Nu le pot face pe toate

31 Martie 2021, 09:57    •   
comentarii

Fac foarte multe lucruri. Foarte, foarte multe! Majoritatea nu sunt doar pentru mine, copilul meu, casa mea, apropiații mei, serviciul meu.

Fac multe lucruri pentru alți oameni, pentru cauze, pentru societate.

Dar nu le pot face pe toate. Nu pot să mulțumesc pe toată lumea. Nu pot să răspund la toate întrebările. Nu pot ajunge peste tot. Nu mă pot întâlni cu toți cei care vor să se vadă cu mine. Nu pot să share-uiesc toate campaniile. Nu pot să ajut toți oamenii care au nevoie.

Nu pot să ascult pe toată lumea. Nu pot să-i citesc pe toți cei care scriu frumos. Nu pot să văd toate filmele, nu pot să vizitez toate locurile.

Nu pot! Nu am timp, energie, disponibilitate, motivație, dorință.

Mi-a luat foarte mult timp să accept asta: că NU POT.

Încerc să fac, în fiecare zi, din tot ce vreau și din tot ce trebuie, cât de mult pot.

Așa că voi toți cei care vă supărați că nu răspund, nu scriu, nu ajung, nu fac… vă supărați degeaba. Pe mine și pe oricine din viața voastră care nu vă satisface așteptările.

Nu pot. Nici tu nu poți să faci tot ceea ce se așteaptă ceilalți să faci.

Dar ceea ce faci, fă bine! Tu ție să-ți fii ireproșabil! Când termini ceva, să simți bucurie și împlinire, nu îndoială și nemulțumire că n-ai făcut tot ceea ce era omenește posibil. Sau „extraterește” posibil! Pentru că mai sunt printre noi și oameni care pot mai mult și pe care îi încadrăm la categoria: extratereștri.

Te invit să fii bun cu tine și cu mine și cu toți cei din jurul tău! Să accepți că, dacă cineva nu face ceva, e pentru că în acel moment se află într-o incapacitate.

Neputințele celorlalți nu sunt în strânsă legătură cu putințele noastre. Sunt în lipsă de legătură. (Ba chiar nu au nicio legătură cu ele!)

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile

Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile. Caută oamenii care încearcă să te așeze acolo unde cade lumina, nu se pun în calea ei să-ți umbrească fața....

citeste mai mult  

Aceeași mână se poate face pumn!

Când te îndrăgostești, privește cu mare atenție mâinile celui care îți face inima să tresară. Brațele lui îți încolăcesc talia și te țin captivă într-o iubire în care tu ești prizonieră....

citeste mai mult  

Temperează-ți emoțiile! Transformă-le în lac, nu în cascadă

Tu, când explici ceva, cum o faci? Eu mi-am dat seama, într-o situație cu Maya, că sunt foarte precipitată. Că vorbesc foarte, foarte… convingător.  Zic eu. Impunător, zic alții. Maya era acasă și...

citeste mai mult  

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc?

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc? Spun de multe ori:  – Să fii fericit!  Și mi se raspunde: “ Sănătos să fiu, că fericirea mi-o fac eu”. Am simțit mereu că nu cred asta. Că,...

citeste mai mult