Speranța de viață în România e de 72 de ani

06 Iunie 2023, 09:35    •   
comentarii

Prietenul meu, doctorul Adrian Avram, e foarte preocupat de programele de longevitate și, de fiecare dată când ne vedem, îmi mai spune câte ceva. Și Dr. Cezar mă ține ancorată în asta zi de zi.


Dacă ar fi să trăiesc măcar anii pe care îi dau statisticile ca speranță de viață, ar însemna că mai am mai puțin de 20 de veri, mai puțin de 20 de aniversări ale zilei mele, 19 revelioane, 19 sărbători de Crăciun, de Paști... adică mai puțin de 7000 de zile.
Până acum, am trăit aproape 20.000 de zile. Am reușit să fac multe lucruri în toți acești ani. Am mușcat cu poftă din fiecare felie - dar, de acum încolo, o să am grijă de toate firimiturile care îmi scapă din felia de tort.


Sunt pregătită să trăiesc următorii 20 de ani bucurându-mă de fiecare zi, împărtășind oamenilor din bucuria mea, făcând tot ce pot ca să cresc, să învăț, să descopăr, să fiu din ce în ce mai bună în fiecare zi. Fac loc iubirii, bunătății, prosperității în viața mea.

Vreau să fac din tot ce se poate cât mai mult! Vreau să las, pe unde trec, o lume mai bună, oameni mai bucuroși, un pământ mai îngrijit. După puterile mele.

Încep numărătoarea inversă: e prima vară din următoarele 20! Tot ce o să fie după, o să-l numesc megabonus. Așa că eu nu intru nici în concediu, nici la pensie în următorii 20 de ani.

Eu pășesc pe calea mea, determinată să nu pierd timpul. Vreau să fac, din ce se poate face, cât mai multe, să ajung oriunde pot și n-am ajuns încă, să scriu, să creez jocuri și jucării, să inventez evenimente, să cunosc oameni și să împărtășesc tot ce face din lumea mea, o lume și mai bună.


Vreau să fiu adultul pe care mi-l doresc model pentru copilul meu. Să fac eu tot ceea ce mi-aș dori, la un moment dat, să îndrăznească și copilul meu, să se bucure de viață în fiecare zi, cât mai mult din fiecare zi!
Pun aceste gânduri aici, să rămână mărturie. Cei care ne-om mai vedea peste 20 de ani, să ne amintim această zi: 6 iunie 2023!


Dacă închid ochii și îmi văd viața, astăzi arată ca un cireș plin de cireșe pe care dacă nu le culegi la timp și nu le mănânci, le pierzi.


Dacă faci acest exercitiu, cum arată viața ta?
#astaziaiciacum

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult