Antrenez părinţii pentru joacă. Pentru ca ...

11 Aprilie 2017, 09:24    •   
comentarii

.... joaca e limbajul iubirii dintre părinţi şi copii.

Dacă ești un părinte care nu ştie ce jocuri să mai inventeze ca să petreacă frumos, distractiv și educativ timpul pe care îl are cu copilul său, relaxează-te. Hai să facem cunoștință:

Sunt Mirela și cel mai mult pe lumea asta iubesc copiii. Copilul meu și copiii tuturor. Ador să-i văd fericiți. Cel mai plăcut sunet pentru mine e râsul în hohote al copiilor atunci când sunt fericiţi. Iar bucuria lor vine din joacă.

Până pe la 7 ani, joaca e cel mai important lucru din tot ce fac ei. S-ar juca tot timpul. Știu asta de la Maya pentru care am inventat nenumărate jocuri. Sunt Mirela şi ştiu să mă joc cu cei mici, cu sau fără accesorii, cu sau fără ajutoare.

Nu m-a învăţat nimeni să fac asta, nu am citit nicăieri că aşa se procedează în astfel de situaţii, nu am dormit sub pernă cu niciun manual de rezolvat conflictele din familie în şapte paşi. Pur şi simplu mi-am dat seama că în mintea mea se află aceste soluţii şi le-am lăsat să iasă la suprafaţă.Toate jocurile mele sunt autentice. De aceea le-am şi numit SUPERJOCURI. Pentru că au super puteri care produc super efecte. Jocurile pentru Maya le-am dat mai departe celor care m-au rugat.

Am ales să le împart cu alți părinți pentru că mi-au rămas în urechi cuvintele unei prietene extrem de ocupată care m-a sunat disperată într-o seară că nu are nervi şi răbdare să se joace cu copiii ei. Mi-a cerut disperată să o învăţ JOACA. “Nu vrei să fii antrenorul meu?”, m-a întrebat. Și am fost, sunt în continuare pentru ea şi pentru mulţi alții.

Acum câţiva ani am pus câteva SUPERJOCURI într-o carte absolut originală intitulată "Mami, tati - joacă-te cu mine". Peste 10,000 de părinți o au în torpedoul maşinii şi scot la nevoie din cutia magică jocuri de ţinut copiii veseli în lungile ore din trafic. Mii de mămici o au în poşetă şi folosesc câte un joc în supermarketuri când sunt nevoite să ţină copilul după ele ore întregi la cumpărături. Sunt mii de părinţi care din această cărticică rezolvă conflicte în familie când toată casa e un haos şi nimeni nu se mai înţelege cu nimeni.

Toate jocurile le-am inventat unul câte unul pentru fata mea. În loc să ţip la ea am scos din mânecă o provocare. În loc să mă supăr am mai găsit trei firicele de energie şi am lansat un concurs. Decât să-mi pun mâinile în cap sau să plâng de câtă dezordine era în casă am dat drumul la muzică, mi-am pus mâinile în şold şi-am făcut ordine împreună cu ea în ritmul muzicii.

După 14 ani de practică non stop ca mamă și după 20 de ani de emisiuni, petreceri, evenimente, spectacole de animație - toate pentru copii, mă simt pregătită să fiu Antrenorul Părinților.

În 2016 am scos pe piață JOCURI DE JUCAT ÎN TRAFIC, un super cd care îi scoate din încurcătură pe părinții care petrec ore multe cu cei mici în mașină.

PLEDOARIE PENTRU MAMI ȘI TATI este cartea pe care am lansat-o anula acesta în slujba părinților. A fost un succes chiar înainte de lansare, fiind precomandată în o mie de exemplare.

Sunt Mirela Retegan și antrenez părinții pentru joacă.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult  

De ce ne e dor de “acasă”

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit. Noi suntem generația care a învățat să meargă pe...

citeste mai mult  

E greu să vorbești cu Dumnezeu. La fel de greu cum e să vorbești cu părinții tăi.

Începe Săptămâna Mare și mi-am propus să fie Săptămâna Cumințirii din toate punctele de vedere. O săptămână în care să vorbesc cu Dumnezeu mai mult decât cu oricine altcineva....

citeste mai mult  

Când oamenii sunt faini și simpli

„Mi-am plâns împreună cu tine toate îmbrățișările pe care nu le-am primit, toate te iubesc-urile pe care nu le-am auzit, toate mângâierile pe care nu le-am simțit!   Mi-am plâns...

citeste mai mult