Cum abordez problemele ?

04 Mai 2022, 08:33    •   
comentarii
Galerie

Orice problemă apare într-o zi, îmi amintesc că trece. Și că eu trebuie să găsesc cea mai bună modalitate de a o petrece.

Nu putem trece peste probleme. Putem să trecem odată cu ele.

Imaginați-vă că sunteți la o trecere de pietoni. Și lângă voi apare o problemă. Eu o vizualizez ca pe o entitate foarte agitată, zbuciumată, care se tot agață de mine.

Pot alege să o împing mai încolo, dar ea e posibil să se întoarcă. Pot alege să o las să se urce pe mine, în cârcă, sau să mă cuprindă și să mă țină în menghina ei. Pot să o iau în brațe și să ma târăsc sub greutatea ei sau pot alege să o iau de mână și să trec cu ea, ținând-o strâns și controlând-o, în partea cealaltă.

Orice problemă ar fi, ea are o durată de timp determinată. Ca la trecerea de pietoni: de pe o parte pe cealaltă. Uneori avem zebră sau semafor și e ușor să trecem. Alteori trecerea nu e semnalizată de ceva anume și mașinile trebuie să ne dea prioritate. Unele o fac, altele nu. Cu problema în cârcă sau de mână sau în brațe, trebuie să facem față și traficului…

Sunteți deja în filmul ăsta. Îl vedeți, da? Pare un haos de nedescris!

Oricum pare, el se termină pe partea cealaltă. Atât durează, dintr-o parte în alta! Ca să traversăm cu problema de mână poate să dureze 5 minute, 5 zile, 5 săptămâni, 5 luni, 5 ani…

Depinde de cât de mare e problema și cât de abili suntem noi în găsirea celor mai bune modalități de traversare pe partea cealaltă.

Ați auzit de multe ori expresia... la mijloc e o problemă.

Dacă tot trec singură prin această experiență, nu e treaba nimănui cum aleg eu să apuc problema. Pot să o prind de unde vreau, pot să o învârt pe toate părțile, pot să o pun la pământ și să o calc în picioare, pot să o ridic deasupra capului și să spun tuturor: aceasta e problema mea, priviți-o, minunați-vă! O perioadă de timp va trebui să traversez împreună cu ea, până ajungem pe partea cealaltă.

De regulă, probleme sunt invizibile pentru ceilalți. Ei văd doar efectul pe care îl are o problemă asupra noastră. Așa că, de cele mai multe ori, noi alegem dacă vorbim despre ea, le-o prezentăm și celorlalți sau avem cu ea o relație discretă, departe de ochii lumii.

Am avut o problemă. Aceasta o să fie replica de revenit în viața socială. Iar oamenii te vor lua fix de unde te-au lăsat de dinainte de problemă.

Orice problemă ai în acest moment, gândește-te cum o abordezi. Cum o apuci și cum traversezi cu ea o perioadă de timp.

Trebuie doar să rămâi treaz, conștient și să nu uiți că trece. Cum ești tu de partea cealaltă a problemei, asta face subiectul altei zile.

Astăzi concentrează-te pe identificarea problemei, pe vizualizarea ei, pe o analiză corectă a amplorii și pe căutarea modalităților prin care să parcurgi timpul necesar rezolvării ei, de mână cu problema!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult