Toți copiii merită măcar o scrisoare de apreciere din partea învățătoarei

21 Mai 2021, 08:59    •   
comentarii
Galerie

Ce este scrisoarea de apreciere?

În campania „Învățătoarea Anului” am introdus un element nou: scrisoarea de apreciere. E o scrisoare pe care le invităm pe învățătoare și educatoare să o scrie copiilor din clasele și grupele pe care le au.

Dacă eu aș fi avut o scrisoare de la doamna învățătoare, aș fi ținut-o în dosarul cu acte speciale! Probabil aș fi pus-o într-o ramă și m-aș fi uitat la ea de fiecare dată când lumea mă făcea să mă simt neputincioasă.

Îmi doresc ca în această scrisoare de apreciere, pe care învățătoarele și educatoarele o vor trimite fiecărui copil în parte, să scrie ceva drăguț pentru toate suflețelele astea mici!

Să-i scrie doamna și copilului neastâmpărat, care a stat cu camera închisă când trebuia să fie văzut ori cu microfonul pornit, când trebuia să tacă.

Să scrie doamna că vede o sclipire în privire și în ochii „bătăușului” care nu știe să-și gestioneze emoțiile.

Să scrie doamna ceva frumos și pentru fetița timidă și retrasă din ultima bancă.

În scrisoarea de apreciere nu trebuie să spună lucruri neadevărate. Dar trebuie să găsescă acele lucruri pozitive din fiecare pui de om.

Toți copiii sunt minuni! Minunile nu au termen de comparație. Și nici grade. Nu există o minune mai minune decât altă minune.

UN COPIL = O MINUNE!

Pentru acest element nou din campania „Învățătoarea Anului”, am cerut ajutorul partenerilor noștri, Sissi.

Prințesa SISSI e un model din istorie despre eleganță, bunătate și diplomație. Copiii se uită la învățătoarele lor și proiectează în ele toate calitățile pe care le-au văzut în prințesele din povești.

Să ținem povestea în viață!

Dacă ești învățătoare sau educatoare, scrie câte o scrisoare de apreciere pentru toți copiii din clasa ta!

Aici poți scrie scrisoarea ta - http://www.invatatoareaanului.ro/scrisoare-de-apreciere

A fost un an greu pentru toată lumea. Să scoatem împreună la lumină emoțiile frumoase, calitățile și valorile care se află în fiecare copil!

Ca să vă fie mai ușor, SISSI România a conceput un model într-o grafică frumoasă. Te invităm să scrii acolo scrisorile și să le trimiți prin email părinților copiilor tăi.

Îți mulțumim că ai făcut din meseria ta o misiune și că ai grijă de emoțiile copiilor care ajung în misiunea ta!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult