Fă bani! Folosește-i pentru zile roz, nu-i aduna pentru zile negre!

26 Ianuarie 2023, 10:42    •   
comentarii

Rezervele financiare nu te fac fericit. Te țin într-o zonă de confort alimentată de ideea: „să am pus deoparte pentru zile negre”.

Cum să muncești pentru zile negre? Eu muncesc pentru zile roz! Și prima mea zi roz e astăzi! Eu fac bani ca să trăiesc frumos și să mă bucur de ei în sănătate și fericire. Eu fac bani ca să îi folosesc, ca să aduc cât mai multă frumusețe și fericire în jurul meu.

Am rămas de multe ori pe zero sau pe minus. Niciodată n-am murit de foame, niciodată n-am dormit sub cerul liber. Pentru că nu mi-am creat depozite în bănci, mi-am creat conturi în sufletele oamenilor pe care i-am întâlnit în viața mea.

Singura mea „investiție” constantă a fost în oameni.

Cred din toată ființa mea că am făcut investiții bune și că voi găsi mereu o ușă deschisă, un loc la o masă, un colț de pat.
Nu înseamnă că trăiesc în sărăcie. Dar, de-a lungul vieții, am învățat să știu care îmi sunt nevoile și să mi le asigur. Fericirea mea nu depinde de nimic din ceea ce nu am. Găsesc fericire în ceea ce am și în ceea ce pot.


Mă ancorez în relația cu divinitatea și am mereu sentimentul că îmi arată calea și soluția.
Să ne înțelegem, eu nu spun să nu faci bani. Dimpotrivă, fă cât mai mulți bani! Ei sunt un instrument de care avem nevoie în această lume. Dar nu îi gândi ca pe niște rezerve pentru zile negre. Nu te zgârci, nu tăia din bucuria de astăzi - pentru că s-ar putea să vină în viața ta zile negre. Deja tăind bucuria din ziua de astăzi, ți-ai transformat-o într-o zi neagră.


Fii onest cu tine și o să fii onest cu toată lumea. Onestitatea o să-ți aducă încrederea celorlalți și n-o să rămâi vreodată singur. Iar când ai în jurul tău un scut de oameni care te iubesc, nu mai ai nevoie de vreun cont care să fie plasa ta de siguranță.
Sunt mult mai multe șanse să te prindă prietenii atunci când cazi, decât să te prindă succesul, faima, banii.

Fă bani! Folosește-i pentru zile roz, nu-i aduna pentru zile negre!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult