Nu „avem toane” atunci când suntem în „acea perioada” (P)

18 Iulie 2022, 15:17    •   
comentarii

Scriu pentru copii, părinți, mame, bunici. Scriu din experiențele mele personale și din ce înțeleg eu despre lume și viață.

Astăzi mă adresez tuturor femeilor care, după o anumită vârstă (de regulă 40), încep să treacă în cealaltă etapă a vieții lor - menopauza.

Nu „avem toane” atunci când suntem în „acea perioada”. Nu avem toane nici atunci când apar primele simptome ale menopauzei.

E fix aceeași problemă ca la copiii din pubertate. Explozia chimică din corpul nostru ne transformă în alte persoane.

E dificil și pentru cel care trece prin ea, și pentru cel care e martorul acestei experiențe.

Pentru mine, și perioada menstruală, ca și toate lucrurile pe care nu le poți controla, fac parte din minunile vieții. Nu știu când începe, nu știu când se termină. Dar pot să aflu câte ceva despre ce pot face ca să te pregătești pentru aceste experiențe și să acționezi în așa fel încât ele să fie o parte plăcută din viața ta. Găsesc mereu cârlige bune de care să mă agăț.

Când mă confrunt cu o nouă situație de viață, mă opresc puțin, respir de câteva ori și apoi încerc să aflu ce depinde de mine, ce pot eu să fac în situația dată.

Le iau pas cu pas și acționez acolo unde sunt pregătită.

De câțiva ani, am devenit foarte atentă la ce îmi comunică mie corpul. La cum arată ochii mei, pielea mea, la cum mai simt în fiecare dimineață.

Primul lucru pe care îl văd în oglindă e fața. Și fața mea strigă în fiecare zi: „Ai grijă de mine! Eu sunt interfața între ce simți și ce văd ceilalți. Ei mă văd întâi pe mine și apoi îți aud ideile și îți simt sufletul! Eu sunt cartea ta de vizită!”.

Iar eu chiar am grijă de ea. Și când plouă, și când e soare, și când am chef, și când nu am, și in zilele în care sunt încă la menstruație, și în cele în care fac cunoștință cu primele simptome ale menopauzei.

Eu sunt consumator Vichy. Aleg această cremă și pentru îngrijirea curentă, și pentru protecție. Am descoperit cu bucurie o gamă cu care încep să mă împrietenesc.

Neovadiol este gama pe care o folosesc astăzi pentru îngrijirea pielii. Dimineața și seara, după demachiere, am integrat crema Peri-Menopause în rutina de îngrijire a feței. Oferă pielii mele densitate, hidratare. Tenul devine mult mai strălucitor și neted.

Crema este disponibilă în două variante: pentru ten normal-mixt și pentru ten normal-uscat. Post Menopause - crema care contribuie la diminuarea efectelor post-menopauză asupra tenului: pierdere severă a densitatii, piele slăbită (subțiată), uscăciune severă - https://bit.ly/3PmU6GU

Până acum câțiva ani, acesta era un subiect tabu. Toate transformările suferite de corpul unei femei erau trecute la subiecte discutate în șoaptă.

Astăzi există o platformă: „Nicio Pauza La Menopauză” și, din fericire, orice femeie poate sa ia de acolo toate informațiile de care are nevoie!

"#NEOVADIOL
#NicioPauzaLaMenopauza
#VICHY #VichyRomania
#paidprojectbyVichy

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult