Secretul fericirii e Bunătatea, nu Iubirea

12 Septembrie 2019, 12:27    •   
comentarii
Galerie

Secretul fericirii e Bunătatea, nu Iubirea

M-a pocnit această frază, drept în numele Tatălui... Cum adică, să conștientizez asta, după ce am trăit mai bine de jumătate de viață?! După ce am făcut tot ce am putut ca să descopăr și să păstrez iubirea, să aflu că, de fapt, trebuia să mă concentrez pe bunătate!


Eu am ales, într-o zi, să fiu bună, pentru că am simțit că îmi face bine, dar, în continuare, iubirea îmi dădea destule motive de nefericire.


Citind această carte am înteles, în sfârșit, că atunci când ești bun, indiferent dacă îl iubești sau nu pe cel cu care ești bun, rămâi în armonie cu tine. Atunci când iubești, poți fi și rău și poți, inclusiv, din iubire.


Și da, secretul nu este să faci tot ce poți ca să rămâi în starea de iubire, ci să rămâi în starea de bunătate.

Hesed - înseamnă, în ebraică, bunătate. Este o valoare pe care Iisus a propovăduit-o toată viața, chiar dacă ea nu a fost păstrată ca nucleu al învațăturilor Sale. Se pare că Iisus (Iosua), în plină criză a adolescenței, fuge de acasă pentru că nu-l mai suportă pe tatăl lui și nu știe cum să se descurce cu secretul împovărător ce i-a fost împărtășit: că el este fiul lui Dumnezeu. În fuga lui de acasă, la Ierusalim, trăiește experiențe care îl vor schimba pentru totdeauna.

În carte, Stephane Arfi, sprijinindu-se pe textele rabinului Hillel cel Bătrân, un mare maestru spiritual, povestește fuga adolescentului Iisus în Ierusalim și modul în care a descoperit el că bunătatea este cea care aduce fericirea, mai mult decât iubirea.

Peste câteva zile plec împreună cu toată Gașca mea la Ierusalim. Dintre toate cărțile din raft, cum să-mi sară, efectiv, în mână, tocmai această carte?

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult  

Să muncești, ca să ajungi sus, e mai important decât teama de a cădea

Am auzit toată viața expresia: “Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovești mai rău.” Urmarea? Firește, am urcat cu frâna de mână trasă! Mai mult, m-am asigurat mereu că și plăcuțele de frână sunt...

citeste mai mult  

Cine sunt cele mai importante persoane din viața ta?

E un exercițiu perfect pentru începutul de an. Pune mâna pe o hârtie (ca pe vremuri!) și scrie, cu nume și prenume, cele mai importante persoane din viața ta. Te-ai gândit vreodată câte sunt? Păi, să le luăm...

citeste mai mult