Scoate-l pe „nu pot” din viața ta. Ia-l în brațe pe „încerc”!

19 Noiembrie 2021, 09:29    •   
comentarii

De prea multe ori l-am luat pe „nu” în brațe…

Când îl iei pe „nu pot” în brațe, ai mâinile ocupate și nu mai poți să apuci nimic altceva. Toate celelalte oportunități trec pe lângă tine. Le vezi, le înțelegi, ai vrea să le atingi, dar nu poți. Pentru că în brațele tale e „nu pot”.

Lui îi convine. Asta e treaba lui „nu pot”. Să-ți țină brațele ocupate. Hai, recunoaște și tu că nu ești cu sufletul împăcat atunci când îl ții în brațe pe „nu pot”. Că nu te bucuri să-l cari după tine așa cum te-ai bucura de ceva care îți place. Și totuși, nu-i dai drumul!

Astăzi e o zi perfectă să faci asta. Pune-l jos! Încet, cu grijă, și promite-i că nu-l abandonezi. Ca atunci când el o să plângă foarte tare după tine și o să-i fie foarte dor, o să-l mai iei din când în când. Dar din ce în ce mai răruț. Pune-l jos și privește-ți mâinile. Sunt libere! Bucură-te puțin. Și, pentru că știu că te simți mai bine dacă totuși ai ceva în brațe, întinde mâna și prinde-l pe „încerc”. Poți să-l ții și cu o singură mână. E mai micuț, mai slăbuț decât „nu pot” și îți lasă liberă o mână să poți apuca tot ceea ce mai trece pe lângă tine.

Hai, du-te mai departe de mână cu „încerc”! Nu îl lua ca pe o obligație. Fă doar ce îți vine, cum îți vine, cât îți vine. Dar încearcă. În fiecare zi, puțin câte puțin din toate.

Viața e cea mai tare experiență alcătuită din toate experiențele mici pe care ne dăm voie să le încercăm.

Să nu-ți faci griji pentru „nu pot”. Deja e agățat de gâtul altcuiva, i-a sărit în brațe primului om care a trecut pe lângă el și a simțit o mică ezitare.

Când mergi de mână cu „încerc”, așteaptă-te să te întâlnești pe drum cu „vreau”, „pot”, „îmi doresc”, „am curaj”, „am încredere”, „am credință”, „știu”, „ajung”, „reușesc”. Se întâlnesc aproximativ în aceleași situații și le plac aceleași cercuri. Într-unul dintre ele tocmai ai intrat și tu. Petrecere frumoasă! O să fiu cu ochii pe tine și o să mă bucur de fiecare încercare!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult