Esecul nu e drumul spre succes. El îți arată că nu ești pe drumul bun

10 Noiembrie 2022, 09:47    •   
comentarii
Galerie

Eșecul nu e calea spre succes.
Eșecul este, după părerea mea, felul în care ți se arată că nu aceea e calea.

Când ești pe drumul greșit, un drum care nu te va duce niciodată la ceea ce are ființa ta de făcut pe pământ, o să te lovească un eșec.
Dumnezeu ne arată în multe feluri că nu suntem pe drumul nostru, că nu aceea e calea pe care noi putem să dăm tot ce avem mai bun din noi. Universul, divinitatea ne dau semnale în nenumărate moduri că suntem pe calea greșită și, din punctul meu de vedere, eșecul e prima atenționare.

Pentru mine, eșec nu e să nu intri la facultate și să reușești abia a doua sau a treia oară. Pentru mine, eșec e să intri la facultate, să te chinui să o termini și să te angajezi într-un loc în care ești complet nefericit. Și acolo să se întâmple ceva care să te scoată din ecuație în așa fel încât să fii obligat să te gândești ce ai de făcut cu adevărat.

Pentru mine, eșecul nu e un divorț. Eșecul e să te căsătorești cu cine nu trebuie și să rămâi în relația aceea până când o să accepți foarte târziu, poate prea târziu, că nu e ce trebuie.
Eșecul nu începe în momentul în care ai hârtia de divorț. Eșecul începe când ai primele senzații despre alegerea ta greșită.

Să faci o firmă și să o pierzi nu e un eșec. E un semn că nu era ce trebuie și că nu ești în acord cu cine ești, ce poți și ce ar trebui să spui despre tine la sfârșitul vieții.

Pe ce mă bazez? Pe ce am trăit.
Sunt un om care, de la 18 la 24 de ani, a cunoscut eșecul în toate formele lui. Asta mi-a dat claritate și curaj. Am înțeles și am acceptat cine sunt și ce vreau cu adevărat. Și am ales cu inima in acord cu ceea ce știam că pot și vreau. Din momentul în care m-am așezat pe drumul meu am mers doar înainte. N-am mai întâlnit eșecul . Am făcut multe greșeli, dar nu m-au deviat de pe calea mea. Eu știu ce vreau să spun la sfârșitul vieții și știu ce vreau să las în urma mea, iar asta îmi dă voie să mă bucur de tot ce trăiesc și să iau lecțiile, una câte una.

Eșecul nu e un insucces. E felul prin care ești avertizat că alegerea ta nu te va duce la succesul pe care îl poți obține făcând ceea ce ești predestinat să faci.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult