Bunici și copii – altă generație, aceeași alimentație?
19 Septembrie 2018, 16:03 • comentariiCineva mi-a spus odată că dragostea părinților pentru copil nu poate fi învinsă decât de dragostea bunicilor. Adevărat!
Știm cu toții că bunicii sunt cei mai pricepuți când vine vorba despre răsfăț. Ei sunt acei oameni minunați care nu le pot refuza nimic nepoților. De la jucării, până la ciocolată și bomboane, tot ce e mai bun pentru cei mai iubiți membri ai fiecărei familii: copiii.
Cum să îi spui tu, ca mamă, bunicii - că i-a dat nepoțelului prea mult să mănânce? Sau cum să îi explici că porțiile pentru copil nu sunt la fel de mari ca cele pentru adulți? Sau că ciocolata nu trebuie consumată dimineața, la prânz și seara? Sau că franzela caldă nu e o masă pentru un copil de 1 an jumătate?
Din experiența mea ca Antrenorul Părinților am înțeles un lucru foarte important: relația cu bunicii e complicată pentru că ei au senzația că știu mai bine decât tine având experiență mai mare de viață.
Dar vremurile s-au schimbat foarte tare, noi ne-am emancipat, avem acces la informaţie și putem să le dăm copiilor cele mai bune alimente, potrivite vârstei lor, și putem face pentru ei cele mai bune alegeri. Alegeri care se vor reflecta în dezvoltarea lor echilibrată, pe termen lung. Cu bunicii trebuie să lucrăm cot la cot, să le explicăm cu multă diplomație că degeaba noi le dăm legume și fructe dacă buni le strecoară o sărmăluță când ei abia au început de câteva luni diversificarea.
Ce nu trebuie să îi lipsească unui copil de peste un an din alimentație? Îi sfătuiesc pe părinți să scrie pe un post it și să lipească pe frigiderul bunicilor această mică listă:
Elementele esențiale:
- oligozaharide
- probiotice
- prebiotice
- proteine
- acizi grași esențiali.
Vi se pare că sună pretențios? Credeți că bunicii nu vor ști ce au de făcut? Credeți că va fi dificil să le explicați toate aceste aspecte, importante de altfel? Vă ajut eu! Și nu voi fi singură în acest parcurs, ci voi avea alături doi aliați de nădejde: un medic specialist și compania Nestlé!
Cum? Vă invit să urmăriți o nouă emisiune de pe îndrăgita platformă Nestlé. Tema emisiunii indică, bineînțeles, răspunsul la tot ceea ce v-am scris mai sus: Generații diferite, același scop: nutriția sănătoasă a copilului. Cum îi facem pe bunici să aleagă o alimentație corectă pentru copiii de vârstă mică? Invitata mea este de această dată dr. Alina Cristescu, un medic excelent, super pregătit, un pediatru care știe să răspundă la toate întrebările voastre legate de tematica abordată. Emisiunea face parte dintr-un proiect-umbrelă educațional, despre alimentația copiilor de vârstă mică. Această emisiune este o continuitate a subiectelor abordate în emisiunile de anul trecut și din acest an, pe care le puteți viziona tot în platforma Nestlé.
În plus, dragilor, vă invit să adresați în platformă toate întrebările care vă frământă, legate de subiectul abordat. Doamna dr. Alina Cristescu va răspunde fiecăreia în parte, într-un material video separat.
Eu sunt aici, mereu la dispoziția voastră cu o vorbă bună, un sfat înțelept. Să aveți o toamnă frumoasă!
Mirela Retegan pe
YouTube
Arhivă
Învață-l să piardă ceva mic, ca să nu piardă ceva mare
Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile
Mi-am dat seama de ce ne băteau părinții noștri
Mi-e frică să plece de lângă mine, dar mi-e și mai frică să nu plece
Temperează-ți emoțiile! Transformă-le în lac, nu în cascadă
Toate articolele din Martie 2021Gandurile Mirelei
Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.
Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...
citeste mai multCe alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?
– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred? E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...
citeste mai multCereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!
Astăzi, începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...
citeste mai multPentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?
Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...
citeste mai mult