De cine ai grijă? 

02 Ianuarie 2022, 11:41    •   
comentarii

În valiza cu care venim pe pământ și pe care scrie “Grijă” înghesuim tot felul de lucruri, oameni, proiecte.

Ai grijă de copii, de casă, de job, de părinți, de business, de grădină, de mașină, de haine, de frigider.

Ai grijă de toți și de toate!

Adică le îngrijești pe toate. Te gândești că Dumnezeu ți le-a dat în grijă. Și aduni zilnic în valiză lucruri și oameni pe care să le duci grija.

Bravo! E foarte bine. Chiar așa și trebuie. Tu ai grijă de tot ce e în grija ta, pentru că toate au ajuns cu un scop la tine.

E minunat să îngrijești, adică să le pui pe toate în grija ta. Dar uneori, ca să încapă toate, trebuie să te scoți pe tine de acolo.

Uiți că Tu ești prima ta grijă!

De tine trebuie să te îngrijești înainte de orice. Tu, ție ți-ai fost dat în grijă!

Nu te supăra pe oameni că nu ești cea mai mare grijă a lor. Nici pe parteneri, nici pe copii, nici măcar pe părinți. Ei n-au renunțat la ei ca să îți ducă ție grija. Ei duc doar o mică parte din grija ta. Aia mare trebuie să ai timp să o duci singur.

Tu, când duci grija cuiva, duci doar o bucățică din grija lui. Pentru că principala lui grijă trebuie să și-o ducă singur.

Așa că, profită de începutul de an și fă puțină ordine în valiză. Vezi pe unde e grija ta pentru tine și o așază la locul ei. Ea trebuie să ocupe cel mai mare spațiu din valiză. Dacă tu ai grija ta tot drumul, poți să ai grija oricui, pe anumite bucăți de traseu. Și, când celălat nu mai are nevoie, dă-i drumul să-și poarte singur grija.

Dacă simți că nu-ți poți duce singur grija, strigă după ajutor. Există o mulțime de moduri în care poți fi susținut pentru anumite perioade din viață în care tu să te lași în grija altcuiva.
Tot ce contează e să fii conștient. Să alegi tu cui porți grija și când ai nevoie să o poarte cineva pe a ta.

Atât de simplu e.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult