Înainte să faci e nevoie să fii!

10 August 2023, 09:42    •   
comentarii

Înainte de a face, e nevoie să fim.
Fii o mamă iubitoare, înainte de a face de mâncare.
Fii un iubit atent, înainte de a face bani ca să îi cumperi flori și poșete.
Fii o bunică răbdătoare, înainte de a face ordine în cutia cu jucării.
Fii un șef exemplu, înainte de a face planuri de profit.
Fii tu tot ce poți să fii, înainte de a face tot ce poți să faci.
E mult mai ușor să faci decât să fii. De aceea, cei mai mulți oameni aleg să se arunce în muncă și nu în adâncul sufletului lor. Cunosc mai bine oamenii din jur decât își cunosc propria persoană.
Aleg să facă efort să-i descopere pe ceilalți, mai mult decât să se descopere pe ei.

E mult mai simplu să facem mâncare, curat, bani, case, vacanțe, haine, cariere, decât să fim buni, iubitori, generoși, în formă maximă, la maxim de potențial.

Atunci când muncești ca să fii, muncești cu bucăți din tine. Lucrezi cu corpul, cu mintea, cu sufletul tău. Tot ceea ce faci ca să fii te crește pe tine și îți hrănește nevoile. Identifică în tine acele părți pe care poți să le lucrezi. Descoperă ce poți face tu fără niciun ajutor dinafară, doar cu putință și voință. Pune-ți corpul în mișcare, iartă tot ce ai de iertat și eliberează-ți sufletul, antrenează-ți mintea cu tot ce poți învăța folositor ție.

Tot ce muncești ca să fii este inestimabil ca valoare. Te duce la un punct ireversibil, întotdeauna în sus, niciodată în cădere. Nu-ți poate lua nimeni niciodată ceea ce ai pus în tine.
Ființa ta, sinele tău are nevoi. Carcasa ta umană are dorințe. Ea crede că frumusețea vine din ce punem pe noi, bogăția din ce acumulăm, fericirea din ce obținem de la alții.

Dar nimic din ce are legătură cu ceilalți nu ne aparține. Toate depind de ei. Și toate dorințele se adună sub o umbrelă care se numește modă. Ceva ce e actual într-un anumit moment, apoi se transformă în altceva.

După ce vei obține hainele pe care ți le dorești și te vei plictisi de ele, vei vrea altele. După ce vei obține casa pe care ți-ai dorit-o te vei plictisi în ea și vei simți nevoia de altceva. Așa și cu mașina, și cu vacanțele, cu toate cele pe care ni le dorim înainte să fim.

De tine nu te plictisești vreodată. Nu te saturi de ceea ce ai obținut de la tine și tot ce pui în tine te crește, nu te umflă. Ce pui în evolutia ta se așeză în tine, nu în jurul tău. Și tot ce pui în tine, în tine rămâne.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult