Dublul beneficiu 

01 Februarie 2022, 12:10    •   
comentarii

M-a întrebat cineva dacă împart toate lucrurile bune care mi se întâmplă și cu alții.

Da. Așa fac. O bucurie nu e întreagă pentru mine dacă nu pot să beneficieze de ea cât mai mulți oameni.

I-am apus Dublul beneficiu: al meu și al altora.

În tot ce faci, caută să urmărești două beneficii: unul pentru tine și unul pentru alții.

Construiește-ți cea mai frumoasă casă, dar deschide ușa să se bucure de ea cât mai multă lume. Casa ta să fie o casă în care oamenii să vină cu bucurie și să găsească liniștea atât cât stau în ea.

Cumpără-ți cea mai bună mașină. Dar folosește-o și pentru deplasări la capătul cărora ajungi la oameni care au nevoie de tine și oprește-te atunci când vezi pe cineva rămas pe marginea drumului.

Cumpără-ți cele mai frumoase haine, îmbracă-le la întâlniri de suflet și fii gata să le poți dărui oricând cuiva care și le dorește mai mult decât tine.

Gătește cele mai gustoase bucate, dar folosește o parte din ele să-i bucuri pe alții și să hrănești oameni flămânzi.

Călătorește până la capătul lumii, dar fă din călătoria ta o sărbătoare și pentru alții și adu de acolo povești și lecții care să facă viața mai bună cât mai multor oameni.

Primește cu drag orice și dă mai departe cu aceeași bucurie.

Adunarea se face una de la mine, una de la tine = două pentru noi.

Împărțirea e tot așa, dar invers: de la noi, una pentru mine și una pentru tine.

NIMIC nu ne aparține. Nimic nu este al nostru. Putem, pentru o perioadă de timp, să ne folosim de niște lucruri. Bucuria de a avea ceva este întreagă doar atunci când face și alți oameni fericiți.


Împărțiți din ce sunteți și din ce aveți. Gândiți-vă mereu, atunci când faceți ceva, dincolo de bucuria voastră, cine se mai bucură.

Și, cu cât îi cunoști mai puțin și îți sunt mai îndepărtați de familie cei care se bucură, cu atât bucuria de a dărui e mai valoroasă.

Dublul beneficiu nu e cum să câștigi tu de două ori, ci cum, acolo unde câștigi tu, să câștige și altcineva - iar câștigul tău o să fie infinit!

De când am pus dublul beneficiu în fruntea priorităților, am o listă lungă de beneficiari ai stării mele de bine. Dacă eu sunt bine, toți cei pe care îi iubesc pot să fie mai bine.

Dacă eu sunt sănătoasă, pot să am grijă de cei care au nevoie de mine.

Dacă eu sunt veselă, pot să desenez zâmbete pe chipurile tututor.

Dacă eu am succes, pot să-i susțin și pe alții să-l obțină.

Dacă eu sunt bună, molipsesc cu bunătate în jurul meu.

Dacă eu sunt fericită, pot să fiu bucurie în viața celorlalți.

Începe februarie! Ai 28 de zile în care să exersezi dublul beneficiu: actiunile tale să-ți crească starea de bine ție și celor implicați în ceea ce faci!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Ia-o de la capăt! Astazi, aici, acum!

Niciodată nu m-am gândit că hainele ar putea să aibă un rol în viața mea. Ani întregi m-am îmbrăcat în pantaloni și tricou, în negru sau orice altceva mi ar fi putut ascunde formele. M-am încălțat cu...

citeste mai mult  

Sunteți astăzi?

Sunteți astazi sau  încă vă mai gândiți la ziua de ieri? Vă bateți capul cu ce ați făcut sau n-ați apucat să faceți? Vă stoarceți mintea să vă amintiți ce ați spus sau ce n-ați spus ? Încă simțiți păreri de...

citeste mai mult  

Să-mi fii bine când mi-e rău

Am auzit versurile astea într-un cântec și le-am simțit până în mijlocul inimii. De fapt, ce altceva mi-ai putea fi, dacă nu liniștea din mijlocul furtunii? Ce altceva mi-ai putea fi, dacă nu raza de soare din...

citeste mai mult  

Ce vrei să te faci când o să crești mare?(P)

- Ce vrei sa te faci când o să crești mare? - Nu știu!   Acesta este răspunsul adolescenților, în 8 din 10 cazuri. Nu știu ce vor să fie când o să crească mari. Pentru că ori vor să fie foarte multe, ori nu...

citeste mai mult