Creșteți-vă copiii ca să-și trăiască viața

31 August 2022, 11:14    •   
comentarii

I-am explicat copilului meu că trăim cea mai bună perioada din relația noastră: eu nu mai trebuie să am grija ei și ea încă nu trebuie să-mi poarte de grijă. E acea perioadă din viață când suntem suficient de mari amândouă ca să ne putem bucura de viață - amândouă, fiecare trăind viața ei.

Vara asta ne-a prins de-o parte și de alta a Oceanului Pacific: ea în Bali, eu în Peru. Suntem în colțuri diferite ale lumii și, totuși, suntem împreună în fiecare secundă. Pentru că în căsuța din inima mea e iubirea ei și iubirea mea e acolo, departe, în Bali.

Când tu ești într-un loc și iubirea ta în altă parte, se cheamă că reușești minunea de a fi în două locuri în același timp.

Creșteți-vă copiii ca să-și trăiască viața, nu-i creșteți ca să trăiască viața pe care voi nu îndrăzniți să o trăiți. Nu sperați să facă ei școlile pe care voi nu le-ați făcut. Nu sperați să aibă ei casele pe care nu le-ați dobândit. Nu le doriți lor relațiile care vouă nu v-au ieșit, locurile de muncă pe care nu le-ați obținut.

Doriți-le copiiilor voștri să găsească propria lor cale ca să-și împlinească destinul. Doriți-le copiilor voștri să vă iubească pentru că i-ați lăsat să aleagă, nu pentru că ați ales voi ce credeați că au nevoie.

Să fii părinte e cel mai frumos lucru din lume.

Să fii un părinte bun e cea mai grea misiune de pe pământ! Iar cei care reușesc sunt cei mai bogați oameni din univers! Pentru că, până la capăt, copiii sunt ceea ce crește din mâinile și din inimile noastre și rămân mărturie că am trecut și noi pe aici. Lăsați în urma voastră copii liberi și fericiți! Lăsați sclipici!

Maya mea dragă!

Din tot, dar absolut tot ce am făcut în viața asta, nimic nu se compară cu faptul că te-am făcut pe tine.

Pentru tine am invățat cel mai frumos lucru de pe lume: iubirea necondiționată.

Mulțumesc, Minunea Vietii Mele!

Zboară și fii fericită. Cel puțin atât de fericită cum m-ai făcut pe mine.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult