Am fost acasă la The Beatles, în Liverpool

25 Ianuarie 2020, 16:42    •   
comentarii

De ani întregi mă tot striga orașul ăsta, despre care nu știam nimic. Ce știam sigur era că vreau să ajung să-l văd, într-o zi.

Ai nevoie de o zi întreagă. Poți veni vineri, să stai sâmbătă și să te întorci duminică, dar în sâmbăta aia, ai ce să faci și ce să vezi, cu vârf și îndesat, chiar dacă stai doar în Albert Doc. Aici, găsești toate muzeele importante: al Sclavilor, al Vapoarelor, al Titanicului și al Beatles-ilor. Și Tate, Muzeul de Artă, tot aici e. Plus o mulțime de cafenele și restaurante, pe toate gusturile. Iar faleza, faleza e cel mai frumos loc pentru a te bucura de mare.

M-am plimbat și am retrăit emoții și stări, care stăteau acolo cuminți și au așteptat ziua asta specială. Liverpool este un oraș de trăit, de simțit, de cuprins. Este liber, se circulă lejer, sunt foarte puțini oameni pe străzi și, în același timp, este accesibil, poți ajunge foarte ușor peste tot.

Nu trebuie să ratezi Muzeul Beatles.

Este, totuși, locul din care au plecat cei patru magnifici. Unul în care au ales să păstreze memoria vie a acelor vremuri, să ne arate cum a început totul, cum s-au desfășurat lucrurile și cum a rămas în memoria noastră cea mai mare trupă pop-rock din lume. Este extrem de emoționant! Oferă câte puțin din personalitatea fiecărui membru și reușește, astfel, să îl așeze pe fiecare în "cutie". În cea mai potrivită cutiuță, din care să tragi foarte simplu niște concluzii.

Eu am înțeles de ce mă chema Liverpool, abia când am ajuns în sala în care se păstrează pianul alb, ochelarii și tablourile lui John și unde răsună în difuzoare "Imagine". Nu știam, dar acolo am realizat că mă regăsesc atât de tare în puterea oamenilor de a-și "arde" visul, de a-l face să treacă dincolo de orice graniță și dincolo de orice piedici, pe care cineva sau ceva le-ar putea pune.

Întâlnirea cu Beatles, la ei acasă, a însemnat pentru mine un moment de conștientizare. Un nou moment de conștientizare acută a faptului că, atunci când Dumnezeu îți dă un vis, îți netezește calea și îți scoate în față cei mai buni oameni, care să meargă umăr la umăr cu tine.

Liverpool este un oraș în care trebuie să vii fără să te aștepți la nimic, pentru că, de la arhitectură până la relaxarea cu care oamenii își iau prânzul și cina, totul se întâmplă într-un ritm ușor neobișnuit pentru noi. E un oraș frumos, din punct de vedere arhitectural. Am aflat că are mai multe parcuri decât Parisul. Eu n-am reușit să ajung în parc, pentru că nu am avut decât o zi la dispoziție și mi-am dorit să păstrez această zi pentru Albert Doc.

Însă, plecând de la invitația mea de a vă trece în agendă acest oraș, vă provoc să descoperiți voi mai multe și să-mi spuneți și mie care sunt celelalte locuri faine din Liverpool. Eu vreau doar să vă spun că Liverpool este de neratat și că vă vor surprinde atât frumusețea acestui oraș, cât și diversitatea obiectivelor pe care le oferă.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult