ÎNCEPE SĂNĂTOS, CREȘTE SĂNĂTOS

02 August 2018, 22:43    •   
comentarii
Galerie

Cu telefon sau fără telefon la masă? Cu tableta cu ochii în desene animate pe masă când îi dai copilului să mănânce? Sau pus în fața televizorului?

Sunt întrebări pe care le-am auzit de foarte multe ori. Și pentru asta am acceptat cu mare bucurie propunerea Nestlé de a mă alătura campaniei „Începe Sănătos, Crește Sănătos”.

În acest context, vă invit să urmăriți prima emisiune, pe care am avut plăcerea să o moderez, dintr-o serie care vă va oferi răspunsuri ce frământă multe dintre mămicile cu copiii mai mari de un an, pe tema alimentației.

La această primă ediție a emisiunii online pe care v-o propun am vorbit despre tehnologie. Mai precis, despre cum se reflectă inovațiile tehnologice în alimentația copiilor de vârstă mică.

Mi-a făcut o mare plăcere să o am invitată pe doamna doctor Alina Popp – Medic Primar Pediatrie. Împreună cu dânsa, am aflat mai multe despre amprenta părinților asupra alimentației copiilor, având drept aliat tehnologia, precum și despre beneficiile inovațiilor tehnologice în nutriția copiilor de vârstă mică.

Un alt subiect dezbătut au fost oligozaharidele din laptele uman. Oligozaharidele din laptele uman sau human milk oligosaccharides reprezintă a treia componentă solidă din laptele matern, după grăsime și lactoză. Acestea sunt componente protectoare ale laptelui matern, fără valoare nutritivă, dar cu un impact foarte, foarte mare asupra dezvoltării imunității copilului, încă de la început. Presupun, dragii mei, că vă întrebați de ce?! Pentru că determină dezvoltarea bacteriilor benefice din intestinul celui mic. Iar în contextul în care, între 70% și 80% din sistemul imunitar al copiilor noștri se află în intestinul lor, oligozaharidelele din laptele matern vin ca un „prieten de nădejde”, ca un soldat ce protejează și face mult mai dificilă dezvoltarea bacteriilor care pot afecta sănătatea celui mic.

Iar pentru a lega tehnologia de oligozaharidele din laptele matern, tot în cadrul emisiunii am aflat cu bucurie că, în acest moment, oamenii de știință, după ani întregi de cercetare și analiză, au descoperit alternative alimentare pentru oligozaharidele din laptele uman, odată ce alăptarea nu mai este posibilă.

Dar o să mă opresc aici. Și vă invit să intrați pe site-ul https://primele1000dezile.nestlebaby.ro/lapte/conferinte/cand-tehnologia-sta-la-masa-cu-micutul-tau și să urmăriți emisiunea pentru a descoperi voi înșivă mai multe despre oligozaharidele din laptele matern și despre beneficiile pe care inovațiile tehnologice le aduc în acest context.

Totodată, vă invit să adresați întrebări despre subiect în secțiunea de comentarii din platforma Nestlé. Ulterior, dna. Dr. Alina Popp va reveni cu răspunsuri, tot printr-un material video, postat în cadrul platformei.

Iar eu vă promit că acesta este doar un frumos început. Lunar, în platforma Nestlé, o să găsiți un video care să vă poarte într-o călătorie frumoasă despre alimentația copiilor cu vârsta mai mare de un an. În această călătorie vă vom fi alături atât eu, cât și alte mămici celebre și, mai ales, medici specialiști.

Sunt sigură că, la final, o să știți mult mai multe despre o nutriție sănătoasă și echilibrată a copiilor voștri.

Așa că...spor la vizionat și o viață sănătoasă pentru voi și copiii voștri!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Fiecare om își duce crucea

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.   FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA. Crucea lui, pe drumul lui. Fiecare om are propria Golgotă.   Uneori, ne întâlnim cu oameni...

citeste mai mult  

Nu sta pe loc! Pentru nimeni. Nu murim în același timp

Merită să te oprești din ritmul tău, doar când ceilalți au cu adevărat nevoie. Povesteam zilele astea cu o prietenă, despre relațiile personale. Despre cât sunt de frumoase, provocatoare, enervante, incitante, înălțătoare,...

citeste mai mult  

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult