Cum sā vezi înaltimea unui om?

08 August 2015, 09:18    •   
comentarii

Cum să vezi înălțimea unui om

- Ce înălțime ai Jeni?

-1,75. Îmi răspunde fără să clipească. Mă uit la ea, strâng din buze și începem să râdem amândouă. Eu știu că are sub 1.50. Și ea știe doar că se simte și se prezintă că și când ar avea 1.75. Pentru că de fapt personalitatea ei e pe-acolo pe undeva.

Cunosc oameni foarte mici că înălțime, dar a căror personalitate iese prin toți porii. Oameni care nu-și încap în piele la propriu.

Acești oameni au primit la naștere o carcasă micuță în care stă inchesuitā o voințā ce poate să mute și munții. Un firicel de om cu o personalitate cât pentru șapte. Dacă te uiți la ei vezi că au un metru și jumătate. Dacă închizi ochii simți că ai în față ta niște super oameni. Care, cu perseverență și cu tenacitate, au reușit să prindă și să țină în mâinile lor scurte vise ce n-au reușit să le atingă mâini de un metru lungime. Oameni măruntei cu sulflete mari.

Mintea, voința, personalitatea și caracterul nu sunt direct proporționale cu înălțimea și kilogramele. Iar capacitatea de-a iubii nu are legătură cu niciuna dintre astea.

Ați întâlnit oameni care sunt foarte înalți și au personalități foarte mici? Oameni foarte mari, foarte grași cu un firicel de caracter și cu o graunță de voința.

În viață mea au intrat câțiva oameni a căror înălțime nu are nicio legătură cu talentul, caracterul, personalitatea și mai ales cu sufletul lor. Oameni puternici și speciali care au reușit să-și împlinească visele și să crească frumos, mult mai înalți decât i-ar fi putut vedea multă lumea. Oameni cărora toată copilăria li s-a spus ”aia mică” sau “āla mic” și care au atins culmi ale succesului personal spre care marea masă nici nu îndrăznește să privească. Oamenii ăștia îmi amintesc în fiecare zi că nu suntem decât o carcasă în care și-a găsit loc sufletul nostru. Și că oamenii trebuie priviți dincolo de înălțime, kilograme, piele și dincolo de culoarea ochilor. Trebuie priviți în ochi pentru că pe-acolo se vede sufletul. Sufletul e unitatea cu care se māsoarā înāltimea.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult