#FilmePentruPărinți - ,,Emoji Filmul. Aventura zâmbăreților." (,,The Emoji Movie")

29 Aprilie 2023, 00:04    •   
comentarii
Galerie

,,Emoji Filmul. Aventura zâmbăreților" este o animație perfectă pentru o seară de weekend în familie. O poveste captivantă, cu umor și cu un fir narativ plin de suspans.

Nu este doar despre emoticoane și emoții, este despre prietenie, încredere, lucru în echipă și relații de familie.

Gene este un ,,Mda emoticon” care trăiește alături de ceilalți prieteni în Textopolis, adică în lumea textelor și a mesajelor, în telefonul unui băiețel pe nume Alex. Doar că, Gene, nu este înzestrat la fel ca ceilalți cu o singură expresie facială, el are mai multe, drept pentru care este asociat ca fiind ,,defect”.

Hotărât să devină și el “normal”, ca celelalte emoji, Gene apelează la ajutorul bunului său prieten Hi-5 și al lui Jailbreak, celebru spărgător de cod software. Împreună, pornesc pe un drum necunoscut, doar pentru a ajunge cât de repede posibil la codul care poate să-l repare pe Gene. Toată acțiunea se petrecere printre aplicațiile telefonului, cu multe obstacole pe drum. Dar toate astea îi fac mai puternici și mai focusați pe obiectivul final.

Toate aceste experiențe, îl fac pe Gene să își dea seama că cel mai important lucru este SĂ FII TU! Oricum ai fi.

,,Toate sunt în tine, Gene. Încearcă să le scoți la suprafață și să FII TU!, îi spune Jailbreak.

În paralel, în exteriorul telefonului îl avem pe Alex, un licean îndrăgostit, timid, care cu greu își face curaj să o invite pe colega lui la dans. Tot cu ajutorul emoticoanelor, în special al lui Gene reușește ca propunerea lui să aibă un răspuns afirmativ.

O altă temă întâlnită este cea a familiei. Părinții lui Gene sunt niște emoticoane cu experiență, care își fac foarte bine treaba. Doar că, la început nu au deloc încredere în copilul lor și le este frică să nu îi facă de rușine. Atunci când observă că Gene a fugit din Textopolis, pleacă să-l caute, iar pe drum află că de fapt, nici ei nu sunt părinți perfecți. Călătoria îi unește și mai mult pe cei doi părinți și realizează că nimic nu este mai important decât ca fiul lui să fie bine.

Acest film te face să zâmbești, să te emoționezi, să râzi și te ține puțin în suspans cu fiecare pas pe care-l face Gene.

Cine a văzut filmul? Scrieți-ne în comentarii ce v-a plăcut la el. Iar dacă nu l-ați vizionat încă, să știți că îl puteți viziona pe Netflix, dar și pe orice platformă de vizionare online. Lasă-ne alte recomandări de filme în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult