Te iubesc așa cum ești!

24 Mai 2021, 09:26    •   
comentarii

- Ce copil drăguț!

- Da, dar nu mănâncă prea bine!

...

- Da, dar ar putea fi mai cuminte!

...

- Da, dar avem niște probleme la școală...

...

- Da... e cam agitat!

...

Tot ce își dorește copilul tău este să îl iubești așa cum e: mai agitat, mai grăsuț, mai încet, mai în coada clasei, mai timid, mai fricos, mai îndrăzneț, mai gălăgios, mai mâncăcios, mai somnoros, mai curios, mai obraznic, mai, mai, mai... imperfect în perfecțiunea lui.

Mie mi-a luat ceva timp până am înțeles asta. Dar și când am înțeles, relația mea cu Maya s-a schimbat complet!

Dacă un copil este acceptat și iubit pentru cine este el, pentru cum este el, va putea cuceri lumea! Părinții sunt primii care pot stabili reperul corect pentru modul în care se privește copilul.

Noi, părinții, vedem primii și plusurile, și minusurile. Dacă nu gestionăm corect ceea ce credem și simțim, ceea ce le transmitem, copiii vor pleca la drum cu niște îndoieli greu de remediat.

TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

Îmi doresc să devină mantra fiecărui părinte! Îmi doresc să fie spusaă de fiecare mamă ca o rugăciune. Atât de des, încât să ajungă să creadă asta, cu toată ființa.

Cu fiecare mamă care reușește să declanșeze în sufletul ei iubirea necondiționată, un copil e salvat de la condamnarea socială. Nimeni și nimic nu va mai putea să îi știrbeasăîncredereaîn el! Pentru că pe el îl iubște, așa cum e, cel mai înalt for uman, cea mai importantă instituție pământeană, MAMA! Deasupra ei mai este doar Dumnezeu!

Toți ceilalți, care sunt în ierarhia socială până la mamă, au valoare consultativă.

Asumă-ți rolul de cea mai înaltă instituție umană și spune-i copilului tău cel mai important lucru pe care vrea să îl audă: TE IUBESC AȘA CUM EȘTI!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult