Nu toate avem norocul să îl găsim și să trăim fericiți, până la adânci bătrâneți...

26 Decembrie 2020, 09:04    •   
comentarii

Găsirea sufletului pereche nu e neapărat pentru toată lumea. Nu din prima. Nu pentru totdeauna.


Nu vă mai uitați cu superioritate la persoanele care nu și-au găsit acel partener cu care să trăiască o poveste de iubire adevărată.


Să fii în cuplu nu înseamnă neapărat să fii fericit. Să trăim doi câte doi nu implică obligatoriu și împlinirea pe care o vedem în filmele romantice.


Sunt oameni pentru care să fie singuri este mai greu de acceptat decât să fie cu cineva cu care nu sunt fericiți.


Sunt femei pentru care presiunea socială este mult prea mare și nu îi fac față singure. Și atunci se mărită cu oricine, doar ca să scape de gura lumii.


Sunt oameni care nu au de ales. Și sunt și oameni care preferă să împartă toate cheltuielile de întreținere cu cineva, să locuiască în casa cuiva, să se bazeze pe sprijinul financiar al cuiva, decât să se descurce singuri.


Sunt oameni pentru care confortul și siguranța sunt mai importante decât sunt iubirea, împlinirea, trăirea în adevăr.

Dar sunt și oameni care preferă să se trezească singuri dimineața și să își bea cafeaua fără noduri în gât. Oameni care își organizează zilele și nopțile fără să fie obligați să țină cont de toanele, apucăturile, prioritățile unui partener pe care nu îl iubesc, dar pe care trebuie să îl suporte.


Sunt oameni care aleg să fie fără pereche, pentru că ei chiar așa sunt: unici, fără pereche, speciali, altfel.


În calea lor nu au apărut, încă, acele persoane care să le completeze viața, să le facă diminețile mai frumoase, zilele mai blânde și nopțile mai pasionale.
Nu toată lumea are norocul să își găsească jumătatea. Căsătoria nu e pentru toată lumea, cuplul nu e pentru toți, așa cum bogăția nu e pentru toți, celebritatea nu e pentru toți, iar succesul este doar pentru unii.


Din toate bunătățile lumii, Universul a împărțit: câteva firicele într-o parte, câteva firimituri în partea cealaltă, o bucățică aici, câteva grame dincolo...


Uită-te bine, vezi ce a pus la tine și acceptă că nu primim toți același dar! Pe unele ni le putem face singuri (mai tot ce ține de partea materială), dar cu inima nu te poți pune. Ea simte sau nu. Și unele inimi sunt foarte încăpățânate. Oricât ar spune mintea: “Lasă, e bun și așa, oricum nu există perechea perfectă... Uite, nu le are pe toate, dar putea fi și mai rău”, sunt inimi care se încăpățânează să nu cedeze.


Aleg să trăiască singure și liniștite, până când, într-o zi, apare în viața lor cineva care să le facă să își dorească să fie ÎMPREUNĂ!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă