Nu mai stau în stare de ambiguitate

03 Mai 2022, 09:40    •   
comentarii
Galerie

Stările de ambiguitate ne consumă cea mai multă energie.

Ce e o stare de ambiguitate? Ceva care te face să te simți mereu cu bagajele la ușă. O situație care nu e clară. Poate să fie un job unde nu știi exact ce ai de făcut, nu ți-e clar ce se așteaptă de la tine, nu ți s-au trasat niște direcții și niște limite și ești oricând supus criticii sau analizei.

Poate să fie o prietenie care ascunde niște vicii și simți că nu e celălalt sută la sută lângă tine.

Poate să fie o problemă de sănătate pe care tot amâni să o verifici.

Poate să fie o relație în care ești împreună cu cineva dar nu îți asumi asta 100% sau care nu-și asumă legătura voastră în ochii lumii, nu ești o prioritate, împarți poziția cu alte persoane… cineva care spune că ești cea mai importantă persoană din lume, dar care nu-ți poate răspunde la telefon oricând. Cineva care ține ascunse anumite legături și te ține și pe tine ascuns sau ascunsă în relație cu alte persoane.

Ambiguitate e orice situație în care nu-ți găsești locul și rămâi acolo, sperând că lucrurile se vor rezolva de la sine.

Multă vreme am stat în stări de ambiguitate. Am amânat luni întregi un control medical de teama unui diagnostic, am evitat răspunsuri și am evitat confruntări cu oameni care știam că nu sunt onești, dar nici nu mă mințeau…

Pur și simplu, atunci când cineva alege să nu tu spună un adevăr sau tot adevărul, iar tu alegi să te prefaci că ești ok cu asta, e o stare de ambiguitate.

Astea consumă cea mai mare parte din energia vitală și creează cele mai urâte boli.

Când nu ești nici în car, nici în căruță, când nu ești nici înăuntru, nici afară, când nu știi ce ai în valiză - dar o cari până în ziua în care vei avea curajul să o deschizi - toate astea sunt stări de ambiguitate.

Cum am ieșit din starea de ambiguitate în care trăiam?

Am înfruntat toate problemele de sănătate (inclusiv două biopsii de care mă temeam), am confruntat oamenii care mă țineau într-o confuzie continuă și am făcut curat în jurul meu.
Starea mea s-a schimbat, energia o consum acum pentru a face și mai multe lucruri minunate, nu pentru a construi scenarii prăpăstioase. Am mai mult timp pentru tot ce îmi propun.

Știți care e antonimul pentru ambiguitate? Claritate!

Dacă te doare ceva, du-te și află cauza.

Dacă te simți neîmplinit într-o relație, pune-i punct. Meriți tot tortul, nu doar o felie sau niște firimituri date pe ascuns, din când în când.

Dacă nu ești sigur de locul în care ești, pleacă. Găsește acel loc în care să pleci dimineața cu zâmbetul pe buze, nerăbdător să fii o rotiță importantă din acel mecanism.

Ca să trăiești frumos în realitate, ai nevoie de claritate. Altfel, ambiguitatea te va face să trăiești în poveștile pe care le țese mintea ta și nu știu nicio poveste din acest gen cu final fericit.

Orice, oricine, oricum ar fi în viața ta, meriți să o închizi cu... și au trăit cu adevărat fericiți, atât cât au fost fericiți!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult