Rețeta pentru gânduri bune

22 Noiembrie 2021, 08:13    •   
comentarii

Cum se abordează ziua de luni, cum privim începutul de săptămâna ?

Ca pe o nouă șansă de a lua de la capăt , orice.

În capul meu circulă atâtea gânduri frumoase, că mi-au ocupat toată mintea!

Celelalate, știți voi care :), stau în jurul capului și vânează o fisură ca să poată intra. De aia spun eu despre oamenii care gândesc urât despre alți oameni că s-au lovit puțin la căpuț.

Ce sunt gândurile pozitive?
- O bucurie (de la cafeaua de dimineață la un copac galben de pe stradă).

- Sentiment de generozitate - fii bun! Fii bun când răspunzi la o întrebare, fii bun când te abții să spui lucruri, cântărește impactul pe care îl are pentru alții ceea ce faci, ajută, rămâi atent la oamenii din jurul tău și la nevoile lor.

- Bine pentru celălalt: dă ceva cuiva. Oricui. Cu cât ți-e mai îndepărtată persoana ca grad de rudenie, cu atât sentimentul e mai puternic. Donează într-o campanie, cumpără ghetuțe, spune ceva frumos vânzătoarei de la magazin, zâmbește-i șoferului de la autobuz. Pregătește un mic-dejun altfel pentru ai tăi.

- Liniștea e un gând pozitiv. Oprește-te din tot și stai câteva minute. Închide ochii și stai pur și simplu.

- Pacea sufletească. Împacă-te cu toți cei cu care ești certat. Fă pace. Pune jos armele și acceptă că în război nu există câștigători. Toți pierd. Oprește tu partea ta și celălalt nu va mai avea cu cine să se bată.

Nu am făcut mereu așa. Am ascuns mulți morți prin beciuri și-apoi trăiam cu teama că vor fi descoperiți.

Dar, de câțiva ani, am învățat cum să-mi iau în fiecare dimineață vitaminele de care am nevoie pentru o inimă, o minte și un corp sănătos.

Tot ceea ce fac în fiecare zi sunt acțiuni care mă susțin să cultiv emoțiile de ordin superior.
Asta implică un antrenament zilnic. Dar rezultatele sunt fantastice și starea mea de bine îi face pe oameni să-și dorească să intre în starea mea.

Construiește-ți o sferă plină de lumină și ia de acolo câte o rază pentru fiecare om care îți iese astăzi în cale!

Cu zâmbet, vă rog, toți cei care ne-am trezit și suntem în viață în această minunată zi de 20 noiembrie!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult