Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

01 August 2022, 08:27    •   
comentarii
Galerie

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune pe această temă.

Aș fi vrut să nu repet și să spun ceva care să inspire și să lase o urmă a trecerii mele prin acest eveniment. Așa că am abordat ideea de moștenire din trei direcții.

Moștenirea transgenerațională - ce primim de la ai noștri și ce dăm mai departe - și aici am trecut în revistă toate plusurile și toate minusurile. Paranteză: exagerez - cât am apucat din plusuri și cât am apucat din minusuri, calități și defecte, valori și limitări pe care le-am moștenit de la părinții, bunicii, stră, stră, strămoșii mei.

Am trecut puțin în revistă și ceea ce aș vrea să las moștenire mai departe, acele câteva lucruri care mi se par mie importante să nu moară niciodată: valorile.

Apoi m-am oprit asupra moștenirii pe care putem s-o lăsăm fiecare dintre noi dacă descoperim unde a pus Dumnezeu bucățica de har. La mine cred că Dumnezeirea asta se regăsește în tot ceea ce fac pentru relații mai bune între părinți și copii. Și cred că am reușit cu bucățica asta de har să construiesc o lume pe care să o las moștenire și care să trăiască multă vreme după ce eu n-o să mai fiu, e Lumea Zurli.

Mi-am încheiat discursul cu ceea ce cred că ar trebui să lăsăm moștenire dincolo de ceea ce are legătură cu familia noastră și dincolo de ceea ce are legătură cu noi înșine. Lucrurile pe care le facem pentru alții, pentru societate, pentru o lume mai bună într-un pământ mai sănătos, oameni mai fericiți și o vibrație mai înaltă reprezintă, din punctul meu de vedere, a treia direcție pe care vreau să o am în vedere legat de moștenire. Și, dacă ar fi să concluzionez într-un singur cuvânt ce vreau eu să las ca moștenire, este sclipiciul. În tot și în toate! În urma mea, din tot ceea ce fac și din toate interacțiunile să rămână sclipici!

Ăsta a fost discursul meu de la The Woman, ediția 2022.

Onorată să fiu pe aceeași scenă cu atâtea femei frumoase, cu oameni care știu unde sunt și știu ce fac cu viețile lor, onorată să vorbesc în fața a câteva sute de femei care își doresc o viață mai bună pentru ele, pentru copiii lor, pentru familiile lor și pentru societatea românească.

Iubesc oamenii constructor, oamenii care fac ceva, oamenii care se ridică de pe fotoliu și nu se tem să acționeze. A fost o bucurie să mă întâlnesc cu atâtea femei frumoase și atente la lumea din jurul lor, mi-am făcut prieteni noi și am plecat de la acest eveniment cu speranța că am lăsat în urma mea puțin sclipici!

Vă recomand anul viitor să ajungeți la The Woman, pentru că este o șansă să întâlnești oameni, s-asculți speakeri interesanți și să trăiești o experiență relevantă pentru orice femeie care își dorește să construiască ceva!

Le-am rugat pe participante să scrie 3 lucruri pe care le-au moștenit și 3 lucruri pe care vor sa le lase moștenire. Am citit fiecare bilețel. Pe niciunul nu au apărut cuvintele: casă, mașină, cont, firmă, afacere, terenuri…

Cel mai mult apar valorile: încredere, bucurie, credință, generozitate, bunătate, iubire, empatie, curaj… și la ce credem că am moștenit și la ce ne dorim să lăsăm mai departe.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult