Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

01 August 2022, 11:14    •   
comentarii
Galerie

Astăzi, începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!

Toată lumea mea (Zurli, radio, cărți, online, conferințe) e construită pe arhetipul mamei, având-o ca model pe Măicuța Sfântă. M-a marcat imaginea Fecioarei Maria - singura rămasă lângă Fiul ei atunci când El, căzut sub greutatea crucii pe drumul Golgotei, era hulit de toată mulțimea.

Atunci am înțeles că o mamă trebuie să rămână lângă copilul ei toată viața, și în momentele bune, dar mai ales în cele grele.

Am înțeles că o mamă trebuie să rămână de parte copilului ei când tot restul lumii îi este împotrivă.

Nu e o întâmplare că încep postul Sfintei Mării cu o postare despre întâlnirea specială din weekend cu oamenii de la Bucuria Vieții. Grupul patronat de Fecioara Maria și păstorit de părintele Ciprian Grădinaru adună oameni care au trecut prin experiența cancerului. Oameni care s-au vindecat și oameni în proces de vindecare. Oameni care au înțeles că această boală este cartonașul roșu pe care Doamne-Doamne ni-l arată atunci când e nevoie de un semn că noi nu mai jucăm în terenul potrivit.

Întâmplarea a făcut să fiu în Cluj pe 30 iulie, ziua în care proiectul Bucuria Vieții a fost lansat în bisericuța mică de lângă Grădina Botanică. Am avut parte de emoții foarte frumoase! Am ajuns aici la invitația Mirelei Zivari și a Lucianei Indre. Pentru că oamenii aceștia, în terapiile lor, folosesc cântecele Zurli. Astfel de întâlniri îmi amintesc mereu cât e de important ceea ce facem noi la Zurli și de ce lupta mea de a menține vie această poveste are sens.

Mie, viața mi-a făcut cunoștință cu cancerul. Oameni foarte dragi mie au trecut prin el. Unii l-au folosit ca mod de a se întoarce în cealaltă dimensiune, alții l-au luat de mână și se plimbă cu el prin viață, arătându-i partea fericită a ei.

Tata a ieșit spectaculos din scenă după o nuntă în familie, în care și-a luat rămas-bun de la toată lumea. Fratele lui a negociat cu Dumnezeu câțiva ani în care s-a concentrat pe cei dragi și și-a pus lucrurile în ordine. Sora lor, mătușa mea preferată, a luat cancerul de mână și îl plimbă peste tot. Îi cântă și îl descântă, I-a prezentat oamenilor dragi și l-a făcut să înțeleagă câtă treabă are ea aici. Îl duce la biserică în fiecare duminică, să facă treabă și să se îngrijească de toate lucrurile necesare bunului mers, îl privește cu înțelegere și se bucură de fiecare zi de viață. Știe că e nemuritoare doar în inimile noastre și că astăzi, aici și acum e despre cum să se bucure de fiecare zi!

Asta fac oamenii la Bucuria Vieții. Primesc susținere emoțională, sunt călăuziți spiritual și îndrumați medical.

- Măicuța Domnului cere în numele nostru Tatălui Ceresc.

- Măicuța Domnului e ca toți părinții care fac tot ceea ce pot ca să le dea copiiilor ce au cerut. Cereți tot ce aveți nevoie!

- Suntem toți copiii lui Dumnezeu. Cereți-i lui Dumnezeu și Măicuței Sfinte cum vă cer vouă copiii voștri. Niciun părinte nu-și refuză copilul!

Dacă treceți prin boală sau ați depășit-o, dacă aveți pe cineva drag și știți că i-ar prinde bine să fie parte din această comunitate, trimiteți-l spre Bucuria Vieții. Acolo, oamenii redescoperă împreună veselia și se susțin în această experiență. La Bucuria Vieții au medici care îi monitorizează, preoți care îi ascultă și se roagă împreună cu ei, terapeuți care fac terapii alternative, psihologi care îi susțin, își fac prieteni și trăiesc momente foarte frumoase împreună.

Felul în care acești oameni au ales să trăiască cealaltă parte a vieții lor este un exemplu pentru cum ar fi bine să trăim cu toții. Acest cartonaș roșu te obligă, dacă vrei să înveți lecția, să pui în acord ce simți cu ceea ce spui și cu ceea ce faci.

Și nu uitați că toți suntem minunile lui Dumnezeu. Cereți-le părinților noștri divini, tot ce le-ați cere părinților pământeni și chiar mai mult de atât!

Despre Proiectul „Bucuria Vindecării”

Obiectivul proiectului este să învețe pacientul oncologic caracterul restaurator al cancerului, primit ca o oportunitate spre desăvârșire.

Beneficiarii proiectului

Pacienţi oncologici:

- aflați în terapie activă (chimioterapie, radioterapie, imunoterapie etc.);

- aflaţi în evidență şi monitorizare medicală post terapie (221 pacienți, din care în prezent: 156 sunt deplasabili, 65 sunt greu deplasabili/ imobilizaţi/ spitalizați).

Activităţile proiectului

ZILNIC: Rugăciune colectivă şi informare/comunicare cu echipa de suport pe grupul de WhatsApp al proiectului (nevoi speciale medicale - tratament, intervenţii, nutriţie medicală, feedback sesiuni, anunţuri/informaţii utile pacienţilor oncologici, etc).

SĂPTĂMÂNAL: Câte 2 sesiuni on-line și 1 sesiune live desfăşurată în sala „Consilium" a Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu activităţi integrate de consiliere-psihoterapie, suport duhovnicesc, consiliere medicală, kinetoterapie, dans-terapie şi art-terapie.

PERIODIC: Evaluare de etapa (3 luni) a echipei de suport cu privire la rezultate, identificarea nevoilor speciale ale pacienţilor, direcţiile de acţiune/ priorităţile în susţinerea acestora.

Slujba Sf. Maslu pentru pacienţii proiectului, cu Părinţii slujitori la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Tabără gratuită oferită pacienţilor oncologici ai proiectului, în condiţii conforme cu recomandările medicale, cu program structurat pe activităţile de suport.

Iniţierea/ participarea la susţinerea unor acţiuni social - filantropice, (ex: renovarea și reabilitarea secţiei Oncologie Medicală 2 a Institutului Oncologic Bucureşti prin promovarea acţiunii, contribuţie financiară, serbare cu daruri şi colinde Crăciun oferite pacienţilor din spitale).

Team-building.

ANUAL: Conferinţa cu participarea tuturor pacienţilor oncologici deplasabili din proiect dar şi a altor pacienţi oncologici interesaţi, cu invitaţi din Universitatea de Medicină și Farmacie.

Echipa de implementare şi suport:

Cătălina Liţu - fost pacient oncologic, coordonator al proiectului;

dr. Daniela Zob - medic primar oncologie medicală, şef secţie Institutul Oncologic Bucureşti;

dr. Diana Chetroiu - medic specialist oncologie medicală şi gastroenterologie la Spitalul Universitar Bucureşti;

dr. Ruxandra Avramescu - medic primar boli nutriţie şi diabet, competenţa in nutriţie oncologică, Clinica Regina Maria;

dr. Ştefănel Vlad - medic primar Radioterapie, medic specialist oncologie medicală, competenţă îngrijiri paliative. Şef clinică Radioterapie, Neolife Bucureşti - Enayati Medical City;

dr. Victor Titirez - medic specialist chirurgie oncologică, Spitalul Euroclinic - Regina Maria, primul Centru de Excelenţa in Patologia Sânului;

Mirela Zivari - psihoterapeut, şef departament psihologie Spitalul Universitar Bucureşti împreună cu echipa de psihoterapeuţi pe care o coordonează in proiect;

Cristina Gorgonetu - Prof. princ. kinetoterapeut - Sp. Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila";

prof. dr. Adrian Lemeni - Facultatea de Teologie Ortodoxă, directorul Centrului de Dialog şi Cercetare în Teologie, Filosofie şi Ştiinţă, Universitatea București,

în calitate de voluntari ai Paraclisului Catedralei Naţionale, cu suportul şi binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult