7 frați trăiesc într-o ruină. De 1 Decembrie le punem un acoperiș deasupra capului, împreună.

12 Noiembrie 2021, 10:21    •   
comentarii

Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română și să facem de Ziua Națională ceva important, altfel, dar împreună!

Hai să mutăm 7 frați care trăiesc în condiții inimaginabile - pentru orice om care are un minim de confort - într-o căsuță!

Am primit la începutul lunii noiembrie un mesaj de la dna învățătoarea Enola Drăgan, din satul Progresu, din Călărași. Mi-a scris așa:

Familia la care am făcut referire locuiește într-o casă pe care a cumpărat-o cu o chitanță de mână, acum mulți ani. Proprietarul a murit, iar noii proprietari le cer să părăsească casa. Nefiind proprietari nu au putut face nimic pentru a-și îmbunătăți condițiile. Dumnezeu a binecuvântat familia cu opt copii, ceea ce a făcut și mai dificilă existența. Patru dintre ei sunt încă minori. Părinții sunt depășiți de situație. Singuri nu vor reuși să cumpere o casă unde cei mici să aibă o viață decentă. Cu ajutorul echipei de la "Starea Nației" am reușit să strângem 12.300 lei, iar casa pe care doresc să o cumpere costă dublu. Noi locuim într-un sat din județul Călărași, la 27 km de București. Sănătate multă și spor în toate!

Mă implic în cazuri abia după ce cunosc personal subiectul, oamenii. De data asta, din motive de izolare, nu am ajuns. Dar am trimis o pe Roxana Nicu - managerul Fundației Zurli, și am vorbit pe video cu doamna învățătoare, cu mama și cu copiii.

Apoi am luat legătura cu vânzătorul casei în care am putea să-i mutăm. Ne trebuie vreo 10.000 de euro pentru casă, taxe, reparații și orice mai intervine.

Aș vrea să luăm pentru toți copiii haine, încălțări, obiecte de uz personal. O parte din bani i-a strâns Dragoș Pătraru și echipa de la Starea Nației. Nu au curent, nu au televizor, casa în care se adăpostesc acum este o ruină. Se au doar pe ei.

Eu așa vreau să sărbătoresc anul acesta 1 Decembrie, punând umărul la o casă pe care să le-o dăm acestor copii!

Cred în egalitatea de șanse. Copiii aceștia nu au avut șansa să se nască într-o țară care să aibă grijă de ei, într-o lume care să le întindă o mână, într-o familie care să-i poată apăra de foame și de frig.

Nu au avut șansa părinților mei, a mea, a copilului meu. Nimeni din familia mea nu a stat într-o colibă. NIMENI. Nimeni nu ar trebui să stea într-o colibă, dacă nu e una făcută în joacă, de copii.

Plec în Germania. Mă văd cu 1.000 de români. Sper ca săptămâna viitoare să avem banii de care e nevoie ca să îi mutăm de sub cerul liber sub un acoperiș.

Dacă vreți să ne ajutați, donați în conturile Fundației Zurli cu mesajul pentru: Campania de 1 Decembrie.

DONEAZĂ direct în contul fundației, prin TRANSFER BANCAR, folosind datele de mai jos:

Benficiar: Fundația Zurli

  • Cont LEI: RO70INGB0000999906701090
  • Cont EURO: RO67INGB0000999910896976

Banca – ING Bank. Detalii tranzacție: Campania de 1 Decembrie.

Împreună o să simțim că am făcut ceva de Ziua Națională pentru niște români de-ai noștri. I-am așezat în rând cu lumea și le-am dat șanse egale să trăiască. Mai departe, vedem cu ce îi mai putem ajuta. Dar astăzi trebuie să le punem un acoperiș deasupra capului.

Mulțumesc doamnei învățătoare pentru că îi pasă. Pentru că și-a rupt din timpul ei ca să imi scrie și să pună bulgărele în mișcare. Uite așa se face omul de zăpadă, așa se construiește bucuria, așa se învârte Roata Binelui.

Împreună!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult