Învață-l să piardă ceva mic, ca să nu piardă ceva mare

13 Martie 2021, 09:15    •   
comentarii
Galerie

Aș vrea să-l învăț pe copilul meu să nu se necăjească pentru că a pierdut obiecte. Sau oportunități. Sau joburi. Sau relații.

Aș vrea să-l învăț pe copilul meu că orice casă ar pierde, e ceva mic. Aș vrea să știe de la mine că orice relație ar pierde, e o pierdere mică.

Aș vrea să nu uite vreodată că niciun job, niciun examen, niciun tren, nicio oportunitate nu sunt pierderi mari. Telefonul, jucăria, cardul, poșeta, portofelul, mașina, casa, iubitul, prietena, trenul, proiectul, ocazia... toate sunt pierderi mici.

Să pierzi ceva mic e mult mai bine decât să pierzi ceva mare.

Și ce e mare în accepțiunea mea?

Fericirea. Sănătatea. Libertatea. Pacea! Acestea sunt cele mai mari și mai valoroase comori pe care un om le poate deține.

Sunt persoane care se supără atât de tare că pierd un job sau o relație, încât își pierd sănătatea. Sunt oameni care pierd proiecte și devin extrem de nefericiți. Sunt oameni care pierd case, bani, mașini și fac gesturi necugetate, prin care își riscă inclusiv libertatea.

Să nu-ți pierzi mințile e mult mai important decât pierderea oricărui lucru material.

Acceptă că ai pierdut! Învață să pierzi. Păstrează-ți sănătatea psihică și fizică! Rămâi fericit în inima ta, ai grijă de libertatea ta, iar pe cele materiale din nou le vei avea.

Nu pune preț pe lucruri mai mare chiar decât îl au. Străduiește-te să nu-i faci pe copii să creadă că o casă, un telefon, o mașină, o ocazie ar fi mai importante decât sunt fericirea, sănătatea, libertatea.

Sigur că e bine să avem grijă de ceea ce se află în posesia noastră dar, în niciun caz, pentru niciun motiv, nu trebuie să ducem grija eventualelor pierderi mici.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult