Am fost acasă la The Beatles, în Liverpool

25 Ianuarie 2020, 16:42    •   
comentarii

De ani întregi mă tot striga orașul ăsta, despre care nu știam nimic. Ce știam sigur era că vreau să ajung să-l văd, într-o zi.

Ai nevoie de o zi întreagă. Poți veni vineri, să stai sâmbătă și să te întorci duminică, dar în sâmbăta aia, ai ce să faci și ce să vezi, cu vârf și îndesat, chiar dacă stai doar în Albert Doc. Aici, găsești toate muzeele importante: al Sclavilor, al Vapoarelor, al Titanicului și al Beatles-ilor. Și Tate, Muzeul de Artă, tot aici e. Plus o mulțime de cafenele și restaurante, pe toate gusturile. Iar faleza, faleza e cel mai frumos loc pentru a te bucura de mare.

M-am plimbat și am retrăit emoții și stări, care stăteau acolo cuminți și au așteptat ziua asta specială. Liverpool este un oraș de trăit, de simțit, de cuprins. Este liber, se circulă lejer, sunt foarte puțini oameni pe străzi și, în același timp, este accesibil, poți ajunge foarte ușor peste tot.

Nu trebuie să ratezi Muzeul Beatles.

Este, totuși, locul din care au plecat cei patru magnifici. Unul în care au ales să păstreze memoria vie a acelor vremuri, să ne arate cum a început totul, cum s-au desfășurat lucrurile și cum a rămas în memoria noastră cea mai mare trupă pop-rock din lume. Este extrem de emoționant! Oferă câte puțin din personalitatea fiecărui membru și reușește, astfel, să îl așeze pe fiecare în "cutie". În cea mai potrivită cutiuță, din care să tragi foarte simplu niște concluzii.

Eu am înțeles de ce mă chema Liverpool, abia când am ajuns în sala în care se păstrează pianul alb, ochelarii și tablourile lui John și unde răsună în difuzoare "Imagine". Nu știam, dar acolo am realizat că mă regăsesc atât de tare în puterea oamenilor de a-și "arde" visul, de a-l face să treacă dincolo de orice graniță și dincolo de orice piedici, pe care cineva sau ceva le-ar putea pune.

Întâlnirea cu Beatles, la ei acasă, a însemnat pentru mine un moment de conștientizare. Un nou moment de conștientizare acută a faptului că, atunci când Dumnezeu îți dă un vis, îți netezește calea și îți scoate în față cei mai buni oameni, care să meargă umăr la umăr cu tine.

Liverpool este un oraș în care trebuie să vii fără să te aștepți la nimic, pentru că, de la arhitectură până la relaxarea cu care oamenii își iau prânzul și cina, totul se întâmplă într-un ritm ușor neobișnuit pentru noi. E un oraș frumos, din punct de vedere arhitectural. Am aflat că are mai multe parcuri decât Parisul. Eu n-am reușit să ajung în parc, pentru că nu am avut decât o zi la dispoziție și mi-am dorit să păstrez această zi pentru Albert Doc.

Însă, plecând de la invitația mea de a vă trece în agendă acest oraș, vă provoc să descoperiți voi mai multe și să-mi spuneți și mie care sunt celelalte locuri faine din Liverpool. Eu vreau doar să vă spun că Liverpool este de neratat și că vă vor surprinde atât frumusețea acestui oraș, cât și diversitatea obiectivelor pe care le oferă.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult  

Să muncești, ca să ajungi sus, e mai important decât teama de a cădea

Am auzit toată viața expresia: “Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovești mai rău.” Urmarea? Firește, am urcat cu frâna de mână trasă! Mai mult, m-am asigurat mereu că și plăcuțele de frână sunt...

citeste mai mult  

Cine sunt cele mai importante persoane din viața ta?

E un exercițiu perfect pentru începutul de an. Pune mâna pe o hârtie (ca pe vremuri!) și scrie, cu nume și prenume, cele mai importante persoane din viața ta. Te-ai gândit vreodată câte sunt? Păi, să le luăm...

citeste mai mult