Voința învinge Neputința. Până unde poți?

06 Septembrie 2022, 08:46    •   
comentarii

Până unde poți?

Să nu permiteți nimănui să vă spună că nu puteți. Puteți orice! Nu simplu, nu ușor, nu peste noapte.

Le mulțumesc tuturor oamenilor cu dizabilități pe care i-am întâlnit în ultimul an, voi mi-ați dat putere să fac lucruri de care eram convinsă că nu le pot face! Am văzut la voi cum voința învinge neputința și am putut!

Ultimul an a fost pentru mine miraculos: primul an în care am învățat să schiez, primul an în care m-am trezit la 4 dimineața ca să văd un răsărit de pe Tâmpa, primul an în care am făcut un traseu montan!

Pentru fiecare pas am murit și am reînviat. De fiecare dată mai tânără, mai încrezătoare în tot ce pot!

Corpul, sufletul și mintea - doar asupra lor noi putem să avem control 100%. Sunt singurele instrumente care ne aparțin cu adevărat. Toate celelalte pe care le deținem aparțin lumii, universului, și nu avem nicio garanție că le putem păstra până în ultima zi a vieții.

Dar mintea, corpul și sufletul rămân cu noi până în ultima clipă! Și e în puterea mea dacă îmbătrânesc într-un corp obosit și inert sau într-un corp care să mă susțină, să mă ajute să fac tot ce am nevoie.

E în puterea mea să aleg dacă îmbătrânesc cu o minte uzată, plină de gânduri temătoare, o minte uitucă și iscoditoare sau într-o minte care prin tot ce gândește e de partea mea.

E în puterea mea dacă îmbătrânesc cu un suflet de care am legat multe pietre de moară, în care am adunat toate fricile, nefericirile și frustrările sau îmbătrânesc cu un suflet viu, ușor, care împraștie iubire și bucurie în fiecare secundă.

Eu am ales să merg prin viață cu un suflet ușor, o minte înțeleaptă și un corp care să mă susțină. Mă antrenez pentru asta în fiecare zi. Iar timpul care îmi rămâne îl dedic descoperirii minunilor acestei lumi: natură, oameni, locuri. Și folosesc toate revelațiile și informațiile pe care le descopăr ca să dau înapoi lumii din frumosul pe care l-am primit. După ce l-am trecut prin inima mea!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult