#FilmePentruPărinți - ,,Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie" (The Wishing Tree: Childhood Memories)

06 Mai 2023, 22:31    •   
comentarii
Galerie

,,Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie" este un film pentru întreaga familie, care spune o poveste plină de peripeții, momente de umor și speranță. Ne face să ne gândim la faptul că prezentul este totul, iar fiecare clipă trebuie trăită din plin.

Mara, personajul principal este o fetiță inteligentă, cu rezulate foarte bune la învățătură, dornică de citit și de afla lucruri noi. Diagnosticată cu o boală incurabilă, ea rămâne în grija bunicului ei, după ce mama ei a murit într-un accident de mașină.

Situația fetiței se înrăutăți pe zi ce trecea, iar medicul îi recomandă bunicului să meargă în grija celor de la Hospice Casa Speranței, un loc destinat îngrijirii copiilor diagnosticați cu boli incurabile. Acolo însă, Mara descoperă existența unui copac al dorințele - copac care îți îndeplinește chiar și dorințele care crezi ca nu se pot adeveri.

„Copiii nu mor niciodată. Ei devin prinți și prințese”, ne spune Copacul Dorințelor.

În fiecare seară se trezea și mergea la copac. Acesta o trimitea într-o lume magică, a poveștii ei preferate - ,,Amintiri din copilărie, de Ion Creangă". Era și ea personaj în poveste, iar atunci când reușea să-l salveze pe Nică (personajul principal din ,,Amintiri din copilărie") din situații dificile, fetița era tot mai aproape de îndeplinirea dorinței.

E un film care sper să schimbe mentalități și să învățăm să fim suport pentru pentru oamenii aflați în situații speciale, să nu întoarcem privirea în partea cealaltă și să facem tot ce putem ca să fim bucurie in viețile celorlalți.

Filmul e plin de emoție! Îl recomandam cu drag, căci avem multe de învățat atât de la Mara, cât si de la bunic și restul personajelor.

Scrieți-ne în comentarii dacă v-a plăcut filmul. Îl puteți viziona pe Netflix, dar și pe orice platformă de vizionare online. Ne-ar ajuta să ne lăsați și alte recomandări de filme în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult