Orice copil își dorește să fie apreciat de învățătoarea lui!
25 Mai 2021, 13:11 • comentariiToți copiii merită să aibă o învățătoare care să vadă potențialul adevărat al copilului. Avem nevoie de învățători care să se implice, să fie oameni devotați care să împrăștie iubire și bucurie în clasă.
Nu există copil care să fie bun la toate, însă există copii care sunt sclipitori în diverse arii. E nevoie doar de doi ochi ageri care să observe toate aceste lucruri.
Toți copiii sunt minuni! Minunile nu au termen de comparație. Și nici grade. Nu există o minune mai minune decât altă minune.
Cu toții ne simțim bine să primim aprecieri din partea celorlalți. Însă, perioada copilăriei timpurii își pune cel mai mult amprenta pe felul în care vom evolua noi ca viitori adulți. Încurajările pe care le poate primi un copil de la învățătoarea/învățătorul sau educatoarea/educatorul, pot fi definitorii pentru încrederea și stima lui de sine.
Toți copiii merită măcar o scrisoare de apreciere din partea învățătoarei. Pentru a încuraja acest lucru, anul acesta, în premieră, în cadul campaniei Învățătoarea Anului” am introdus un element nou: scrisoarea de apreciere.
Ce e această scrisoare de apreciere?
E o scrisoare pe care le invităm pe învățătoare și educatoare să o scrie copiilor din clasele și grupele pe care le au.
În scrisoarea de apreciere nu trebuie să spună lucruri neadevărate. Dar trebuie să găsescă acele lucruri pozitive din fiecare suflețel din clasă.
Orice copil își dorește să aibă o scrisoare în care este apreciat și pe care să o păstreze ca amintire peste ani și ani.
Imaginați-vă ce reacție ați fi avut dacă primeați o astfel de scrisoare de la doamna învățătoare.
Cum v-ați fi simțit? Ce ați fi spus despre voi atunci, citind rândurile scrise? V-ați fi apreciat acum mai mult?
A fost cel mai greu an școlar pentru copiii și cadrele didactice de pretutindeni. În ultimul an s-au petrecut foarte multe schimbări în educație. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne arătăm susținerea și aprecierea pentru învățătoarele, învățătorii, educatoarele și educatorii care s-a străduit să fie prezenți în viața elevilor, indiferent de mijloacele și de resursele de care au dispus.
Aici poți scrie scrisoarea ta: http://www.invatatoareaanului.ro/scrisoare-de-apreciere
Nu suntem singuri în această campanie! Ni s-au alăturat și prietenii noștri de la Sissi România.
Photo by Álvaro Serrano on Unsplash
Mirela Retegan pe
YouTube
Arhivă
Învață-l să piardă ceva mic, ca să nu piardă ceva mare
Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile
Mi-am dat seama de ce ne băteau părinții noștri
Mi-e frică să plece de lângă mine, dar mi-e și mai frică să nu plece
Temperează-ți emoțiile! Transformă-le în lac, nu în cascadă
Toate articolele din Martie 2021Gandurile Mirelei
Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.
Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...
citeste mai multCe alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?
– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred? E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...
citeste mai multCereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!
Astăzi, începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...
citeste mai multPentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?
Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...
citeste mai mult