Cine o să fie Învățătoarea Anului 2021?

21 Mai 2021, 08:47    •   
comentarii

Când am lăsat-o pe Maya la ușa grădiniței și, apoi, la ușa școlii, am simțit că se rupe ceva din mine.

Am luptat cu toate fricile mele care îmi strigau în cap despre pericolele care îmi pândeau copilul dincolo de aceste uși.

M-am învârtit în jurul grădinițelor și școlilor, așteptând să treacă acele ore și rugându-mă să fie totul în ordine.

Probabil că mulți dinte voi ați simțit asta în primele zile de grădiniță sau de școală.

E primul pas spre independență al copilului nostru. Iar noi trebuie să predăm toată încrederea unui om pe care nu-l cunoaștem.

Un om care nu ne cunoaște copilul, o persoană străină de el și de viața noastră.

Aici începe aventura. Durează câțiva ani, implică trei părți: copil, părinți, învățători și are efecte pentru tot restul vieții!

Învățătoare primește din mâinile părinților în mâinile ei un suflet pe care îl ghidează câțiva ani în arta cunoașterii și a descoperirii vieții.

Învățătoarea îi invață pe copii alfabetul scrierii și literele din care sunt alcătuite relațiile. Învățătoarea îi învață pe copii să socotească în cifre și emoții plusurile și minusurile. E primul om care ne vorbește despre "egal".

Învățătoare rămâne, alături de părinți, o figură emblematică în memoria copilului.

Ce învățătoare are copilul tău? Cum e educatoarea celei mai importante ființe din viața ta?

Dacă e un om cu har și cu dar, propune-o în concursul nostru pentru cel mai important titlu: Învățătoarea Anului 2021!

De 5 ani așezăm la sfârșitul fiecărui an școlar, pe panoul de onoare, câte o învățătoare!

Anul acesta poate să fie învățătoarea copilului tău.

Intră pe platformă și lasă-ne câteva date despre ea. Scrie-ne cât mai convingător de ce ea merită să fie Învățătoarea Anului.

PROPUNE O ÎNVĂȚĂTOARE

La sfârșitul campaniei, aleg o câștigătoare și facem din acest moment un eveniment pentru ea și copilul tău! Mergem cu Gașca Zurli, încărcați de daruri, la ea în clasă.

Europa FM va face un reportaj pentru Lumea Europa FM, copiii vor putea să-și întâlnească artiștii preferați, iar doamna învățătoare va primi cea mai importantă recunoaștere din partea părinților!

Ai toate detaliile pe www.invatatoareaanului.ro.

Am pornit aceasta campanie în urmă cu câțiva ani, din dorința de a crea un cadru în care părinții să vorbească public despre învățătoarele și educatoarele care merită.

Și sunt atât de multe! Nu câte ar trebui, dar astăzi aș vrea să ne oprim doar pe latura pozitivă. Avem în România oameni dedicați, care au făcut o misiune din meseria de învățător.

Pe ei îi căutam! Toți nominalizații câștigă aprecierea noastră! Unul câștigă marele premiu.

Partener strategic - Sissi România

Sponsori: Loreal Paris, CTC Store, Libris.ro

O campanie comunicată cu sprijinul Radio Europa FM.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult