Sari peste oamenii și întâmplările neplăcute fix ca peste o groapă!

21 Septembrie 2022, 10:26    •   
comentarii

Ce faci? Te-ai împiedicat de un om care ți-a creat neplăcere? Ai călcat greșit într-o situație? Te-ai nepotrivit cu oameni și locuri?
Ok. Amintește-ți ce faci atunci când îți iese o groapă în drum. Poate ai văzut-o și o ocolești la timp. Dar poate nu ai văzut-o și ai căzut în ea. Ieși de acolo și du-te mai departe!
Dacă ai observat-o în ultimul moment, te oprești în fața ei, o cântărești din ochi și, de cele mai multe ori, o sari.


Așa ar trebui să facem și cu situațiile care ne pun la încercare emoțiile: să le sărim.

Rămânem prea mult în gropile ce ne-au ieșit în cale. Dăm prea multă atenție oamenilor care ne sâcâie, ne deranjează. Dăm prea multă atenție situațiilor jenante.
Ce ar fi drumul, dacă ne-am bloca în fiecare groapă? Avem capacitatea de a le lăsa pe toate în urmă și de a merge mai departe. Trebuie să fie tare urâtă groapa, ca să stăm prea mult timp în ea.
Dacă „groapa” nu ți-a luxat glezna sau nu ți-a rupt mașina în două, ridică-te și mergi mai departe. Dacă o vezi la timp, fenteaz-o.
Imaginează-ți un grup din care faci parte, o grupare, o comunitate. Ești acolo cu un scop. Și, totuși, anumite situații, anumiți oameni îți distrag atenția, te deranjează. Pentru ce ești acolo? Ca să îi schimbi pe ei? Ca să le atragi atenția asupra felului greșit în care acționează? Ca să-i educi?
Nu. Ai acolo propriile scopuri, propriile motive. Cel mai sănătos ar fi să te concentrezi pe motivul pentru care ești în acel context și să ignori persoanele respective. Nu e ușor. Dar nici imposibil.

Ce ar fi drumul nostru dacă ne-am opri la fiecare groapă, încercând să o umplem cu pietre, nisip, să o certăm, să o transformăm?… Nu. Dacă nu suntem lucrători în domeniu, nu e neaparat treaba noastră.
Sari peste oamenii și situațiile neplăcute! Nu consuma timp și energie întrebându-te de ce sunt ei așa. Mai bine încearcă să afli ce te deranjează și ce ai de făcut data viitoare ca să nu mai ajungi în astfel de situații.
Știu că suntem învățați să strângem din dinti și să ne prefacem că e totul în ordine. Strânge din dinți ca să faci cea mai frumoasă săritură peste situație! Acela va fi cu adevărat succesul tău: să treci peste, fără să lași să te afecteze lucrurile a căror rezolvare nu depinde de tine.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult