Nu mai stau în stare de ambiguitate

03 Mai 2022, 09:40    •   
comentarii
Galerie

Stările de ambiguitate ne consumă cea mai multă energie.

Ce e o stare de ambiguitate? Ceva care te face să te simți mereu cu bagajele la ușă. O situație care nu e clară. Poate să fie un job unde nu știi exact ce ai de făcut, nu ți-e clar ce se așteaptă de la tine, nu ți s-au trasat niște direcții și niște limite și ești oricând supus criticii sau analizei.

Poate să fie o prietenie care ascunde niște vicii și simți că nu e celălalt sută la sută lângă tine.

Poate să fie o problemă de sănătate pe care tot amâni să o verifici.

Poate să fie o relație în care ești împreună cu cineva dar nu îți asumi asta 100% sau care nu-și asumă legătura voastră în ochii lumii, nu ești o prioritate, împarți poziția cu alte persoane… cineva care spune că ești cea mai importantă persoană din lume, dar care nu-ți poate răspunde la telefon oricând. Cineva care ține ascunse anumite legături și te ține și pe tine ascuns sau ascunsă în relație cu alte persoane.

Ambiguitate e orice situație în care nu-ți găsești locul și rămâi acolo, sperând că lucrurile se vor rezolva de la sine.

Multă vreme am stat în stări de ambiguitate. Am amânat luni întregi un control medical de teama unui diagnostic, am evitat răspunsuri și am evitat confruntări cu oameni care știam că nu sunt onești, dar nici nu mă mințeau…

Pur și simplu, atunci când cineva alege să nu tu spună un adevăr sau tot adevărul, iar tu alegi să te prefaci că ești ok cu asta, e o stare de ambiguitate.

Astea consumă cea mai mare parte din energia vitală și creează cele mai urâte boli.

Când nu ești nici în car, nici în căruță, când nu ești nici înăuntru, nici afară, când nu știi ce ai în valiză - dar o cari până în ziua în care vei avea curajul să o deschizi - toate astea sunt stări de ambiguitate.

Cum am ieșit din starea de ambiguitate în care trăiam?

Am înfruntat toate problemele de sănătate (inclusiv două biopsii de care mă temeam), am confruntat oamenii care mă țineau într-o confuzie continuă și am făcut curat în jurul meu.
Starea mea s-a schimbat, energia o consum acum pentru a face și mai multe lucruri minunate, nu pentru a construi scenarii prăpăstioase. Am mai mult timp pentru tot ce îmi propun.

Știți care e antonimul pentru ambiguitate? Claritate!

Dacă te doare ceva, du-te și află cauza.

Dacă te simți neîmplinit într-o relație, pune-i punct. Meriți tot tortul, nu doar o felie sau niște firimituri date pe ascuns, din când în când.

Dacă nu ești sigur de locul în care ești, pleacă. Găsește acel loc în care să pleci dimineața cu zâmbetul pe buze, nerăbdător să fii o rotiță importantă din acel mecanism.

Ca să trăiești frumos în realitate, ai nevoie de claritate. Altfel, ambiguitatea te va face să trăiești în poveștile pe care le țese mintea ta și nu știu nicio poveste din acest gen cu final fericit.

Orice, oricine, oricum ar fi în viața ta, meriți să o închizi cu... și au trăit cu adevărat fericiți, atât cât au fost fericiți!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult