Nu vreau să mi se citească pe chip toate lecțiile grele din viața mea

20 Martie 2023, 15:11    •   
comentarii

Știu că sunt mulți oameni care spun că toate semnele de pe chipurile lor sunt dovada trecerii prin experiențele vieții. Știu despre ce vorbesc, le-am văzut cu ochii cum vin și se instalează șanț după șanț, groapă după groapă.


Am trăit multe experiențe care m-au marcat și toate au fost lecții de viață pentru mine.
Dar nu vreau să mi se citească pe chip. Vreau să mi se recunoască din felul în care mă manifest.
Să vadă oamenii ce am învățat în toate încercările grele din felul în care le vorbesc, îi ascult, sunt prezentă, ajut, contribui, particip.

  • Nu trebuie să vadă oamenii pe fruntea mea dunga groasă care s-a instalat în noaptea în care viața mea s-a rupt în două, odată cu despărțirea de tatăl copilului meu.
  • Nu vreau să vadă lumea șanțurile din jurul gurii, săpate adânc de durerea plecării tatălui meu.

Și nici măcar nu e despre lume. Nu vreau să le văd nici eu când mă uit în oglindă. De ce mi-aș aminti de ele în fiecare clipă în care îmi privesc chipul - când sunt departe, în trecutul meu? Le-am înțeles, le-am acceptat, le-am așezat în inima mea și am mers mai departe.

De ce nu se instalează pe chip întâmplările fericite? Poate pentru că acelea ar trebui să fie atat de multe, încât nu ar mai încăpea pe fețele noastre.

Probabil se instalează lecțiile de viață ca să ne amintim de tot ce a trebuit să învățăm din ele. Să nu cumva să uitam ce am simțit și cum ne-a transformat întâmplarea aceea.
Eu nu am nevoie de ele pe chipul meu. Le regăsesc învățăturile în tot ce fac. Toate șanțurile de pe frunte și din colțul gurii le-am transformat în poduri peste întâmplări și am trecut dincolo de ele.


Eu trăiesc astăzi, aici, acum.


Chipul meu vreau să se asorteze cu fericirea din acest moment și nu cu tristețile din trecut.
Suntem liberi să alegem la ce ne uităm: la propriu și la figurat.
Și oricare variantă am alege - e cea mai bună pentru fiecare dintre noi.
Eu vreau să profit de tot ceea ce îmi oferă cunoașterea și descoperirile zilelor noastre și să trăiesc după regulile tehnologice ale momentului, cu valorile lăsate în ADN-ul meu de tata, de bunica, de oamenii care mi-au predat fericirea!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult