Te iubesc așa cum ești!

24 Mai 2021, 09:26    •   
comentarii

- Ce copil drăguț!

- Da, dar nu mănâncă prea bine!

...

- Da, dar ar putea fi mai cuminte!

...

- Da, dar avem niște probleme la școală...

...

- Da... e cam agitat!

...

Tot ce își dorește copilul tău este să îl iubești așa cum e: mai agitat, mai grăsuț, mai încet, mai în coada clasei, mai timid, mai fricos, mai îndrăzneț, mai gălăgios, mai mâncăcios, mai somnoros, mai curios, mai obraznic, mai, mai, mai... imperfect în perfecțiunea lui.

Mie mi-a luat ceva timp până am înțeles asta. Dar și când am înțeles, relația mea cu Maya s-a schimbat complet!

Dacă un copil este acceptat și iubit pentru cine este el, pentru cum este el, va putea cuceri lumea! Părinții sunt primii care pot stabili reperul corect pentru modul în care se privește copilul.

Noi, părinții, vedem primii și plusurile, și minusurile. Dacă nu gestionăm corect ceea ce credem și simțim, ceea ce le transmitem, copiii vor pleca la drum cu niște îndoieli greu de remediat.

TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

Îmi doresc să devină mantra fiecărui părinte! Îmi doresc să fie spusaă de fiecare mamă ca o rugăciune. Atât de des, încât să ajungă să creadă asta, cu toată ființa.

Cu fiecare mamă care reușește să declanșeze în sufletul ei iubirea necondiționată, un copil e salvat de la condamnarea socială. Nimeni și nimic nu va mai putea să îi știrbeasăîncredereaîn el! Pentru că pe el îl iubște, așa cum e, cel mai înalt for uman, cea mai importantă instituție pământeană, MAMA! Deasupra ei mai este doar Dumnezeu!

Toți ceilalți, care sunt în ierarhia socială până la mamă, au valoare consultativă.

Asumă-ți rolul de cea mai înaltă instituție umană și spune-i copilului tău cel mai important lucru pe care vrea să îl audă: TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult