DUMNEZEU LUCREAZA PRIN OAMENI

23 Martie 2022, 08:47    •   
comentarii

De când a început războiul, primesc zilnic mesaje despre copiii ucraineni. Acești copii care s-au trezit peste noapte departe de camera lor, de prieteni, de jucării, de tot ce știau că înseamnă ACASĂ.

Sunt zeci de mii în acest moment în tranzit în România. Am rămas impresionată de valul imens de solidaritate care s-a creat în jurul lor.

Știu din campaniile Fundației Zurli că românii nu știu și nu vor să stea deoparte. Și, acolo unde statul nu intervine, oamenii sar și fac tot ce pot. Om cu om!

Întrebările pe care le-am primit cel mai des în ultimele săptămâni au fost: Ce faci, Mirela? Ce facem cu acești copii? La ce te-ai gândit? Pentru că voi, cei de aici, din comunitatea mea, știți că eu fac tot ce pot să ajut copiii. Am putut cu mare bucurie să ofer copiilor români primele spectacole după doi ani de pandemie, pentru copiii ucraineni am un un alt plan. Vreau să fac un centru dedicat lor.

Centrul Zurli pentru copiii Ucrainei!

Și iată la ce m-am gândit.

Câteva mii de copii ucraineni sunt în București. Acești copii stau în capitală, locuind în diverse centre sau familii, mai multe zile sau săptămâni. În acest timp, ei nu au nicio activitate care implică învățare și socializare.

Ca să vin în ajutorul lor, Fundația Zurli va organiza un centru în care ei să poată să vină și să facă diverse lucruri: desen, dans, învățare de română și engleză. Activități educative și distractive.

Centrul Zurli pentru copiii Ucrainei va avea un program și activități care nu condiționează timpul și disponibilitatea familiilor. Orice copil ucrainean care locuiește într-o familie din București va putea să vină și să petreacă timp alături de alți copii ucraineni și să se bucure de activități care să-i facă plăcere și să-l ajute să facă lucruri noi. O să închiriez un spațiu și trecem la treabă! Și aici interveniți voi!

VREAU SĂ FIU VOLUNTAR ( Completează formularul de înscriere).

Am nevoie de:

- Voluntari profesori, instructori, animatori, actori.

- Firme de catering care să le ofere o

masă de prânz și gustări.

- Apă.

- Mijloace de transport, acolo unde e cazul.

- Susținere financiară pentru cheltuieli legate de logistică (locație, mobilier, recuzită).

Haideți cu mine să incingem iar hora binelui. Așteptăm mesajele voastre la adresa de email fundatia@zurli.ro și la numărul de telefon +40771745327.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult