O călătorie în Ierusalim este cel mai frumos cadou pe care îl poți face părinţilor tăi

20 Septembrie 2019, 11:20    •   
comentarii

O călătorie în Ierusalim este cel mai frumos cadou pe care îl poți face mamei tale sau tatălui tău. Cu tata n-am apucat, dar pe mama am trimis-o cu mult timp înaintea mea. Și, în locul tatălui meu, am făcut acest cadou surorii lui.


Dăm banii pe multe lucruri inutile. Cheltuim destul cumpărând bucurii efemere. Dacă vrei să faci ceva unic pentru părintele tău, oferă-i experiența asta! Însoțește-l, dacă poți! Dacă nu, trimite-l într-un grup, într-un mediu în care să se bucure de locurile sfinte și care să-i ofere, totodată, șansa de a cunoaște oameni noi, într-o țară nouă. Poate să pară de neatins, dar cred că, până la urmă, aproape toți cei care și-au pus dorința asta, din tot sufletul, au reușit.

Știu că sunt oameni pentru care banii reprezintă o problemă. În același timp, știu foarte mulți oameni care își permit. Vouă vă scriu, pentru că, poate, nici nu v-ați gândit la asta. Poate fi o idee bună! Sau poate v-ați gândit, dar v-a oprit teama că ar fi greu de realizat, că ei sunt prea în vârstă, că drumul e prea greu...


Eu am ales AG HealthLine .

E agenția prietenilor mei, doi oameni care vor să facă altfel de turism, pe sufletul turiștilor și adaptat capacității lor de a rezista. Au organizat călătoria noastră în Israel pe sufletul nostru, după nevoile și dorințele noastre.

Ne-au asigurat cel mai bun ghid, cele mai bune condiții (raport preț/calitate) și ritmul potrivit. Am împletit momentele de rugăciune și meditație cu cele de relaxare, cu vizite sau distracții. Au înțeles că nu suntem genul de pelerini care să trăiască o astfel de experiență în post și rugăciune și ne-au făcut programul în așa fel încât să fie o bucurie, nu un maraton.

Am trăit emoții cu lacrimi eliberatoare și ne-au curs lacrimi, provocate de hohotele de râs. Am mers mult, dar au știut când să ne lase să ne oprim, să ne bucurăm și să trăim momentul.

Am fost activi, dar am avut vreme și pentru somn și relaxare. Ne-am conectat cu istoria, dar am văzut și cum trăiesc israelienii şi palestinienii, în zilele noastre. Pentru colegii mei, a fost o experiență pe care o notează fiecare după așteptările personale. Eu, o spun cu mâna pe inimă, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru inspirația de a alege această destinație. Ca lider, le-am oferit oamenilor mei cinci zile altfel, în viața lor.

Pentru mine, a fost una dintre cele mai surprinzătoare experiențe. Am trăit emoții și stări unice, am avut revelații, am visat și am primit multe mesaje, am râs și am plâns, din toată inima.
Ierusalimul a fost un vis, care a stat cuminte într-un colț și a așteptat să-i vină rândul. Iar când am fost pregătită să-l trăiesc, s-a deschis calea.


Mi-a părut rău ca n-am apucat să-i ofer tatălui meu această experiență. Asta... până am ajuns aici! Pentru că, aici, mi-am dat seama ca el m-a trimis pe mine în locul în care să-l văd, să-l aud și să-l înțeleg.

Nicio carte despre parenting nu te învață mai mult despre iubirea necondiționată și credința în misiunea de părinte, așa cum le poți înțelege dintr-o călătorie în locurile sfinte.

Nicăieri nu înțelegi mai bine ca aici, că fiecare își duce propria cruce și că o mamă trebuie să fie de partea copilului ei, chiar și atunci când toată lumea îi este împotrivă.

Cu ce am plecat din Ierusalim? Cu confirmarea că am înțeles corect: nu poate un copil să greșească, atât cât poate un părinte să ierte. Fii de partea copilului tău, chiar și atunci când toată lumea îi este împotrivă!

Alege să fii bun! Nu datorăm nimic nimănui, tot ce facem și ce nu facem e între noi și Dumnezeu. Fiecare își duce crucea. Dacă nu-l poți ajuta pe cel de lângă tine, ocolește-l, depășește-l, dă-l deoparte, dar nu-i pune piedică.


Viața e cel mai frumos dar, iar oamenii sunt Lumina.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg (P)

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg. Dar ieri seară am primit puiul vegetarian La Provincia (daaaa, vegetarian, hrănit cu legume și cereale). Puiul are culoarea lui galbenă, exact ca cel de la țară,...

citeste mai mult  

Eu sunt cel mai greu proiect al meu!

Încep cea mai interesantă călătorie din ultima vreme!

citeste mai mult  

Ce poți face la munte, iarna, într-o excursie, cu 8 copii?

Mi-am dorit foarte tare să-i duc pe copiii Sarei undeva unde să aibă parte de zăpadă, cât și câtă au chef. Am căutat o zonă cât mai aproape de București și o cabană unde să nu se uite nimeni urât la...

citeste mai mult  

Bucuroși sau bosumflați? În ce categorie vrei să fii?

Isa, manichiurista mea, mi-a spus ieri că nu m-a văzut niciodată supărată, indispună, nefericită. Cu Isa mă văd de câțiva ani, uneori și de 2 ori pe lună. M-am bucurat să aud asta. Discuția cu ea m-a...

citeste mai mult