Restart! E 2021

03 Ianuarie 2021, 20:44    •   
comentarii

Anul 2020 ne-a arătat că planurile sunt felul în care îl facem pe Dumnezeu să râdă. Inițial, am zis că nu-mi mai fac niciun plan. M-am răzgândit! O să-mi fac toate planurile care îmi trec prin minte. Măcar să vadă Dumnezeu că m-am străduit, că nu mă las pe tânjală. Că se poate baza în continuare pe mine. Voi include anul acesta în planurile mele, așa cum probabil și el m-a inclus în planurile lui. O să duc planul până la un punct și apoi o să-i spun: Doamne, de aici încolo este al Tău! Eu sunt pregătită să accept felul în care o să transformi planul meu în cel mai bun plan pentru mine.

Dacă un plan de-al meu se întâlnește cu un plan de-al lui Dumnezeu, acela este Planul! Dacă nu, măcar să se distreze cu planurile mele și știu că nu le-am făcut degeaba. Doar că anul acesta voi insista mai mult asupra planurilor care țin de persoana mea. Despre mine, cu mine, prin mine. Planuri despre cum vreau să gândesc, cum vreau să mă simt, cum vreau să arăt. Planuri despre ce cărți vreau să citesc, ce vreau să învăț nou, ce muzică vreau să ascult.

Planuri despre cum vreau să mă raportez la oameni și ce vreau să vadă ei în mine. Planuri despre cum să fac să transmit mesajul meu cât mai multor persoane și să le ofer celor care mă urmăresc posibilitatea de a se inspira din experiențele mele. Planuri despre cum să fac fericiți cât mai mulți copii sau oameni cu nevoi speciale. Planuri despre cum să fiu o bucurie pentru cei care interacționează cu mine.

Vreau să fac planuri despre cum o să mă antrenez să fiu o mamă și mai bună, o fiică și mai răbdătoare, o șefă și mai inspirată, o colegă și mai cooperantă, un partener și mai activ, un colaborator și mai deschis.

Îmi fac planuri despre ce asocieri vreau să fac, lângă cine aș vrea să defilez anul acesta, cu cine vreau să urc pe podium, la sfârșitul lui, și cum voi împacheta tot ceea ce vreau să dăruiesc lumii.

Îmi fac planuri. Dar nu unele care depind de avioane, bani, alți oameni, legi, restricții, cataclisme sau situații de forță majoră.

Dau restart și șterg toate programele care stau acolo, pe desktop-ul minții, de ani întregi, în virtutea energiei... programe care nu-mi folosesc la nimic.

Up-date/actualizare. Asta veți găsiți în planurile mele! Se schimbă lumea, schimb și eu planurile. Se schimbă condițiile, îmi fac planuri în noile condiții.

Ca în orice contract, în contractul meu cu 2021, la "Obiectul contractului" voi trece "Să devin un om mai bun".

"Condiții" - cele în care trăim.

"Durata" - determinată, 31.12.2021.

Voi citi cu atenție clauzele privitoare la cazurile de forță majoră. Nu (mai) trec peste ele, pur și simplu, așa cum facem de obicei... 2020 ne-a arătat că "forța majoră" nu este un paragraf inutil.

Țin cont și îmi fac planuri pe care nicio situație de forță majoră nu mi le poate da peste cap: le pot opri când vreau și le voi relua când voi avea chef.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult  

De ce ne e dor de “acasă”

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit. Noi suntem generația care a învățat să meargă pe...

citeste mai mult  

E greu să vorbești cu Dumnezeu. La fel de greu cum e să vorbești cu părinții tăi.

Începe Săptămâna Mare și mi-am propus să fie Săptămâna Cumințirii din toate punctele de vedere. O săptămână în care să vorbesc cu Dumnezeu mai mult decât cu oricine altcineva....

citeste mai mult  

Când oamenii sunt faini și simpli

„Mi-am plâns împreună cu tine toate îmbrățișările pe care nu le-am primit, toate te iubesc-urile pe care nu le-am auzit, toate mângâierile pe care nu le-am simțit!   Mi-am plâns...

citeste mai mult