Ești VIU sau ești “ÎN VIAȚĂ”? 

26 Octombrie 2020, 07:48    •   
comentarii

Ești viu, așteptând să treacă astăzi și să vină mâine, sau ești în viață: astăzi, acum, aici.

Ești în viață, respirând toamna, bucurându-te de ceea ce ai, de cine ești, de ce cunoști sau aștepți ziua în care o să te poți bucura? Ești prezent astăzi sau aștepți să treacă pandemia, să-ți schimbi casa, să divorțezi, să pleci din țară, să ai un nou job, să slăbești, să ai bani, să faci un copil...

Când o să te bucuri că ești În Viață? Mâine? De Crăciun? La primăvară? Peste doi ani? Când o să-ți fie mari copiii? La pensie?

E luni. Astăzi e luni. O nouă șansă să spui “de astăzi”. De acum, de aici.

Propune-ți ceva ce să înceapă acum. Pentru astăzi. Și bucură-te că faci ceea ce ți-ai propus. Că duci la capăt ceva care la sfârșitul zilei o să te facă să simți Mulțumirea de tine. Și de-ar fi doar să te gândești să bei apă, o cană la fiecare oră. Atât de simplu. Și în fiecare oră să te oprești din orice (și din nimic) și să bei apă. Cu tot corpul și cu toate gândurile prezente în paharul de apă.

Frica o învingem mergând spre ea, nu stând într-un colț și așteptând să plece. Frica se teme de apă. Pentru că apa te ține viu în timp ce tu ar trebui să mori de frică.

Atâta timp cât trăim, suntem în viață.

De ce ne e frică, de fapt? Că o să murim?

Cum să-ți fie frică de singurul lucru care e sigur în lumea asta? Nici căsniciile, nici job-urile, nici casele, banii din bancă, internetul, nici vremea, nici relațiile... nimic nu e sigur. Într-o secundă poți să pierzi tot și tot o secundă poate să-ți schimbe viața și să te ridice pe cele mai înalte culmi. Faptul că trecem prin lume fără nicio garanție că o să primim numai lapte și miere e mai evident ca oricând.

Sigurul lucru pe care îl aflăm, foarte devreme, este că o să murim. Din fericire nu deodată, nu împreună, nu din aceleași motive, nu în același mod. Dar din asta nu a scăpat nimeni, din ce știm noi.

Așa că, oameni buni, până murim, hai să trăim. Cu grijă și cu respect pentru problemele de sănătate ale celor care sunt mai expuși. Dar să trăim, zic. Să muncim, să ținem legătura, să ne susținem și să fim unii pentru alții bucurie.

Astăzi, aici, acum. Doar Dumnezeu știe cine-l apucă pe Mâine. De ce să ne facem griji pentru ceva ce nu cunoaștem? Mai bine să trăim tot ce știm!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg (P)

Nu am crezut că aș putea să gătesc un pui întreg. Dar ieri seară am primit puiul vegetarian La Provincia (daaaa, vegetarian, hrănit cu legume și cereale). Puiul are culoarea lui galbenă, exact ca cel de la țară,...

citeste mai mult  

Eu sunt cel mai greu proiect al meu!

Încep cea mai interesantă călătorie din ultima vreme!

citeste mai mult  

Ce poți face la munte, iarna, într-o excursie, cu 8 copii?

Mi-am dorit foarte tare să-i duc pe copiii Sarei undeva unde să aibă parte de zăpadă, cât și câtă au chef. Am căutat o zonă cât mai aproape de București și o cabană unde să nu se uite nimeni urât la...

citeste mai mult  

Bucuroși sau bosumflați? În ce categorie vrei să fii?

Isa, manichiurista mea, mi-a spus ieri că nu m-a văzut niciodată supărată, indispună, nefericită. Cu Isa mă văd de câțiva ani, uneori și de 2 ori pe lună. M-am bucurat să aud asta. Discuția cu ea m-a...

citeste mai mult