Exercițiu de echilibru

30 Decembrie 2020, 08:50    •   
comentarii

Este un exercițiu pe care vi-l recomand! E bine să îl faceți măcar din când în cand. Eu încerc să îl fac mereu și asta mă ține dreaptă, în echilibristica vieții. Uneori uit, mă aplec mai mult într-o parte și atunci trebuie să mă reechilibrez.


Imaginează-ți o bârnă din sala de gimnastică! Poți face acest exercițiu luând drept reper finalul anului, zilele de sărbătoare, finalul lunii sau chiar finalul unei zile. Trage linie și vezi ce ai dat și ce ai primit.


Luăm acest an drept exemplu. Încearcă să îți amintești lucrurile importante pe care le-ai dat din ceea ce ești, din ceea ce ai, din ceea ce cunoști.


Ca să îți fie mai ușor să-ți amintești, gândește-te la tot ce ai dat anul ăsta celor din familie - timp, muncă, emoție, răbdare, iubire, răspunsuri, efort, sentimente. Ce ai primit de la ei?
Gândește-te la tot ceea ce ai dat pentru serviciul tău - timp, efort, răbdare, creativitate, implicare, adaptare, asumare. Ce ai primit?


Încearcă să îți amintești ce ai dat prietenilor tăi: timp, atenție, răbdare, surprize, bucurie. Ce ai primit?


Acum ducem exercițiul și mai departe. Gândește-te la tot ceea ce ai făcut pentru societatea în care trăiești, pentru oamenii cu care conviețuiești - în ce te-ai implicat, ce ai susținut, pentru ce ai luptat, cât timp, câtă atenție și răbdare ai oferit? Ce ai primit în schimb?


Știu că nu este ușor, dar încearcă să îți amintești tot ce ai făcut anul acesta pentru țara ta. Ce i-ai dat? Cum te-ai implicat? În ce fel ai fost un locuitor activ al țării în care trăiești? Acum vizualizează ce primești tu de la ea.


Și ca să închidem la scară mare, gândește-te la tot ceea ce ai făcut tu anul acesta pentru Pământ. De câte ori ai avut grijă să folosești resursele conștient? De câte ori ai oprit apa care curgea inutil, de câte ori ai stins becurile sau ai adunat gunoaiele tale sau pe ale altora?


Uită-te la mâna cu care iei. Apoi, gândește-te bine ce dai și ce iei.

E ultimul din listă, dar știm că este cel dintâi. Ce ai făcut anul acesta pentru Dumnezeu? Ce I-ai dat și ce ai luat din ce ți-a trimis El?

Dacă în viața ta există domenii în care o mână te trage mai tare decât cealaltă și te simți aplecat într-o parte, nu te mira că îți ții cu greu echilibrul acolo, pe scândura aia îngustă, pe care suntem cocoțați toți. Fericirea nu stă în dezechilibru. Fericirea se construiește în pace, bucurie cu bucurie. Când bucuria de a da echivalează bucuria de a primi, rămâi în echilibru.


Din păcate, nu poți plăti pe nimeni ca să facă asta în locul tău. Tu ești pe bârna asta, cu mâinile întinse. Ceilalți te pot aplauda sau pot ofta, de pe margine. Cel mult ar putea, la un moment dat, să te susțină. Dar sigur vine ziua în care trebuie să te descurci singur. În funcție de modul în care reușești să-ți menții echilibrul, termini exercițiul cu o aterizare perfectă, de 10, sau cu fundul pe saltea.


Cu cât realizezi mai repede că viața este un antrenament perpetuu pentru a reuși să stai în echilibru, cu atât ai șanse mai mari să aterizezi perfect, la final.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grecu din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu avea...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult  

De ce ne e dor de “acasă”

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit. Noi suntem generația care a învățat să meargă pe...

citeste mai mult  

E greu să vorbești cu Dumnezeu. La fel de greu cum e să vorbești cu părinții tăi.

Începe Săptămâna Mare și mi-am propus să fie Săptămâna Cumințirii din toate punctele de vedere. O săptămână în care să vorbesc cu Dumnezeu mai mult decât cu oricine altcineva....

citeste mai mult