Nunta Anului - episodul 1 | Rochia de Mireasă

24 Iunie 2022, 12:01    •   
comentarii

Cine a fost vreodată să-și aleagă rochie de mireasă sau cine a însoțit o mireasă să-și aleagă rochia?

Eu am trăit această experiență pentru prima oară în viața mea alături de Luiza - mireasa cu care am promis să facem cea mai frumoasă nuntă, o nuntă care să inspire cât mai mulți oameni să creadă în iubire!

Luiza a venit la întâlnirea cu Florin Burescu, proprietarul Atelierului de nunți, însoțită de de mama-soacră și de cumnata ei.

Mirele, împreună cu fratele lui, au rămas afară tocmai pentru că Luiza își dorește foarte tare ca el să o vadă abia în biserică.

Nu credeam că o astfel de întâlnire poate să fie atât de emoționantă!

Până când ne-am organizat, până am găsit locul, până am găsit parcarea, pana ne-am întâlnit, ne-a luat ceva timp și energie.

Dar am reușit în cele din urmă să urcăm în atelierul lui Florin și am descoperit acolo, împreună, o lume a mireselor!

Destul de grea alegere pentru Luiza, care trebuie să simtă lucrurile ca să le aleagă. Dar entuziasmul și bucuria noastră sunt sigură că i s-au transmis și ei! Florin a avut foarte multă răbdare și, pas cu pas, am descoperit împreună ce și-ar dori Luiza.

A probat câteva rochii, a ales niște materiale, s-a hotărât asupra unui model care îi place cel mai mult - iar Florin i-a promis că va arăta ca o prințesă! Și a mai promis ceva, ce m-a impresionat foarte tare: că va pune câte o bucățică din sufletul lui în fiecare cusătură!

Așa că am plecat de acolo foarte încântată, cu o mireasă mult mai optimistă și mult mai relaxată - convinsă că toată povestea asta a ei va inspira foarte multe fete care nici nu îndrăznesc să creadă că ar putea să fie iubite!

„Până să-l cunosc pe Petruș, eu nu ieșeam din casă și mă gândeam că eu nu merit să mă iubescă cineva, că eu n-o să am niciodată o familie, eu n-o să am niciodată un partener. Acum știu că se poate și aș vrea să dau încredere cât mai multor fete care, probabil pentru că au o problemă, stau închise în spatele unor uși, gândindu-se că ele nu merită să fie iubite.”

Noi ne-am jucat în atelierul de mirese, dar rochia rămâne o surpriză și pentru noi, și pentru Petruș, până pe data de 16 iulie, când Luiza o să intre în biserică.

Petruș va avea un costum pe care-l va face tot Florin. Au luat măsurile, au discutat detaliile și sunt sigură că Florin va avea grijă să arate impecabil și costumul lui Petruș!

Am rezolvat acest capitol și sunt bucuroasă să vă spun că, la Buzău, Paula Ispas împreună cu partenerii ei, Campus Caffe, au reușit să rezolve cel mai greu lucru posibil în cazul unei nunți pentru persoane cu dizabilități: un local, un restaurant accesibil oamenilor în cărucioare rulante.

Abia când începi să organizezi așa ceva, îți dai seama câte piedici există, de fapt, pentru ca acești oameni să poată avea o viață normală - așa cum avem noi toți.

Din fericire, dar cu dar se face Nunta Anului, așa că vreau să mulțumesc din toată inima firmei Agrocom Service, pentru că ei nu au pus doar o cărămidă la această casă. Ei chiar construiesc fundația pentru ceea ce numim deja Nunta Anului - o nuntă care să inspire și să dea speranță tuturor oamenilor!

Așa cum am promis, vă țin la curent până în data nunții cu toți pașii pe care reușim să-i facem, cu toate lucrurile pe care reușim să le rezolvăm. Dacă vreți să faceți un dar și să ne dați o mână de ajutor, puteți să faceți donație aici. Dacă aveți orice altă propunere, idee, vă așteptăm cu drag să învârtim împreună roata binelui!

Cum poți sa ne ajuți:

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult