Spune-i copilului: "Te iubesc!"

13 August 2018, 20:34    •   
comentarii
Galerie

Învață-ți copilul să se iubească, așa cum l-ai iubit tu, din prima clipă!

Mai știi cât de important este pentru tine să ți se spună “te iubesc”? Fă-i toate declarațiile, spune-i lui fiecare "te iubesc" pe care tu încă nu l-ai auzit!

Spune-i cât îți este de drag, spune-i că e Soarele tau, care-ți luminează chipul, viața, când îți apare în față. Spune-i că-ți face zilele mai frumoase și că îl iubești, așa cum nu credeai că o să iubești vreodată. Spune-i lui toate cuvintele de iubire pe care ai fi vrut să ți le spună părinții tăi, jumătățile tale, oamenii la care ții. Dimineața, la prânz și seara, spune-i că îl iubești!

Scrie-i mesaje în care să-i amintești că iubirea ta e un foc ce arde mereu și cu fiecare gând îndreptat spre el, mai pui un lemn care ține focul treaz!

Spune-i "te iubesc" în toate felurile: desenează-i, roagă-i pe alții să-i spună din partea ta, surprinde-l cum te pricepi tu mai bine! Dacă ești prieten cu cerul, scrie-i pe cer "te iubesc". Să vadă și să fie sigur că nu te temi să știe toată lumea că e iubirea vieții tale!

Nu, nu e prea mult! Iubirea ta o să-l ajute să aleagă corect, în viață. O să știe că e de iubit, că merită oameni care nu se tem să simtă, să-i spună și să-i arate că îl iubesc. O să ai un copil care nu va suspina la toate cântecele și la toate filmele, de dorul de a auzi "te iubesc"! O să ai un copil care, știind că este "de iubit", o să se iubească! Pe el, în primul rând, și, apoi, pe toți ceilalți.

Folosește-l pe "te iubesc", în loc de "mulțumesc, te rog frumos și iartă-mă"! Va face minuni în sufletul lui și în inima ta, deopotrivă!

Exersează asta cu copilul tău. Și apoi, după ce n-o să te mai temi să te auzi spunând aceste cuvinte, spune-le "te iubesc" tuturor oamenilor pentru care simți asta. Cu toată încrederea și din toată inima!

"Te iubesc" îi face pe ceilalți să înflorească! Lipsa lui ofilește și florile, darămite oamenii...

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Fiecare om își duce crucea

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.   FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA. Crucea lui, pe drumul lui. Fiecare om are propria Golgotă.   Uneori, ne întâlnim cu oameni...

citeste mai mult  

Nu sta pe loc! Pentru nimeni. Nu murim în același timp

Merită să te oprești din ritmul tău, doar când ceilalți au cu adevărat nevoie. Povesteam zilele astea cu o prietenă, despre relațiile personale. Despre cât sunt de frumoase, provocatoare, enervante, incitante, înălțătoare,...

citeste mai mult  

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult