Rețeta pentru gânduri bune

22 Noiembrie 2021, 08:13    •   
comentarii

Cum se abordează ziua de luni, cum privim începutul de săptămâna ?

Ca pe o nouă șansă de a lua de la capăt , orice.

În capul meu circulă atâtea gânduri frumoase, că mi-au ocupat toată mintea!

Celelalate, știți voi care :), stau în jurul capului și vânează o fisură ca să poată intra. De aia spun eu despre oamenii care gândesc urât despre alți oameni că s-au lovit puțin la căpuț.

Ce sunt gândurile pozitive?
- O bucurie (de la cafeaua de dimineață la un copac galben de pe stradă).

- Sentiment de generozitate - fii bun! Fii bun când răspunzi la o întrebare, fii bun când te abții să spui lucruri, cântărește impactul pe care îl are pentru alții ceea ce faci, ajută, rămâi atent la oamenii din jurul tău și la nevoile lor.

- Bine pentru celălalt: dă ceva cuiva. Oricui. Cu cât ți-e mai îndepărtată persoana ca grad de rudenie, cu atât sentimentul e mai puternic. Donează într-o campanie, cumpără ghetuțe, spune ceva frumos vânzătoarei de la magazin, zâmbește-i șoferului de la autobuz. Pregătește un mic-dejun altfel pentru ai tăi.

- Liniștea e un gând pozitiv. Oprește-te din tot și stai câteva minute. Închide ochii și stai pur și simplu.

- Pacea sufletească. Împacă-te cu toți cei cu care ești certat. Fă pace. Pune jos armele și acceptă că în război nu există câștigători. Toți pierd. Oprește tu partea ta și celălalt nu va mai avea cu cine să se bată.

Nu am făcut mereu așa. Am ascuns mulți morți prin beciuri și-apoi trăiam cu teama că vor fi descoperiți.

Dar, de câțiva ani, am învățat cum să-mi iau în fiecare dimineață vitaminele de care am nevoie pentru o inimă, o minte și un corp sănătos.

Tot ceea ce fac în fiecare zi sunt acțiuni care mă susțin să cultiv emoțiile de ordin superior.
Asta implică un antrenament zilnic. Dar rezultatele sunt fantastice și starea mea de bine îi face pe oameni să-și dorească să intre în starea mea.

Construiește-ți o sferă plină de lumină și ia de acolo câte o rază pentru fiecare om care îți iese astăzi în cale!

Cu zâmbet, vă rog, toți cei care ne-am trezit și suntem în viață în această minunată zi de 20 noiembrie!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult