Să te schimbi e un semn de curaj, nu de slăbiciune

03 Ianuarie 2023, 14:19    •   
comentarii

Cred că una dintre fricile noastre cele mari e să ne răzgândim. Să avem astăzi o părere diferită față de cea de ieri. Să acționăm diferit astăzi decât am făcut-o sau am fi făcut-o anul trecut.


Ne raportăm la cei câțiva oameni care ne-au văzut și ne-au auzit și, cu gândul la ei, ne temem să fim cine suntem astăzi. Ne temem că oamenii care ne știu de „ieri” nu ne vor recunoaște, vor crede că nu suntem serioși și că nu punem preț pe cuvântul nostru. Și, atunci, acționăm încet, pe furiș, pe jumătate.


Când spun „noi”, mă refer la mine și la toți prietenii mei sau oamenii pe care îi cunosc destul de bine. Experiența de jurnalist se bazează pe întrebări așa că, în activitatea mea, am strâns niște răspunsuri. Am idee despre ce vorbesc.


Acum foarte, foarte mulți ani, cineva mi-a spusnumai proștii nu se schimbă. Atunci am fost indignată, revoltată. Intrigată și nemulțumită că acesta era răspunsul unui om de a cărui schimbare n-a fost cea mai fericită. Și, chiar dacă nu am fost de acord cu el, m-a urmărit toată viața această remarcă. Târziu am început să înțeleg ce a vrut să spună. Nu-i dau dreptate nici astăzi 100%, dar pot să spun că astăzi cred că oamenii care nu se schimbă sunt fie adormiți, fie fricoși.
Cei adormiți nici nu știu că ar putea să se descopere altfel, iar cei fricoși se tem să iasă din pseudo-confortul momentului.

Mă uit la mine și mă descopăr într-o permanentă schimbare. Greu mi-a fost să apăs acest buton. Dar, odată aprins becul, s-a făcut lumină în capul meu și am înțeles că e cea mai bună metodă de creștere.

Astăzi nu mă tem să fac ceva ce ieri n-aș fi făcut nici în ruptul capului.

Astăzi nu mă tem să îmi placă ceva ce ieri n-aș fi încercat, astăzi nu mă tem să primesc sau să dau ceva ce ieri mi se părea nenegociabil.
Și, ca să fie clar pentru mine și pentru ceilalți, asta este părerea mea astăzi. Nu e cea de acum 5 ani, nici cea cu care voi pleca din această lume. Nimic nu stă pe loc și eu mă mișc odată cu toate. Iar gândurile, părerile, cunoașterile mele se mișcă împreună cu mine.
Din astăzi-ul meu luați doar ce se potrivește cu astăzi-ul vostru. Pentru că fiecare trăiește în astăzi-ul lui și fiecare astazi e după chipul și asemănarea stăpânului său.

Ești în astăzi-ul tău sau ești în astăzi-ul altcuiva?

Dacă nu ești în al tău, întoarce-te! Acolo ești în cea mai mare siguranță. În astăzi-ul tău sunt cei care te iubesc, te înțeleg, te susțin și te așteaptă. Nu rătăci prea mult într-un astăzi străin. Nu numai că nu găsești nimic, dar riști să te pierzi și pe tine.


Asumă-ți cine ești, ce vrei, ce crezi.

Viața ta se întâmplă în astăzi, aici, acum - ale tale!

Concentrează-te pe tine!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult