Merg impotriva fricii mele!

11 Februarie 2014, 22:52    •   
comentarii
  • Mi-e frica sa-mi fac analizele pentru ca, dupa moartea tatalui meu, am suspectat cancerul in fiecare alunita.

  • Mi-e frica sa renunt la oamenii din echipa care nu sunt ceea ce vreau pentru ca poate nu gasesc altii mai buni.

  • Mi-e frica sa mut copilul la o alta scoala pentru ca o sa fie greu: pentru mine fizic si financiar, iar pentru ea, sa se adapteze.

  • Mi-e frica sa opresc relatiile parazite din viata mea pentru ca uneori ma intreb daca nu cumva eu sunt cea care greseste.

  • Mi-e frica sa cer mai mult in relatiile mele pentru ca poate pierd si ceea ce am, pe principiul: nemultumitului i se ia darul.

  • Mi-e frica sa ma asociez pentru ca as putea pierde controlul asupra afacerii.

  • Mi-e frica sa incep niste cursuri pe care mi le doresc pentru ca s-ar putea sa nu ma tin de ele.

  • Mi-e frica sa fac o investitie importanta pentru ca s-ar putea sa nu fie ceea ce am crezut.

  • Mi-e frica sa-i dau drumul omului pe care il iubesc pentru ca s-ar putea sa nu se mai intoarca.

  • Mi-e frica sa ma intalnesc cu oameni pe care nu i-am vazut demult pentru ca s-ar putea sa nu mai avem nimic sa ne spunem.

Am gasit lista de mai sus facand ordine prin computer. Un text perfect pentru 2013. Care nu mai e (nici textul si nici anul). Va vine sa credeti?! E de parca nici n-ar fi fost vreodata.

Pentru cine sunt eu astazi, textul de mai sus nu mai are nicio valoare. Astazi eu merg impotriva fricii mele. Astazi fac toate lucrurile de care ieri imi era frica. Astazi sunt pregatita sa vad ce e dincolo de teama. Am invins cea mai mare dintre frici – mi-am facut analizele si, in afara de o mica anemie, sunt in grafic cu varsta si stilul de viata pe care il am. Apoi, am invins a doua mare frica – i-am dat drumul omului pe care il iubesc. A treia pe lista a fost frica legata de rutina copilului. Am invins-o si pe asta. Nu am intrat intr-o singura asociere, ci in mai multe. Astazi pornesc si investitia de care imi era frica… Si da, ma intalnesc cu oameni. Pe unii i-am regasit fix in punctul in care ii lasasem, cu mai multe povesti, dar cu aceeasi bucurie. Altii plecasera demult…

As vrea sa fie anul impotriva fricii. Asa ca incep sa elimin frica din fiecare zi. Astazi imi era frica sa ma vad cu cineva care trebuia sa-mi comunice un pret. Imi era frica de intalnire, ma temeam ca n-o sa ma descurc… Am provocat intalnirea, am invins frica, am aflat raspunsul si stiu solutiile. Imi era frica sa le comunic unor oameni din echipa ca li se schimba conditiile de lucru. Ma temeam ca n-o sa le mai convina si o sa plece. Am stabilit intalnirea, am comunicat noile planuri si acum stiu cu cine merg mai departe. Ieri m-am temut sa-i spun copilului meu ca programul nostru s-a schimbat pentru week-end si am vrut sa aman vreste inca vreo 3 zile.. Ma gandeam ca o sa fie suparata si o sa se necajeasca. In cele din urma, i-am spus simplu si direct. Ea a spus – OK si eu am mai invins o frica.

Si anul e abia la inceput. Pana acum, frica mea habar n-avea cu cine se pune.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg (P)

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg. Dar ieri seară am primit puiul vegetarian La Provincia (daaaa, vegetarian, hrănit cu legume și cereale). Puiul are culoarea lui galbenă, exact ca cel de la țară,...

citeste mai mult  

Eu sunt cel mai greu proiect al meu!

Încep cea mai interesantă călătorie din ultima vreme!

citeste mai mult  

Ce poți face la munte, iarna, într-o excursie, cu 8 copii?

Mi-am dorit foarte tare să-i duc pe copiii Sarei undeva unde să aibă parte de zăpadă, cât și câtă au chef. Am căutat o zonă cât mai aproape de București și o cabană unde să nu se uite nimeni urât la...

citeste mai mult  

Bucuroși sau bosumflați? În ce categorie vrei să fii?

Isa, manichiurista mea, mi-a spus ieri că nu m-a văzut niciodată supărată, indispună, nefericită. Cu Isa mă văd de câțiva ani, uneori și de 2 ori pe lună. M-am bucurat să aud asta. Discuția cu ea m-a...

citeste mai mult