Să muncești, ca să ajungi sus, e mai important decât teama de a cădea

17 Ianuarie 2020, 09:39    •   
comentarii

Am auzit toată viața expresia: “Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovești mai rău.” Urmarea? Firește, am urcat cu frâna de mână trasă! Mai mult, m-am asigurat mereu că și plăcuțele de frână sunt în cea mai bună stare și am apăsat pedala, de fiecare dată când simțeam că viața depășește viteza legală prestabilită în copilărie.

“Cine cade de sus cade cel mai rău și poate chiar să-și rupă gâtul!” Doamne, de câte ori am auzit-o! Ani la rând nu mi-am dat voie să fiu eu, până la capăt. Când să trăiești cea mai frumoasă poveste din viața ta, îți răsună în urechi vorbele părinților:

“- O să te arzi așa de tare, că sigur o să sufli și-n iaurt, toată viața!

- Și ce dacă?!

- Mai bine mănânci zeamă călâie, decât să te frigi!”

Pune mâna pe poveste, suflă când simți că îți ia foc inima, dar trăiește-o până la ultima respirație! Și-apoi, fie ce-o fi! Iaurt găsești până și în benzinăriile non-stop, dar ciorbele fierbinți sunt bune, dacă sunt proaspete.

Ar fi fost mult mai simplu, dacă am fi fost învățați că locul întai este efemer. Că e minunat să ajungi acolo și că merită să muncești pentru asta, dar să nu-ți pară rău, când trebuie să cedezi locul altcuiva.

Ar fi fost mai sănătos să fim învățați că poți fi cel mai bun într-un domeniu, până apare altcineva și mai bun decât tine... și că nu e nimic rău în asta, pentru că lumea este într-o continuă transformare. Și noi, ăștia de astăzi, care am ajuns în vârf, ne schimbăm anul viitor! Pentru că, între timp, am devenit altcineva, care vrea altceva. Doar vârful a rămas același... și, pentru același vârf, trebuie să vină altcineva, care poate face și mai bine același lucru.

Lasă morișca să se învârtă, cât timp suflă vântul din spate! Nu te teme nici să ajungi în vârf și nici că o să-l părăsești! Nimeni nu e veșnic în acest punct, dar toți cei care ajung în vârf pe munca lor, mulțumită conjugării efortului personal cu recunoașterea publică, își trăiesc apoi viața cu bucuria momentului în care au fost în vârf.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Copiii adoptați sunt speciali, pentru că se nasc de două ori

  Dacă am în față un grup de copii, eu îi recunosc pe cei care sunt adoptați. Au o sclipire aparte în privire. Acești copii sunt speciali, pentru că ei deja s-au născut de două ori. O dată, în pântecele...

citeste mai mult  

Cum faceți cu Lumina de Paști?

Eu am găsit soluția, știu exact cum fac cu Lumina de Paști!   Anul acesta o să fie cu adevărat un Paști diferit. Dacă, până acum, în noaptea de Înviere mă duceam să iau Lumina, anul acesta o voi trimite. E pentru...

citeste mai mult  

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult