Cum abordez problemele ?

04 Mai 2022, 08:33    •   
comentarii
Galerie

Orice problemă apare într-o zi, îmi amintesc că trece. Și că eu trebuie să găsesc cea mai bună modalitate de a o petrece.

Nu putem trece peste probleme. Putem să trecem odată cu ele.

Imaginați-vă că sunteți la o trecere de pietoni. Și lângă voi apare o problemă. Eu o vizualizez ca pe o entitate foarte agitată, zbuciumată, care se tot agață de mine.

Pot alege să o împing mai încolo, dar ea e posibil să se întoarcă. Pot alege să o las să se urce pe mine, în cârcă, sau să mă cuprindă și să mă țină în menghina ei. Pot să o iau în brațe și să ma târăsc sub greutatea ei sau pot alege să o iau de mână și să trec cu ea, ținând-o strâns și controlând-o, în partea cealaltă.

Orice problemă ar fi, ea are o durată de timp determinată. Ca la trecerea de pietoni: de pe o parte pe cealaltă. Uneori avem zebră sau semafor și e ușor să trecem. Alteori trecerea nu e semnalizată de ceva anume și mașinile trebuie să ne dea prioritate. Unele o fac, altele nu. Cu problema în cârcă sau de mână sau în brațe, trebuie să facem față și traficului…

Sunteți deja în filmul ăsta. Îl vedeți, da? Pare un haos de nedescris!

Oricum pare, el se termină pe partea cealaltă. Atât durează, dintr-o parte în alta! Ca să traversăm cu problema de mână poate să dureze 5 minute, 5 zile, 5 săptămâni, 5 luni, 5 ani…

Depinde de cât de mare e problema și cât de abili suntem noi în găsirea celor mai bune modalități de traversare pe partea cealaltă.

Ați auzit de multe ori expresia... la mijloc e o problemă.

Dacă tot trec singură prin această experiență, nu e treaba nimănui cum aleg eu să apuc problema. Pot să o prind de unde vreau, pot să o învârt pe toate părțile, pot să o pun la pământ și să o calc în picioare, pot să o ridic deasupra capului și să spun tuturor: aceasta e problema mea, priviți-o, minunați-vă! O perioadă de timp va trebui să traversez împreună cu ea, până ajungem pe partea cealaltă.

De regulă, probleme sunt invizibile pentru ceilalți. Ei văd doar efectul pe care îl are o problemă asupra noastră. Așa că, de cele mai multe ori, noi alegem dacă vorbim despre ea, le-o prezentăm și celorlalți sau avem cu ea o relație discretă, departe de ochii lumii.

Am avut o problemă. Aceasta o să fie replica de revenit în viața socială. Iar oamenii te vor lua fix de unde te-au lăsat de dinainte de problemă.

Orice problemă ai în acest moment, gândește-te cum o abordezi. Cum o apuci și cum traversezi cu ea o perioadă de timp.

Trebuie doar să rămâi treaz, conștient și să nu uiți că trece. Cum ești tu de partea cealaltă a problemei, asta face subiectul altei zile.

Astăzi concentrează-te pe identificarea problemei, pe vizualizarea ei, pe o analiză corectă a amplorii și pe căutarea modalităților prin care să parcurgi timpul necesar rezolvării ei, de mână cu problema!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult