Antrenez părinţii pentru joacă. Pentru ca ...

11 Aprilie 2017, 09:24    •   
comentarii

.... joaca e limbajul iubirii dintre părinţi şi copii.

Dacă ești un părinte care nu ştie ce jocuri să mai inventeze ca să petreacă frumos, distractiv și educativ timpul pe care îl are cu copilul său, relaxează-te. Hai să facem cunoștință:

Sunt Mirela și cel mai mult pe lumea asta iubesc copiii. Copilul meu și copiii tuturor. Ador să-i văd fericiți. Cel mai plăcut sunet pentru mine e râsul în hohote al copiilor atunci când sunt fericiţi. Iar bucuria lor vine din joacă.

Până pe la 7 ani, joaca e cel mai important lucru din tot ce fac ei. S-ar juca tot timpul. Știu asta de la Maya pentru care am inventat nenumărate jocuri. Sunt Mirela şi ştiu să mă joc cu cei mici, cu sau fără accesorii, cu sau fără ajutoare.

Nu m-a învăţat nimeni să fac asta, nu am citit nicăieri că aşa se procedează în astfel de situaţii, nu am dormit sub pernă cu niciun manual de rezolvat conflictele din familie în şapte paşi. Pur şi simplu mi-am dat seama că în mintea mea se află aceste soluţii şi le-am lăsat să iasă la suprafaţă.Toate jocurile mele sunt autentice. De aceea le-am şi numit SUPERJOCURI. Pentru că au super puteri care produc super efecte. Jocurile pentru Maya le-am dat mai departe celor care m-au rugat.

Am ales să le împart cu alți părinți pentru că mi-au rămas în urechi cuvintele unei prietene extrem de ocupată care m-a sunat disperată într-o seară că nu are nervi şi răbdare să se joace cu copiii ei. Mi-a cerut disperată să o învăţ JOACA. “Nu vrei să fii antrenorul meu?”, m-a întrebat. Și am fost, sunt în continuare pentru ea şi pentru mulţi alții.

Acum câţiva ani am pus câteva SUPERJOCURI într-o carte absolut originală intitulată "Mami, tati - joacă-te cu mine". Peste 10,000 de părinți o au în torpedoul maşinii şi scot la nevoie din cutia magică jocuri de ţinut copiii veseli în lungile ore din trafic. Mii de mămici o au în poşetă şi folosesc câte un joc în supermarketuri când sunt nevoite să ţină copilul după ele ore întregi la cumpărături. Sunt mii de părinţi care din această cărticică rezolvă conflicte în familie când toată casa e un haos şi nimeni nu se mai înţelege cu nimeni.

Toate jocurile le-am inventat unul câte unul pentru fata mea. În loc să ţip la ea am scos din mânecă o provocare. În loc să mă supăr am mai găsit trei firicele de energie şi am lansat un concurs. Decât să-mi pun mâinile în cap sau să plâng de câtă dezordine era în casă am dat drumul la muzică, mi-am pus mâinile în şold şi-am făcut ordine împreună cu ea în ritmul muzicii.

După 14 ani de practică non stop ca mamă și după 20 de ani de emisiuni, petreceri, evenimente, spectacole de animație - toate pentru copii, mă simt pregătită să fiu Antrenorul Părinților.

În 2016 am scos pe piață JOCURI DE JUCAT ÎN TRAFIC, un super cd care îi scoate din încurcătură pe părinții care petrec ore multe cu cei mici în mașină.

PLEDOARIE PENTRU MAMI ȘI TATI este cartea pe care am lansat-o anula acesta în slujba părinților. A fost un succes chiar înainte de lansare, fiind precomandată în o mie de exemplare.

Sunt Mirela Retegan și antrenez părinții pentru joacă.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult