Prima întâlnire cu Shadguru, personalitatea mondială a momentului

22 Aprilie 2022, 12:02    •   
comentarii
Galerie

Am aflat că vine în București printr-un mesaj pe care mi l-a trimis pe Whatsapp o fată pe nume Ana. Mi-a spus că mă urmărește în online și mă „suspectează” că îl plac pe Sadhguru.

Ana și prietenii ei voluntari la Savesoil au înțeles bine. De câțiva ani îl urmăresc, îl ascult, îl iubesc. Aproape tot ce spune sunt lucruri în care cred și eu ador felul amuzant și răbdarea de a răspunde la orice întrebare, oricât ar fi de deplasată, îmi dă sentimentul unui om liber să fie cine e și își asumă credințele lui.

„Îmi dedic viața pentru a convinge cât mai mulți oameni să se implice în salvarea pământului. Ne-am născut din pământ, în el ne întoarcem… e locul de care ar trebui să avem cea mai mare grijă”.

Cu cât sunt mai mulți oameni pe lumea asta care își dedică viața pentru binele general, cu atât vom avea o lume mai bună.

Rezonez cu acest om despre care cred că este personalitatea mondială a momentului. Pentru că a reușit să explice într-un mod fun și prietenos cele mai profunde și importante valori care ar trebui sa ne guverneze viața.

Nimic din ce spune Sadhduru nu mi-e străin. Am senzația că vorbim aceeași limbă, a inimii, și avem aceeași monedă cu care plătim ceea ce primim, bucuria.
Las aici câteva idei pe care le-a spus Sadhguru în întâlnirea de la Arenele Romane din București:

„Dacă-ți iubești copilul, spune-i Salvează pământul în loc să-i spui Te iubesc.
Nu e suficient sa îngrijim o plantă într-un ghiveci de pe balcon. Pământul are nevoie să facem mai mult dacă vrem să creștem copiii într-o lume în care pământul e sănătos.”

„Vreți să fiți generația care s-a trezit și, de pe marginea prăpastiei, a întors lucrurile sau vreți să fiți generația care doarme și cade în prăpastie?”

Savesoil nu e o mișcare împotriva cuiva. E un război împotriva schimbării climatice.

„Oamenii nu au un plan să facă să funcționeze țara în care locuiesc. Se gândesc că locul lor e un loc rău și trebuie să plece în altă parte. E ok să pleci să muncești, să descoperi, și alta e să spui despre țara ta ca e un loc urât.”

„Nu există sănătate și hrană fără un sol sănătos. Ridicați-va vocea în așa fel încât vocea Bucureștiului, vocea României să fie auzite peste tot în lume.”

„Vom deveni generația cu cel mai mare nivel de regret dacă nu facem ceva ca lumea să devină conștientă de pericolul care îi paste pe copiii noștri.”

„Calea unui prost e să între într-o problemă și, de acolo, să o rezolve.Oamenii deștepți fac tot ce pot ca să nu intre în problemă.”

Savesoil.org este locul în care găsiți mai multe detalii despre eveniment.

Îmi doresc să mă reîntâlnesc cu acest om și să-mi spună că vocea românilor se aude în toată lumea. Pentru că știu cât de important e fiecare omuleț în ecuația asta și știu că oceanul este alcătuit din fiecare picătură!

Promit să revin cu povești și proiecte care să facă pământul, prin această mișcare, un loc mai bun pentru noi, pentru copiii noștri și pentru copiii copiilor noștri.

Mulțumesc, Sadhguru!

Mulțumesc, Anaa!

Mulțumesc tuturor voluntarilor care fac roata binelui să se învârtă!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult