Te iubesc așa cum ești!

24 Mai 2021, 09:26    •   
comentarii

- Ce copil drăguț!

- Da, dar nu mănâncă prea bine!

...

- Da, dar ar putea fi mai cuminte!

...

- Da, dar avem niște probleme la școală...

...

- Da... e cam agitat!

...

Tot ce își dorește copilul tău este să îl iubești așa cum e: mai agitat, mai grăsuț, mai încet, mai în coada clasei, mai timid, mai fricos, mai îndrăzneț, mai gălăgios, mai mâncăcios, mai somnoros, mai curios, mai obraznic, mai, mai, mai... imperfect în perfecțiunea lui.

Mie mi-a luat ceva timp până am înțeles asta. Dar și când am înțeles, relația mea cu Maya s-a schimbat complet!

Dacă un copil este acceptat și iubit pentru cine este el, pentru cum este el, va putea cuceri lumea! Părinții sunt primii care pot stabili reperul corect pentru modul în care se privește copilul.

Noi, părinții, vedem primii și plusurile, și minusurile. Dacă nu gestionăm corect ceea ce credem și simțim, ceea ce le transmitem, copiii vor pleca la drum cu niște îndoieli greu de remediat.

TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

Îmi doresc să devină mantra fiecărui părinte! Îmi doresc să fie spusaă de fiecare mamă ca o rugăciune. Atât de des, încât să ajungă să creadă asta, cu toată ființa.

Cu fiecare mamă care reușește să declanșeze în sufletul ei iubirea necondiționată, un copil e salvat de la condamnarea socială. Nimeni și nimic nu va mai putea să îi știrbeasăîncredereaîn el! Pentru că pe el îl iubște, așa cum e, cel mai înalt for uman, cea mai importantă instituție pământeană, MAMA! Deasupra ei mai este doar Dumnezeu!

Toți ceilalți, care sunt în ierarhia socială până la mamă, au valoare consultativă.

Asumă-ți rolul de cea mai înaltă instituție umană și spune-i copilului tău cel mai important lucru pe care vrea să îl audă: TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult