Învață-l să piardă ceva mic, ca să nu piardă ceva mare

13 Martie 2021, 09:15    •   
comentarii
Galerie

Aș vrea să-l învăț pe copilul meu să nu se necăjească pentru că a pierdut obiecte. Sau oportunități. Sau joburi. Sau relații.

Aș vrea să-l învăț pe copilul meu că orice casă ar pierde, e ceva mic. Aș vrea să știe de la mine că orice relație ar pierde, e o pierdere mică.

Aș vrea să nu uite vreodată că niciun job, niciun examen, niciun tren, nicio oportunitate nu sunt pierderi mari. Telefonul, jucăria, cardul, poșeta, portofelul, mașina, casa, iubitul, prietena, trenul, proiectul, ocazia... toate sunt pierderi mici.

Să pierzi ceva mic e mult mai bine decât să pierzi ceva mare.

Și ce e mare în accepțiunea mea?

Fericirea. Sănătatea. Libertatea. Pacea! Acestea sunt cele mai mari și mai valoroase comori pe care un om le poate deține.

Sunt persoane care se supără atât de tare că pierd un job sau o relație, încât își pierd sănătatea. Sunt oameni care pierd proiecte și devin extrem de nefericiți. Sunt oameni care pierd case, bani, mașini și fac gesturi necugetate, prin care își riscă inclusiv libertatea.

Să nu-ți pierzi mințile e mult mai important decât pierderea oricărui lucru material.

Acceptă că ai pierdut! Învață să pierzi. Păstrează-ți sănătatea psihică și fizică! Rămâi fericit în inima ta, ai grijă de libertatea ta, iar pe cele materiale din nou le vei avea.

Nu pune preț pe lucruri mai mare chiar decât îl au. Străduiește-te să nu-i faci pe copii să creadă că o casă, un telefon, o mașină, o ocazie ar fi mai importante decât sunt fericirea, sănătatea, libertatea.

Sigur că e bine să avem grijă de ceea ce se află în posesia noastră dar, în niciun caz, pentru niciun motiv, nu trebuie să ducem grija eventualelor pierderi mici.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile

Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile. Caută oamenii care încearcă să te așeze acolo unde cade lumina, nu se pun în calea ei să-ți umbrească fața....

citeste mai mult  

Aceeași mână se poate face pumn!

Când te îndrăgostești, privește cu mare atenție mâinile celui care îți face inima să tresară. Brațele lui îți încolăcesc talia și te țin captivă într-o iubire în care tu ești prizonieră....

citeste mai mult  

Temperează-ți emoțiile! Transformă-le în lac, nu în cascadă

Tu, când explici ceva, cum o faci? Eu mi-am dat seama, într-o situație cu Maya, că sunt foarte precipitată. Că vorbesc foarte, foarte… convingător.  Zic eu. Impunător, zic alții. Maya era acasă și...

citeste mai mult  

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc?

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc? Spun de multe ori:  – Să fii fericit!  Și mi se raspunde: “ Sănătos să fiu, că fericirea mi-o fac eu”. Am simțit mereu că nu cred asta. Că,...

citeste mai mult