Mii de femei din România și Republica Moldova au intrat în Campania Mirelei Retegan, “Adoptă o mamă”

01 Martie 2018, 08:47    •   
comentarii
Galerie

"Adoptă o mamă", campania Mirelei Retegan, aduce împreună mii de femei din România și din Republica Moldova, cu scopul de a ajuta mamele aflate în situații dificile. Campania Mirelei a ajuns la ediția cu numărul 4. An de an, în preajma zilei de 8 martie, sute de femei primesc daruri de la alte femei care au o soarta mai bună.

Sub un singur îndemn, "Adoptă o mamă", femei din București, Timișoara, Cluj Napoca, Sibiu, Chișinau au sărit să ajute. Îndemnul Mirelei a determinat multe mămici din toată România să se uite puțin în jurul lor și să surprindă într-un mod frumos mame care n-au mai avut de multă vreme motive să zâmbească.

Într-o cutie simplă pot să stea lucruri drăguțe, accesorii, produse de igienă sau înfrumusețare, cărți, CD-uri, dulciuri, obiecte artizanale și, neapărat, o scrisoare de încurajare.

În București, cadourile vor ajunge la mamele din casele APGAR - casele Asociației Touched România, ONG care sprijină mamele care au avut curajul să-și ia copiii și să se refugieze din calea soților agresivi.

Anul acesta, ideea Mirelei Retegan a fost preluată de asociații de mame din Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Sibiu și Republica Moldova. Astfel, la Timișoara, Bianca Potyesz a reușit să adune 300 de pachete pentru mamele din județul Timiș. La fel la Cluj Napoca, Sibiu și Brașov, mămicile au strâns pachete pentru femeile din județ. În Republica Moldova, Asociația „Ajută un Om" s-a alăturat campaniei și a strâns pachete pentru mamele din Chișinău.

"Sunt fericită că ideea mea va face atât de multe mame să simtă că sunt speciale. Mă bucur din toata inima că, din ce în ce mai multe femei, descoperă că fericirea noastră depinde de fiecare dintre noi. Să aduci bucurie în viața unui om înseamnă, de fapt, să-ți faci ție o imensă bucurie. Și așa, avem dintr-o dată doi oameni mai fericiți. Iar când mamele sunt fericite, zâmbește cerul și soarele iese de după toți norii. Fă o mamă fericită și vei avea o lume mai fericită. Pentru că o mamă e soarele din spatele copiilor lumină”, a declarat Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei

Ca în fiecare an, Poliția Română a venit în sprijinul campaniei „Adoptă o mamă"! E important ca femeile să prindă încredere să vorbească cu autoritățile despre problemele lor. Iar polițiștii nu mai sunt de mult bau-bau-ul din România. În rândul lor sunt tot mai mulți oameni speciali și pregătiți să ajute. În fiecare an, reprezentanții Poliției Române sunt prezenți la eveniment ca o garanție, pentru mamele agresate, că sunt întotdeauna la un buton distanță de a chema Poliția atunci când sunt în pericol.

Ne bucurăm de susținerea Caro Hotel București, care, de fiecare dată, ne pune la dispoziție cea mai frumoasă sală pentru petrecerea dedicată mămicilor. Sponsorii oficiali ai campaniei, cu ajutorul cărora s-au strâns sute de pachete sunt oamenii simpli. Femei din București și din toată țara care, pentru câteva ore, au pus pe lista de priorități o altă mamă. Le-a plăcut campania si ne-au susținut, fiecare cu bucurie și cu produse dedicate acestor mămici: Caroli, Green Sugar, Aqua Carpatica, Douglas România, Bebe Tei, Flormar, Sempre Sano Catering, Curtea Veche Publishing, Yokko, Florăria Miss Fleur, Chippita și Solaris.

“Adoptă o mamă” este prima campanie din 2018 organizată de Mirela Retegan.

"An de an, am ajutat oamenii cu probleme. Mi-am propus ca anul acesta să fac și mai mult. Sunt decisă să mă implic în cât mai multe campanii de ajutorare a celor cărora soarta nu le-a surâs. Eu cred că toți oamenii sunt buni și mai cred că oamenii din comunitatea mea online sunt gata să mă sprijine în toate demersurile mele sociale.", a completat Mirela Retegan.

Evenimentul dedicat mămicilor este organizat de Fundația Noua Generație și susținut de Caro Hotel București.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult