Exersează retrospectiva anului trecut și proiecția acestui an

08 Ianuarie 2022, 09:59    •   
comentarii

Astăzi vă invit să faceți un exercițiu foarte frumos. Eu l-am descoperit într-o meditație ghidată de Anca Juganaru și îi mulțumesc pentru că am găsit un mod foarte simplu de a face o retrospectivă a anului trecut și de a proiecta dorințe pentru noul an.

Atunci când fac planuri, mă rog să fie în acord cu misiunea mea, cu legile universului și cu intențiile pe care „Șeful” meu le are cu mine.

Îți recomand să deschizi o agendă. Poate să fie un caiet simplu sau pot să fie niște foi.
Pe fiecare pagină scrie sus orice vrei tu. Dulcan recomandă culorile. Scrie un domeniu din viața ta și apoi anul 2021.

Domeniile sunt:

  • Sănătate
  • Relații de familie
  • Viața personală/ intimă
  • Relații profesionale/ sociale
  • Financiar
  • Dezvoltare personală
  • Contribuție la viață

Nu încerca să îți amintești tot. Nu te bloca în detalii. Ai încredere că îți vine în minte ceea ce contează, ai păstrat în memorie ceea ce merită.

Ai răbdare și înțelegere cu tine, nu te grăbi. Nu trebuie să fie perfect, trebuie să fie frumos.

Capitolul 1

Sănătate 2021

Notează lucrurile bune pe care le-ai făcut în 2021 pentru sănătatea ta. Poate ți-ai rezolvat un dinte, poate ai făcut fizioterapie, poate ai analizele la zi și ai crescut fierul din corp. Poate ai mers la kinetoterapeut și ai făcut cure cu ozon. Poate te-ai dus frecvent la osteopat sau ai rezolvat o durere veche ce te chimie demult.

Scrie-le pe toate și, la final, scrie pentru ce ești recunoscătoare că ai făcut în 2021 legat de sănătatea ta.

Apoi trage o linie și dedesubt scrie 2022.

Notează câteva lucruri pe care vrei să le faci pentru sănătatea ta în anul nou.

Bravo! Ăsta a fost primul capitol.

Capitolul 2

Relații de familie 2021

Notează acele specte pe care le-ai făcut bine în 2021. Poate ți-ai vizitat mai des părinții. Poate ai găsit felul în care să comunici cu copilul tău. Poate ai numărat mai puține certuri cu partenerul și în anul care a trecut au curs lapte și miere la voi în casă.

Eu am câteva lucruri pe care le-am făcut pentru familia mea în 2021, dar mai am mult de lucrat.
Scrie pentru ce ești recunoscătoare și apoi treci la 2022.

Notează câteva aspecte din viața ta de familie la care vrei să lucrezi anul acesta. Nu există limită nici în sus, nici in jos.

Capitolul 3

Viața personală 2021

Scrie lucrurile bune care s-au întâmplat în relațiile tale intime. Poate a venit cineva nou și îți dai voie, în sfârșit, să ai o relație onestă. Poate ți-ai găsit marea iubire sau ai reaprins flacăra stinsă în ultimii ani. Poate tocmai ai început o poveste sau ai reușit să scapi dintr-o relație toxică.

Poate viața ta sexuală a fost fabuloasă în 2021 și cea romantică la cele mai înalte cote. Poate ai reușit să bifezi niște dorințe care erau de multă vreme pe lista de așteptare.

Scrie tot ce crezi că a fost important în viața ta intimă pe 2021 și alege acele întâmplări pentru care vrei să-ți arăți recunoștința.

Acum trage linie și gândește-te ce ai vrea să faci și mai bine, și mai mult, și mai frumos în noul an.

Capitolul 4

Profesie/ relații sociale 2021


Identifică și notează acele lucruri bune care ți s-au întâmplat în 2021. Poate ai primit o funcție, un post nou, un proiect care îți place. Poate ai schimbat job-ul și ești în locul visurilor tale. Poate a fost un an al provocărilor și le-ai făcut față. Poate ai reușit să începi un domeniu nou, poate ai renunțat să fii angajat și ți-ai luat destinul în mâini. Poate ai avut un an pe culmile succesului profesional sau unul fără prea multe bătăi de cap.

Scrie exact ce simți că ți s-a întâmplat. Apoi alege să scoți în evidență motive de recunoștință.
Trage linie și gândește-te la viitor.

Ce vrei să îmbunătățești în viața ta socială, profesională? Poți să îndrăznești. Ai curaj, nu te teme să-ți dorești. Nu trebuie să știe nimeni ce ai scris, dar universul, Dumnezeu, tu - meritați să aflați care sunt cu adevărat…

Capitolul 6

Dezvoltare personală 2021

Ce ai făcut pentru evolutia ta spirituală, emoțională, socială în 2021? Poate ai făcut cursuri, poate ai învățat să meditezi, te-ai apucat de yoga, ai găsit un duhovnic la care mergi periodic, te-ai spovedit după multă vreme, mergi periodic la terapeut, asculți podcasturi care te fac sa înțelegi mai bine cum funcționează mintea și inima.

Poate ai citit mult, te-ai dus la cursuri, te-ai întâlnit cu oameni, te-ai antrenat să înțelegi și să accepți.

Orice ai făcut pentru tine, oricât de mult sau de puțin ar fi, scrie.

Apoi manifestă-ți recunoștința și trage linie.

2022

Scrie ce ai vrea să faci anul asta. Care sunt aspectele la care vrei să lucrezi, ce mijloace identifici în acest moment și cu cine crezi că ai putea să te ajuți. Scrie ca să pui colorat pe alb ceea ce îți dorești.

Capitolul 7

Contribuția la binele general

Ăsta e domeniul meu preferat. Chiar dacă e ultimul pe listă, trebuie să fim bine cu celelalte ca să putem să acționăm aici.

Scrie la anul 2021 tot ce ai făcut pentru binele universal. Aici intră orice nu ține de familia ta.

Bine oferit necunoscuților, animalelor, vegetației, apelor, bine care se duce spre binele planetei, bine care ridică vibrația pământului.

Poate ai avut grijă de cineva, ai salvat un animal, ai plantat un copac, ai călătorit mai puțin cu mașina, ai fost atent la consumul de energie, ai avut grijă la reciclarea gunoaielor.

Poate ai donat bani sau ai participat la o campanie. Poate ai înlocuit pe cineva la o activitate sau ai oferit cuiva un acoperiș, un ceai cald, un loc în mașină.

Orice ai făcut, scrie acolo. Și gândește-te la motivele pentru care poți să manifești recunoștință.
Apoi trage linie și scrie 2022. Ce vrei să faci în acest domeniu în 2022?

Dacă nu ai nicio idee, îți dau eu câteva: să pregătești un pachet pentru campania „Adoptă o Mamă”, să tricotezi o căciulă și un fular pentru un copil dintr-un centru, să contribui la proiectul „O casă pentru Sarah și copiii ei”, să ne ajuți în campania „Mesaje de Iubire pentru copiii din oncopediatrii”. Pe https://fundatiazurli.ro/ găsești mereu cauze cu care te poți identifica.

Gata!!!

Doamne ajută!

Nu-i așa că e minunat să poți să privești din „elicopter” anul trecut și să te gândești punctual la lucruri pe care vrei să le faci în anul care a venit?

Sunt recunoscătoare că am reușit să scriu.

Dăruiesc cu drag.

Să vă fie de folos!

Mulțumesc, Anca, pentru inspirație!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult