În lupta dintre mine și minte pierde corpul.

09 Septembrie 2023, 19:24    •   
comentarii

Asta e concluzia mea după ultimul episod în care corpul s-a trântit în pat și a zis:

- Bravo, Mirela, bravo, minte de Mirela, ați câștigat! V-ați luptat așa de mult, încât m-ați pus la pământ. Acum luați-vă pauză amândouă, pentru că eu nu am de gând să mă ridic de aici până când nu schimbați perspectiva și nu găsiți soluții.

Și s-a asezat comod, în pijamale, de-a lungul patului, a tras draperiile și a intrat în repaus. Trei zile.
Am mai tras eu de el. Într-o zi l-am obligat să se îmbrace, să meargă la coafor și să se machieze pentru niște filmări și în altă zi pentru un shooting. Mi-a dat dispensă de la repaus. Pe ceas. Și nu mi-a garantat că e eficient 100%. Nici n-a fost. Dar obținuse de la mine o promisiune: două zile de pauză de bunăvoie și nesilită de nicio oboseală.

Când ne batem cu mintea, pierde corpul. Pentru că toate frământările noastre se duc în stomac, în colon, în bilă. Daaaaa, bila încasează cel mai mult și cel mai des! Și ce să facă și ea, săraca? Se rostogolește ca la biliard, căutând o gaură în care să se ascundă.

De data asta, chiar știu de la ce ne-am luat eu și mintea mea. La începutul anului, i-am promis sufletului că accept provocări atât cât poate el duce. Că las loc și spatiu ca sufletul meu să se bucure de oameni, de întâmplări și de rezultate. Că voi cântări fiecare propunere: dacă îmi aduce sănătate și fericire, accept, dacă îmi aduce stres și nervi, refuz.

Dar mintea haplea, nesătulă cum o știu de când o am, a întins amândouă mâinile și a început să apuce tot ce i-a stat în cale. Și iar nu a știut să spună nu, și iar a înghesuit în agendă oameni, proiecte, emoții, decizii. Și sufletul s-a amărât.
Iar eu, când mi-am dat seama că iar mi-am umplut cârca de saci, m-am supărat pe mintea mea și am certat-o, și ea mi-a ținut piept. Când lucrurile au scăpat de sub control, corpul a prins un culoar și-a țâșnit direct în pat.

Și aia a fost!
Și-am încălecat pe-o șa și aș vrea să vă pot spune că n-a fost povestea mea. Dar e chiar ceea ce mi s-a întâmplat.

În concluzie: când mintea înghesuie oameni și proiecte, sufletul nu mai apucă să se bucure și succesul se transformă în suferință, nu în motiv de celebrare.

Când te trezești prins într-o poveste în care n-ai vrut să ajungi, nu te apuca să te cerți cu mintea ta, pentru că singurul care are de suferit e corpul.

Înlocuiește sentimentul de vină cu înțelegerea și iubirea. Ia-le încet, cu răbdare și cu duhul blândeții. În orice luptă ceva sau cineva se lovește și ajunge la pământ. În orice înțelegere, cineva crește.

#schimbăperspectiva

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult