Mii de femei din România și Republica Moldova au intrat în Campania Mirelei Retegan, “Adoptă o mamă”

01 Martie 2018, 08:47    •   
comentarii
Galerie

"Adoptă o mamă", campania Mirelei Retegan, aduce împreună mii de femei din România și din Republica Moldova, cu scopul de a ajuta mamele aflate în situații dificile. Campania Mirelei a ajuns la ediția cu numărul 4. An de an, în preajma zilei de 8 martie, sute de femei primesc daruri de la alte femei care au o soarta mai bună.

Sub un singur îndemn, "Adoptă o mamă", femei din București, Timișoara, Cluj Napoca, Sibiu, Chișinau au sărit să ajute. Îndemnul Mirelei a determinat multe mămici din toată România să se uite puțin în jurul lor și să surprindă într-un mod frumos mame care n-au mai avut de multă vreme motive să zâmbească.

Într-o cutie simplă pot să stea lucruri drăguțe, accesorii, produse de igienă sau înfrumusețare, cărți, CD-uri, dulciuri, obiecte artizanale și, neapărat, o scrisoare de încurajare.

În București, cadourile vor ajunge la mamele din casele APGAR - casele Asociației Touched România, ONG care sprijină mamele care au avut curajul să-și ia copiii și să se refugieze din calea soților agresivi.

Anul acesta, ideea Mirelei Retegan a fost preluată de asociații de mame din Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Sibiu și Republica Moldova. Astfel, la Timișoara, Bianca Potyesz a reușit să adune 300 de pachete pentru mamele din județul Timiș. La fel la Cluj Napoca, Sibiu și Brașov, mămicile au strâns pachete pentru femeile din județ. În Republica Moldova, Asociația „Ajută un Om" s-a alăturat campaniei și a strâns pachete pentru mamele din Chișinău.

"Sunt fericită că ideea mea va face atât de multe mame să simtă că sunt speciale. Mă bucur din toata inima că, din ce în ce mai multe femei, descoperă că fericirea noastră depinde de fiecare dintre noi. Să aduci bucurie în viața unui om înseamnă, de fapt, să-ți faci ție o imensă bucurie. Și așa, avem dintr-o dată doi oameni mai fericiți. Iar când mamele sunt fericite, zâmbește cerul și soarele iese de după toți norii. Fă o mamă fericită și vei avea o lume mai fericită. Pentru că o mamă e soarele din spatele copiilor lumină”, a declarat Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei

Ca în fiecare an, Poliția Română a venit în sprijinul campaniei „Adoptă o mamă"! E important ca femeile să prindă încredere să vorbească cu autoritățile despre problemele lor. Iar polițiștii nu mai sunt de mult bau-bau-ul din România. În rândul lor sunt tot mai mulți oameni speciali și pregătiți să ajute. În fiecare an, reprezentanții Poliției Române sunt prezenți la eveniment ca o garanție, pentru mamele agresate, că sunt întotdeauna la un buton distanță de a chema Poliția atunci când sunt în pericol.

Ne bucurăm de susținerea Caro Hotel București, care, de fiecare dată, ne pune la dispoziție cea mai frumoasă sală pentru petrecerea dedicată mămicilor. Sponsorii oficiali ai campaniei, cu ajutorul cărora s-au strâns sute de pachete sunt oamenii simpli. Femei din București și din toată țara care, pentru câteva ore, au pus pe lista de priorități o altă mamă. Le-a plăcut campania si ne-au susținut, fiecare cu bucurie și cu produse dedicate acestor mămici: Caroli, Green Sugar, Aqua Carpatica, Douglas România, Bebe Tei, Flormar, Sempre Sano Catering, Curtea Veche Publishing, Yokko, Florăria Miss Fleur, Chippita și Solaris.

“Adoptă o mamă” este prima campanie din 2018 organizată de Mirela Retegan.

"An de an, am ajutat oamenii cu probleme. Mi-am propus ca anul acesta să fac și mai mult. Sunt decisă să mă implic în cât mai multe campanii de ajutorare a celor cărora soarta nu le-a surâs. Eu cred că toți oamenii sunt buni și mai cred că oamenii din comunitatea mea online sunt gata să mă sprijine în toate demersurile mele sociale.", a completat Mirela Retegan.

Evenimentul dedicat mămicilor este organizat de Fundația Noua Generație și susținut de Caro Hotel București.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Fiecare om își duce crucea

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.   FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA. Crucea lui, pe drumul lui. Fiecare om are propria Golgotă.   Uneori, ne întâlnim cu oameni...

citeste mai mult  

Nu sta pe loc! Pentru nimeni. Nu murim în același timp

Merită să te oprești din ritmul tău, doar când ceilalți au cu adevărat nevoie. Povesteam zilele astea cu o prietenă, despre relațiile personale. Despre cât sunt de frumoase, provocatoare, enervante, incitante, înălțătoare,...

citeste mai mult  

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult