Învață-l să piardă ceva mic, ca să nu piardă ceva mare

13 Martie 2021, 09:15    •   
comentarii
Galerie

Aș vrea să-l învăț pe copilul meu să nu se necăjească pentru că a pierdut obiecte. Sau oportunități. Sau joburi. Sau relații.

Aș vrea să-l învăț pe copilul meu că orice casă ar pierde, e ceva mic. Aș vrea să știe de la mine că orice relație ar pierde, e o pierdere mică.

Aș vrea să nu uite vreodată că niciun job, niciun examen, niciun tren, nicio oportunitate nu sunt pierderi mari. Telefonul, jucăria, cardul, poșeta, portofelul, mașina, casa, iubitul, prietena, trenul, proiectul, ocazia... toate sunt pierderi mici.

Să pierzi ceva mic e mult mai bine decât să pierzi ceva mare.

Și ce e mare în accepțiunea mea?

Fericirea. Sănătatea. Libertatea. Pacea! Acestea sunt cele mai mari și mai valoroase comori pe care un om le poate deține.

Sunt persoane care se supără atât de tare că pierd un job sau o relație, încât își pierd sănătatea. Sunt oameni care pierd proiecte și devin extrem de nefericiți. Sunt oameni care pierd case, bani, mașini și fac gesturi necugetate, prin care își riscă inclusiv libertatea.

Să nu-ți pierzi mințile e mult mai important decât pierderea oricărui lucru material.

Acceptă că ai pierdut! Învață să pierzi. Păstrează-ți sănătatea psihică și fizică! Rămâi fericit în inima ta, ai grijă de libertatea ta, iar pe cele materiale din nou le vei avea.

Nu pune preț pe lucruri mai mare chiar decât îl au. Străduiește-te să nu-i faci pe copii să creadă că o casă, un telefon, o mașină, o ocazie ar fi mai importante decât sunt fericirea, sănătatea, libertatea.

Sigur că e bine să avem grijă de ceea ce se află în posesia noastră dar, în niciun caz, pentru niciun motiv, nu trebuie să ducem grija eventualelor pierderi mici.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult