Te iubesc așa cum ești!

24 Mai 2021, 09:26    •   
comentarii

- Ce copil drăguț!

- Da, dar nu mănâncă prea bine!

...

- Da, dar ar putea fi mai cuminte!

...

- Da, dar avem niște probleme la școală...

...

- Da... e cam agitat!

...

Tot ce își dorește copilul tău este să îl iubești așa cum e: mai agitat, mai grăsuț, mai încet, mai în coada clasei, mai timid, mai fricos, mai îndrăzneț, mai gălăgios, mai mâncăcios, mai somnoros, mai curios, mai obraznic, mai, mai, mai... imperfect în perfecțiunea lui.

Mie mi-a luat ceva timp până am înțeles asta. Dar și când am înțeles, relația mea cu Maya s-a schimbat complet!

Dacă un copil este acceptat și iubit pentru cine este el, pentru cum este el, va putea cuceri lumea! Părinții sunt primii care pot stabili reperul corect pentru modul în care se privește copilul.

Noi, părinții, vedem primii și plusurile, și minusurile. Dacă nu gestionăm corect ceea ce credem și simțim, ceea ce le transmitem, copiii vor pleca la drum cu niște îndoieli greu de remediat.

TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

Îmi doresc să devină mantra fiecărui părinte! Îmi doresc să fie spusaă de fiecare mamă ca o rugăciune. Atât de des, încât să ajungă să creadă asta, cu toată ființa.

Cu fiecare mamă care reușește să declanșeze în sufletul ei iubirea necondiționată, un copil e salvat de la condamnarea socială. Nimeni și nimic nu va mai putea să îi știrbeasăîncredereaîn el! Pentru că pe el îl iubște, așa cum e, cel mai înalt for uman, cea mai importantă instituție pământeană, MAMA! Deasupra ei mai este doar Dumnezeu!

Toți ceilalți, care sunt în ierarhia socială până la mamă, au valoare consultativă.

Asumă-ți rolul de cea mai înaltă instituție umană și spune-i copilului tău cel mai important lucru pe care vrea să îl audă: TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult