O călătorie în Ierusalim este cel mai frumos cadou pe care îl poți face părinţilor tăi

20 Septembrie 2019, 11:20    •   
comentarii

O călătorie în Ierusalim este cel mai frumos cadou pe care îl poți face mamei tale sau tatălui tău. Cu tata n-am apucat, dar pe mama am trimis-o cu mult timp înaintea mea. Și, în locul tatălui meu, am făcut acest cadou surorii lui.


Dăm banii pe multe lucruri inutile. Cheltuim destul cumpărând bucurii efemere. Dacă vrei să faci ceva unic pentru părintele tău, oferă-i experiența asta! Însoțește-l, dacă poți! Dacă nu, trimite-l într-un grup, într-un mediu în care să se bucure de locurile sfinte și care să-i ofere, totodată, șansa de a cunoaște oameni noi, într-o țară nouă. Poate să pară de neatins, dar cred că, până la urmă, aproape toți cei care și-au pus dorința asta, din tot sufletul, au reușit.

Știu că sunt oameni pentru care banii reprezintă o problemă. În același timp, știu foarte mulți oameni care își permit. Vouă vă scriu, pentru că, poate, nici nu v-ați gândit la asta. Poate fi o idee bună! Sau poate v-ați gândit, dar v-a oprit teama că ar fi greu de realizat, că ei sunt prea în vârstă, că drumul e prea greu...


Eu am ales AG HealthLine .

E agenția prietenilor mei, doi oameni care vor să facă altfel de turism, pe sufletul turiștilor și adaptat capacității lor de a rezista. Au organizat călătoria noastră în Israel pe sufletul nostru, după nevoile și dorințele noastre.

Ne-au asigurat cel mai bun ghid, cele mai bune condiții (raport preț/calitate) și ritmul potrivit. Am împletit momentele de rugăciune și meditație cu cele de relaxare, cu vizite sau distracții. Au înțeles că nu suntem genul de pelerini care să trăiască o astfel de experiență în post și rugăciune și ne-au făcut programul în așa fel încât să fie o bucurie, nu un maraton.

Am trăit emoții cu lacrimi eliberatoare și ne-au curs lacrimi, provocate de hohotele de râs. Am mers mult, dar au știut când să ne lase să ne oprim, să ne bucurăm și să trăim momentul.

Am fost activi, dar am avut vreme și pentru somn și relaxare. Ne-am conectat cu istoria, dar am văzut și cum trăiesc israelienii şi palestinienii, în zilele noastre. Pentru colegii mei, a fost o experiență pe care o notează fiecare după așteptările personale. Eu, o spun cu mâna pe inimă, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru inspirația de a alege această destinație. Ca lider, le-am oferit oamenilor mei cinci zile altfel, în viața lor.

Pentru mine, a fost una dintre cele mai surprinzătoare experiențe. Am trăit emoții și stări unice, am avut revelații, am visat și am primit multe mesaje, am râs și am plâns, din toată inima.
Ierusalimul a fost un vis, care a stat cuminte într-un colț și a așteptat să-i vină rândul. Iar când am fost pregătită să-l trăiesc, s-a deschis calea.


Mi-a părut rău ca n-am apucat să-i ofer tatălui meu această experiență. Asta... până am ajuns aici! Pentru că, aici, mi-am dat seama ca el m-a trimis pe mine în locul în care să-l văd, să-l aud și să-l înțeleg.

Nicio carte despre parenting nu te învață mai mult despre iubirea necondiționată și credința în misiunea de părinte, așa cum le poți înțelege dintr-o călătorie în locurile sfinte.

Nicăieri nu înțelegi mai bine ca aici, că fiecare își duce propria cruce și că o mamă trebuie să fie de partea copilului ei, chiar și atunci când toată lumea îi este împotrivă.

Cu ce am plecat din Ierusalim? Cu confirmarea că am înțeles corect: nu poate un copil să greșească, atât cât poate un părinte să ierte. Fii de partea copilului tău, chiar și atunci când toată lumea îi este împotrivă!

Alege să fii bun! Nu datorăm nimic nimănui, tot ce facem și ce nu facem e între noi și Dumnezeu. Fiecare își duce crucea. Dacă nu-l poți ajuta pe cel de lângă tine, ocolește-l, depășește-l, dă-l deoparte, dar nu-i pune piedică.


Viața e cel mai frumos dar, iar oamenii sunt Lumina.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu le permite oamenilor să-ți transforme calitățile în defecte

  Mă gândeam zilele trecute la faptul că eu, cu energia mea, sunt greu de dus. Sunt foarte puțini oameni care fac față ritmului meu, dinamicii din viața mea, numărului mare de idei și volumului de acțiuni.   Toți cei...

citeste mai mult  

Fiecare om își duce crucea

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.   FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA. Crucea lui, pe drumul lui. Fiecare om are propria Golgotă.   Uneori, ne întâlnim cu oameni...

citeste mai mult  

Nu sta pe loc! Pentru nimeni. Nu murim în același timp

Merită să te oprești din ritmul tău, doar când ceilalți au cu adevărat nevoie. Povesteam zilele astea cu o prietenă, despre relațiile personale. Despre cât sunt de frumoase, provocatoare, enervante, incitante, înălțătoare,...

citeste mai mult  

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult