Nu le pot face pe toate

31 Martie 2021, 09:57    •   
comentarii

Fac foarte multe lucruri. Foarte, foarte multe! Majoritatea nu sunt doar pentru mine, copilul meu, casa mea, apropiații mei, serviciul meu.

Fac multe lucruri pentru alți oameni, pentru cauze, pentru societate.

Dar nu le pot face pe toate. Nu pot să mulțumesc pe toată lumea. Nu pot să răspund la toate întrebările. Nu pot ajunge peste tot. Nu mă pot întâlni cu toți cei care vor să se vadă cu mine. Nu pot să share-uiesc toate campaniile. Nu pot să ajut toți oamenii care au nevoie.

Nu pot să ascult pe toată lumea. Nu pot să-i citesc pe toți cei care scriu frumos. Nu pot să văd toate filmele, nu pot să vizitez toate locurile.

Nu pot! Nu am timp, energie, disponibilitate, motivație, dorință.

Mi-a luat foarte mult timp să accept asta: că NU POT.

Încerc să fac, în fiecare zi, din tot ce vreau și din tot ce trebuie, cât de mult pot.

Așa că voi toți cei care vă supărați că nu răspund, nu scriu, nu ajung, nu fac… vă supărați degeaba. Pe mine și pe oricine din viața voastră care nu vă satisface așteptările.

Nu pot. Nici tu nu poți să faci tot ceea ce se așteaptă ceilalți să faci.

Dar ceea ce faci, fă bine! Tu ție să-ți fii ireproșabil! Când termini ceva, să simți bucurie și împlinire, nu îndoială și nemulțumire că n-ai făcut tot ceea ce era omenește posibil. Sau „extraterește” posibil! Pentru că mai sunt printre noi și oameni care pot mai mult și pe care îi încadrăm la categoria: extratereștri.

Te invit să fii bun cu tine și cu mine și cu toți cei din jurul tău! Să accepți că, dacă cineva nu face ceva, e pentru că în acel moment se află într-o incapacitate.

Neputințele celorlalți nu sunt în strânsă legătură cu putințele noastre. Sunt în lipsă de legătură. (Ba chiar nu au nicio legătură cu ele!)

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult