Concentrează-te pe tine!

11 Ianuarie 2023, 09:38    •   
comentarii

Concentrează-te pe tine! Un concept pe care îl susțin și îl promovez.

Pentru ca o familie să fie bine, mama trebuie să fie fericită.

Femeile nu sunt învățate să aibă grijă de ele. Nu există în cultura noastră educația prin care femeile să aibă grijă de ele pentru ca, apoi, să poată avea grijă de ceilalți.

În cultura balcanică, în genere, și românească, în special, femeile se pun pe ultimul loc. Nevoile lor sunt ultimele în lista de priorități - de la mersul la doctor la mersul la coafor.

Mama, la 50 de ani, era trasă pe tușă. „Dacă nu ai făcut nimic până la 30 de ani, ți-ai ratat viața”, încă aud asta multe femei. „Faceți cum am făcut noi, că ne-am descurcat și n-a murit nimeni.”

Cred în devotamentul unei femei. Cred în capacitatea femeii de cel mai mare sacrificiu pentru cei pe care îi iubește. Dar mai cred și în forța ei de a fi primul exemplu pentru copiii ei!

Noi putem să oprim programele nesănătoase în care am crescut și să le dăm copiilor noștri șansa să își trăiască viața în curat, făcând propriile lor greșeli, nu repetând drumul greșit pe care am mers noi, părinții, bunicii, străbunicii noștri.

Concentrează-te pe tine! Și toată lumea o să devină atentă la ceea ce faci. Ei, ai tăi copii, familia, angajații, colegii, prietenii, oamenii care te cunosc vor vrea să facă ceea ce faci tu, pentru că văd rezultatele tale, nu aud niște predici spuse în buclă.

Cred în puterea de a inspira a celor care au devenit ceea ce și-au propus. Te poate învața să-ți faci o afacere cineva care o are, te poate învața să ai o viață sănătoasă cineva care trăiește așa ceva, te poate învața să construiești o relație bună cu copilul tău cineva care are o relație bună cu părinții/ copiii lui. Cred în puterea exemplului, cred în experiența celor care au fost deja pe drumul pe care vreau să merg.

Concentrează-te pe tine!

E îndemnul care mi-a schimbat viața. Din acel moment, a început adevărata muncă. De la punctul zero al conștientizării, am început să cer și să primesc ajutorul unor oameni care m-au susținut în munca mea.

Te invit să-i cunoști pe câțiva dintre ei. Sunt mult mai mulți. Pentru prima întâlnire, mi-am potrivit agendele cu Gaspar, Eniko, Adrian, Cezar, Traviata, Ionuț. Și mă bucur că în Agenda Fericirii din 2023, Andreea Raicu a rezervat o zi pentru o altfel de conferință.

Ne vom întâlni pe 4 martie la Teatrul Rapsodia de pe Lipscani.

Vom avea două sesiuni. Una în care femei aflate în momente bune ale vieții lor vin la întâlnire pe baza unei donații. Din donația lor, noi putem să organizăm și a doua sesiune, pentru femei din asociații.

Pe fiecare scaun o să stea două femei. Una care are de toate și vrea să învețe cum să se pună pe ea pe primul plan, și o mamă care caută curajul și puterea în jurul ei.

Donația e de 250 de lei si vă asigură participarea la conferință. Ea va avea loc de la 10.00 la 13.00, cu o sesiune de întrebări la final.

Accesul se face de la ora 9.00, cu o oră de socializare. Apoi, antrenorii mei, rând pe rând, vor împărtăși din știința lor.

De la Gaspar Gyorgy veți auzi de ce nu e egoism să te pui pe primul loc. Eu găsesc la el mereu răspunsuri pentru sentimentele mele de vină, pentru ezitări, pentru fricile care nu mă lasă să fac, uneori, tot ce îmi doresc.

Eniko Szanto va aduce pe scenă o capsulă și vă va învața ce să aveți în dulap obligatoriu, acele câteva piese care vă vor salva din orice situație. De când a apărut Eni în viața mea, eu nu mă mai îmbrac cu haine. Am piese pe care le folosesc de ani de zile și oamenii se minunează mereu, ca și când le-ar vedea pentru prima oară.

Dr. Adrian Avram o să ne explice care sunt lucrurile pe care le putem face - cu cât mai devreme, cu atât mai bine - ca să ne menținem tinerețea și longevitatea. Adrian știe să mânuiască și bisturiul, dar și argumentele care să ne facă atenți la lucrurile care ne îmbătrânesc sau ne mențin tinerețea fizică.

Traviata Păduraru m-a învățat, în pandemie, cum să folosesc minim de farduri ca să am un aspect îngrijit în fiecare zi. Am mereu în geantă câteva produse cu care mă salvez din orice situație. Pentru o femeie, să-i placă ce vede în oglindă, poate face diferența succesului dintr-o zi.

Dr. Cezar îmbină medicina cu mișcarea și cu spiritualitatea. Despre cum să facem loc în viața noastră unei combinații benefice de alimente și post, o să ne învețe el. Am început cu Fix-ul și am continuat să învăț din tot ce mi-a ieșit în cale. Iar Cezar îți dă voie să rămâi tu, aplicând ce ți se potrivește din ce fac alții.

Anca și Cristi, antrenorii mei în programul Silva. Cu ei am învățat cum să îmi folosesc și mai bine mintea ca să mă susțină în ce am de făcut și să opresc toate sabotajele din capul meu. O să vă arate și vouă câteva metode prin care puteți să descoperiți cum să faceți din propria voastră minte cel mai important aliat.

L-am lăsat pe Ionuț Stancovici la urmă. El a reușit ceva ce n-am crezut vreodată că o să fac: să mă pună pe schiuri. Despre găsirea curajului și transformarea controlului nesănătos într-un flux al încrecrederii în puterile tale, ne învață Ionuț.

De ce am invitat-o pe Andreea Raicu? O urmăresc de câțiva ani. Cu scepticismul celor mulți. Până într-o zi, în care am înțeles că transformarea ei nu a fost o rebrand-uire. A fost o restaurare autentică. Anul trecut am cunoscut-o. Și am iubit-o pe loc. Avem multe lucruri în comun, dar pentru această conferință cred că e perfectă abordarea transformării unei femei din două perspective: despre ea s-a spus toată viața că este frumoasă, despre mine că sunt deșteaptă.

În acest punct al vieții, lucrând și una, și alta, fiecare cu antrenorii ei, concentrându-ne pe noi, am scos la lumină și alte lucruri. Astăzi, oamenii văd profunzimea Andreei, puterea și forța, iar în mine încep să descopere feminitatea.

Două fațete ale aceleași monede - femeia.

„Concentrează-te pe tine!” e o altfel de conferință. E felul meu de a da mai departe din tot ce am primit și am învățat.

Cu bucurie și emoție, te invit să fii parte din acest experiment care îți va aduce multe beneficii! E o întâlnire specială, care o să schimbe ceva în viața ta și, datorită contribuției tale, va întinde o mână unei alte femei care astăzi are nevoie de susținere.

Detaliile pentru achiziționarea biletului de intrare le găsești pe acest link.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult