DUMNEZEU LUCREAZA PRIN OAMENI

23 Martie 2022, 08:47    •   
comentarii

De când a început războiul, primesc zilnic mesaje despre copiii ucraineni. Acești copii care s-au trezit peste noapte departe de camera lor, de prieteni, de jucării, de tot ce știau că înseamnă ACASĂ.

Sunt zeci de mii în acest moment în tranzit în România. Am rămas impresionată de valul imens de solidaritate care s-a creat în jurul lor.

Știu din campaniile Fundației Zurli că românii nu știu și nu vor să stea deoparte. Și, acolo unde statul nu intervine, oamenii sar și fac tot ce pot. Om cu om!

Întrebările pe care le-am primit cel mai des în ultimele săptămâni au fost: Ce faci, Mirela? Ce facem cu acești copii? La ce te-ai gândit? Pentru că voi, cei de aici, din comunitatea mea, știți că eu fac tot ce pot să ajut copiii. Am putut cu mare bucurie să ofer copiilor români primele spectacole după doi ani de pandemie, pentru copiii ucraineni am un un alt plan. Vreau să fac un centru dedicat lor.

Centrul Zurli pentru copiii Ucrainei!

Și iată la ce m-am gândit.

Câteva mii de copii ucraineni sunt în București. Acești copii stau în capitală, locuind în diverse centre sau familii, mai multe zile sau săptămâni. În acest timp, ei nu au nicio activitate care implică învățare și socializare.

Ca să vin în ajutorul lor, Fundația Zurli va organiza un centru în care ei să poată să vină și să facă diverse lucruri: desen, dans, învățare de română și engleză. Activități educative și distractive.

Centrul Zurli pentru copiii Ucrainei va avea un program și activități care nu condiționează timpul și disponibilitatea familiilor. Orice copil ucrainean care locuiește într-o familie din București va putea să vină și să petreacă timp alături de alți copii ucraineni și să se bucure de activități care să-i facă plăcere și să-l ajute să facă lucruri noi. O să închiriez un spațiu și trecem la treabă! Și aici interveniți voi!

VREAU SĂ FIU VOLUNTAR ( Completează formularul de înscriere).

Am nevoie de:

- Voluntari profesori, instructori, animatori, actori.

- Firme de catering care să le ofere o

masă de prânz și gustări.

- Apă.

- Mijloace de transport, acolo unde e cazul.

- Susținere financiară pentru cheltuieli legate de logistică (locație, mobilier, recuzită).

Haideți cu mine să incingem iar hora binelui. Așteptăm mesajele voastre la adresa de email fundatia@zurli.ro și la numărul de telefon +40771745327.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult