Toți copiii merită măcar o scrisoare de apreciere din partea învățătoarei

21 Mai 2021, 08:59    •   
comentarii
Galerie

Ce este scrisoarea de apreciere?

În campania „Învățătoarea Anului” am introdus un element nou: scrisoarea de apreciere. E o scrisoare pe care le invităm pe învățătoare și educatoare să o scrie copiilor din clasele și grupele pe care le au.

Dacă eu aș fi avut o scrisoare de la doamna învățătoare, aș fi ținut-o în dosarul cu acte speciale! Probabil aș fi pus-o într-o ramă și m-aș fi uitat la ea de fiecare dată când lumea mă făcea să mă simt neputincioasă.

Îmi doresc ca în această scrisoare de apreciere, pe care învățătoarele și educatoarele o vor trimite fiecărui copil în parte, să scrie ceva drăguț pentru toate suflețelele astea mici!

Să-i scrie doamna și copilului neastâmpărat, care a stat cu camera închisă când trebuia să fie văzut ori cu microfonul pornit, când trebuia să tacă.

Să scrie doamna că vede o sclipire în privire și în ochii „bătăușului” care nu știe să-și gestioneze emoțiile.

Să scrie doamna ceva frumos și pentru fetița timidă și retrasă din ultima bancă.

În scrisoarea de apreciere nu trebuie să spună lucruri neadevărate. Dar trebuie să găsescă acele lucruri pozitive din fiecare pui de om.

Toți copiii sunt minuni! Minunile nu au termen de comparație. Și nici grade. Nu există o minune mai minune decât altă minune.

UN COPIL = O MINUNE!

Pentru acest element nou din campania „Învățătoarea Anului”, am cerut ajutorul partenerilor noștri, Sissi.

Prințesa SISSI e un model din istorie despre eleganță, bunătate și diplomație. Copiii se uită la învățătoarele lor și proiectează în ele toate calitățile pe care le-au văzut în prințesele din povești.

Să ținem povestea în viață!

Dacă ești învățătoare sau educatoare, scrie câte o scrisoare de apreciere pentru toți copiii din clasa ta!

Aici poți scrie scrisoarea ta - http://www.invatatoareaanului.ro/scrisoare-de-apreciere

A fost un an greu pentru toată lumea. Să scoatem împreună la lumină emoțiile frumoase, calitățile și valorile care se află în fiecare copil!

Ca să vă fie mai ușor, SISSI România a conceput un model într-o grafică frumoasă. Te invităm să scrii acolo scrisorile și să le trimiți prin email părinților copiilor tăi.

Îți mulțumim că ai făcut din meseria ta o misiune și că ai grijă de emoțiile copiilor care ajung în misiunea ta!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Poți să le ai pe toate. Dar nu în același timp.

În viață ai tot ce îți dorești! Dar nu le ai pe toate în același timp.   Conștientizează ce ai acum! Face parte din ceea ce ți-ai dorit. Ceea ce lipsește probabil a fost sau poate o să vină. Iar ce ai acum o...

citeste mai mult  

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult