Prima întâlnire cu Shadguru, personalitatea mondială a momentului

22 Aprilie 2022, 12:02    •   
comentarii
Galerie

Am aflat că vine în București printr-un mesaj pe care mi l-a trimis pe Whatsapp o fată pe nume Ana. Mi-a spus că mă urmărește în online și mă „suspectează” că îl plac pe Sadhguru.

Ana și prietenii ei voluntari la Savesoil au înțeles bine. De câțiva ani îl urmăresc, îl ascult, îl iubesc. Aproape tot ce spune sunt lucruri în care cred și eu ador felul amuzant și răbdarea de a răspunde la orice întrebare, oricât ar fi de deplasată, îmi dă sentimentul unui om liber să fie cine e și își asumă credințele lui.

„Îmi dedic viața pentru a convinge cât mai mulți oameni să se implice în salvarea pământului. Ne-am născut din pământ, în el ne întoarcem… e locul de care ar trebui să avem cea mai mare grijă”.

Cu cât sunt mai mulți oameni pe lumea asta care își dedică viața pentru binele general, cu atât vom avea o lume mai bună.

Rezonez cu acest om despre care cred că este personalitatea mondială a momentului. Pentru că a reușit să explice într-un mod fun și prietenos cele mai profunde și importante valori care ar trebui sa ne guverneze viața.

Nimic din ce spune Sadhduru nu mi-e străin. Am senzația că vorbim aceeași limbă, a inimii, și avem aceeași monedă cu care plătim ceea ce primim, bucuria.
Las aici câteva idei pe care le-a spus Sadhguru în întâlnirea de la Arenele Romane din București:

„Dacă-ți iubești copilul, spune-i Salvează pământul în loc să-i spui Te iubesc.
Nu e suficient sa îngrijim o plantă într-un ghiveci de pe balcon. Pământul are nevoie să facem mai mult dacă vrem să creștem copiii într-o lume în care pământul e sănătos.”

„Vreți să fiți generația care s-a trezit și, de pe marginea prăpastiei, a întors lucrurile sau vreți să fiți generația care doarme și cade în prăpastie?”

Savesoil nu e o mișcare împotriva cuiva. E un război împotriva schimbării climatice.

„Oamenii nu au un plan să facă să funcționeze țara în care locuiesc. Se gândesc că locul lor e un loc rău și trebuie să plece în altă parte. E ok să pleci să muncești, să descoperi, și alta e să spui despre țara ta ca e un loc urât.”

„Nu există sănătate și hrană fără un sol sănătos. Ridicați-va vocea în așa fel încât vocea Bucureștiului, vocea României să fie auzite peste tot în lume.”

„Vom deveni generația cu cel mai mare nivel de regret dacă nu facem ceva ca lumea să devină conștientă de pericolul care îi paste pe copiii noștri.”

„Calea unui prost e să între într-o problemă și, de acolo, să o rezolve.Oamenii deștepți fac tot ce pot ca să nu intre în problemă.”

Savesoil.org este locul în care găsiți mai multe detalii despre eveniment.

Îmi doresc să mă reîntâlnesc cu acest om și să-mi spună că vocea românilor se aude în toată lumea. Pentru că știu cât de important e fiecare omuleț în ecuația asta și știu că oceanul este alcătuit din fiecare picătură!

Promit să revin cu povești și proiecte care să facă pământul, prin această mișcare, un loc mai bun pentru noi, pentru copiii noștri și pentru copiii copiilor noștri.

Mulțumesc, Sadhguru!

Mulțumesc, Anaa!

Mulțumesc tuturor voluntarilor care fac roata binelui să se învârtă!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult