Jurnal de turneu, ziua 2. Birmingham - prima întâlnire cu românii din UK
19 Iunie 2016, 07:58 • comentariiO mână de oameni fericiți peste poate. A fost primul spectacol cu un bebeluș în cărucior. Am ajuns la ora 9 și un pic. Faci din Londra aproape 2 ore. Străzile erau pustii la acea oră. Sunt fascinată de clădirile roșii și nu-mi iau ochii de pe ele. Așa am observat un coafor. Cochet, elegant și cu coafeze gata să mă preia. Într-o jumătate de oră eram gata, la prețul unui coafor bunicel din București - 20 de lire. Pe când am ajuns în Pub-ul în care intraseră colegii mei, micul dejun era comandat. Englezesc. Profităm de diversitatea din meniul lor și mâncăm produse pe care nu le-am mânca niciodată dimineața: fasole, cârnați, crochete de cartofi. Ei mai beau și bere la 9 dimineața. Noi amețim doar uitându-ne la ei.
Ajungem în Teatrul Crescent. Unul dintre teatrele bune.
Ne întâmpină un domn care ne pune să semnăm într-un tabel. Apoi toată lumea primește un card. "E 10 lire. Vă rog să nu-l rătăciți" îmi spune organizatorul local. Iar organizatorul din mine intră în funcțiune: un singur om într-un teatru face tot. Teatrul este dotat cu absolut tot ce trebuie: sunet, lumini, căi de acces, cortină de metal pentru incendii. Cabinele de sunet și lumini sunt pregătite iar omul nostru, ca un titirez, e peste tot. "E treaba mea, asta e munca mea", iar treaba lui era să facă TOT. Omul acela nu a stat o secundă în cele 5 ore în care am stat acolo. Nu i-a fost lene să caute lucruri, nu a așteptat niciun ciubuc.
Aflu că nu se mai permite accesul în sală la 10 minute după începerea spectacolului. Adică pierzi banii dacă nu ajungi la timp. Ai noștri spectatori au ajuns. Cei care au ajuns. Cei care nu s-au încadrat în condițiile locului au rămas pe din afară.
Doamne cât de așteptați am fost. Parcă la atâția kilometri depărtare emoția e și mai mare. Și-atunci am făcut ceva ce facem foarte rar. Am făcut acolo pe scenă o petrecere. Cu o competiție părinți-copii. "Cântec pentru Maya" a sensibilizat până și scaunele iar Cristina, partenera noastră de aici, era pe scenă cu lacrimi în ochi.
"Am văzut-o pe sora mea cum plânge și mi i-am amintit pe ai mei care ne așteaptă de un an de zile acasă". Spectacolul de după spectacol este la Zurli cel mai solicitant și cu cel mai mare schimb de energie. Pentru că îmbrățișările, pupicii cu sclipici, vorbele din suflet curg râuri, râuri.
"Am plecat dimineața la 6. Stăm pe o insulă de unde am venit cu vaporul, apoi cu mașina. Am făcut 7 ore să vă vedem"; "Să nu te oprești" , mi-a zis o mamă cu lacrimi în ochi. "Am 3 copii, soțul este englez și doar eu vorbesc cu ei limba română"; "Mergem în țară cam la 3 luni, nu am reușit să vă prindem niciodată"; "Copilul nostru stă cu mama în țară și nu au ajuns niciodată la un spectacol cu voi. I-am chemat aici și i-am făcut surpriza asta. Mulțumim!" Franjuri mi-au făcut oamenii ăștia sufletul.
Iar capacul l-a pus George, șoferul microbuzului care ne-a dus înapoi pa hotel. Are mașina lui personală, s-a autorizat pentru toate formele de taximetrie și are de toate. Inclusiv cel mai bun internet din Marea Britanie. În mașină.
E o companie minunată, povestește cu drag de ai lui și experiențele trăite. Un "Berbec" s-a întâlnit cu Amalia, alt "Berbec". Și eu am aflat din conversația lor câte-n luna și în stele.
Birmingham merită mai mult timp și mai multă atenție din partea mea. Data viitoare.
Astăzi ne așteaptă la Londra o sală SOLD OUT. Și o nouă experiență. Și e și meci diseară. Și e și ziua lui Fifi - PR-ul nostru! Doamne, ce ziiiiiiii! Doamne ajută!
Mirela Retegan pe
YouTube
Arhivă
Învață-l să piardă ceva mic, ca să nu piardă ceva mare
Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile
Mi-am dat seama de ce ne băteau părinții noștri
Mi-e frică să plece de lângă mine, dar mi-e și mai frică să nu plece
Temperează-ți emoțiile! Transformă-le în lac, nu în cascadă
Toate articolele din Martie 2021Gandurile Mirelei
Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.
Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...
citeste mai multCe alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?
– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred? E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...
citeste mai multCereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!
Astăzi, începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...
citeste mai multPentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?
Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...
citeste mai mult