Secretul fericirii e Bunătatea, nu Iubirea

12 Septembrie 2019, 12:27    •   
comentarii
Galerie

Secretul fericirii e Bunătatea, nu Iubirea

M-a pocnit această frază, drept în numele Tatălui... Cum adică, să conștientizez asta, după ce am trăit mai bine de jumătate de viață?! După ce am făcut tot ce am putut ca să descopăr și să păstrez iubirea, să aflu că, de fapt, trebuia să mă concentrez pe bunătate!


Eu am ales, într-o zi, să fiu bună, pentru că am simțit că îmi face bine, dar, în continuare, iubirea îmi dădea destule motive de nefericire.


Citind această carte am înteles, în sfârșit, că atunci când ești bun, indiferent dacă îl iubești sau nu pe cel cu care ești bun, rămâi în armonie cu tine. Atunci când iubești, poți fi și rău și poți, inclusiv, din iubire.


Și da, secretul nu este să faci tot ce poți ca să rămâi în starea de iubire, ci să rămâi în starea de bunătate.

Hesed - înseamnă, în ebraică, bunătate. Este o valoare pe care Iisus a propovăduit-o toată viața, chiar dacă ea nu a fost păstrată ca nucleu al învațăturilor Sale. Se pare că Iisus (Iosua), în plină criză a adolescenței, fuge de acasă pentru că nu-l mai suportă pe tatăl lui și nu știe cum să se descurce cu secretul împovărător ce i-a fost împărtășit: că el este fiul lui Dumnezeu. În fuga lui de acasă, la Ierusalim, trăiește experiențe care îl vor schimba pentru totdeauna.

În carte, Stephane Arfi, sprijinindu-se pe textele rabinului Hillel cel Bătrân, un mare maestru spiritual, povestește fuga adolescentului Iisus în Ierusalim și modul în care a descoperit el că bunătatea este cea care aduce fericirea, mai mult decât iubirea.

Peste câteva zile plec împreună cu toată Gașca mea la Ierusalim. Dintre toate cărțile din raft, cum să-mi sară, efectiv, în mână, tocmai această carte?

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu le permite oamenilor să-ți transforme calitățile în defecte

  Mă gândeam zilele trecute la faptul că eu, cu energia mea, sunt greu de dus. Sunt foarte puțini oameni care fac față ritmului meu, dinamicii din viața mea, numărului mare de idei și volumului de acțiuni.   Toți cei...

citeste mai mult  

Fiecare om își duce crucea

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.   FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA. Crucea lui, pe drumul lui. Fiecare om are propria Golgotă.   Uneori, ne întâlnim cu oameni...

citeste mai mult  

Nu sta pe loc! Pentru nimeni. Nu murim în același timp

Merită să te oprești din ritmul tău, doar când ceilalți au cu adevărat nevoie. Povesteam zilele astea cu o prietenă, despre relațiile personale. Despre cât sunt de frumoase, provocatoare, enervante, incitante, înălțătoare,...

citeste mai mult  

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult